در زندگی شهری و مدرن امروز مشغله و خستگی و استرس به قدری زیاد است که گرفتن سردرد به امری تقریبا روزمره تبدیل شده است. سردرد به واقع هشداری برای کبود یا عدم وجود ماده ای در بدن مانند کم آب شدن بدن و یا کمبود ویتامین است. حساسیت غذایی، عدم تعادل ویتامینها، عدم تعادل هورمونی، آسپارتام، مصرف پنیرهای کهنه، الکل، شکلات، مرکبات و قهوه، غذاهای مخمرشده، آبجو، شراب، ماهی دودی و گوشتهای حاوی مواد نگهدارنده، هات داگ و سوسیس از شایعترین غذاهایی هستند که علائم سردرد را ایجاد میکنند.
مصرف منیزیم که از طریق انواع لوبیا، انواع مغز، غلات کامل و سبزیجاتی مانند بروکلی، کدو خورشتی و سبزیجات برگ دار، فرآورده های لبنی، گوشت، شکلات و قهوه تامین می شود. نوشیدن چای زنجبیل، استشمام بخار روغن اسطوخودوس و روغن نعناع فلفلی، قرار دادن یخ بر روی عضلات بدن، جویدن برگ ریحان، ماساژ پیشانی با روغن ریحان و روغن نعناع، قرار دادن پاها در تشت آب و پودر خردل به مدت نیم ساعت، مالیدن آبلیمو و روغن میخک و روغن رزماری به پیشانی، مالیدن خمیر آب و دارچین به پیشانی، نوشیدن مخلوط آب و سرکه سیب، ورزش کردن، استفاده از کمپرس سرد، طب سوزنی، خواب کافی، استراحتکردن در اتاق تاریک از راه ها و روش درمان سردرد هستند.
قهوه، نوشیدنی های الکلی و نوشیدنی هایی قندی به دلیل کم آب کردن بدن میتوانند باعث ایجاد سردرد شوند. الکل باعث باز شدن رگهای خونی می شود و اجازه میدهد که خون به صورت آزادانه در رگ ها به جریان بیفتد.به علاوه، الکل موجب از دست دادن مایعات و الکترولیتهای بدن از طریق ادرار مکررمی شود.ادامه این روند موجب کاهش آب بدن شده و خود دلیلی برای بروز سردرد می شود، پس تا حد امکان از الکل اجتناب ورزید.همچنین افرادی که به اندازه کافی در طول روز آب نمی نوشند، امکان ابتلا به سردرد برایشان وجود دارد. در صورتی که با نوشیدن به اندازه آب در طول روز، میتوانید سرحال تر باشید و یک روش درمان سردرد را امتحان کنید. در کنار نوشیدن آب، استفاده از خواص درمانی کتان، مصرف سبزیجات آبدار و میوه به حفظ آب بدن کمک می کند.بخش اعظمی از برخی سبزیجات و میوه های آبدار مانند کلم، کرفس، تربچه، بادمجان، خیار، فلفل سبز، اسفناج، گل کلم، کدو سبز، گریپ فروت، توت فرنگی، پرتقال، طالبی، هندوانه و … از آب تشکیل شده است.
مواد لازم به جز روغن ها را داخل ظرف شیشه ای می ریزیم. ظرف شیشه ای را داخل ماهیتابه یا قابلمه ای که درون آن به ارتفاع پنج سانتی متر آب قرار دارد و بر روی شعله گاز با حرارت ملایم است، قرار می دهیم. صبر می کنیم تا مواد درون ظرف ذوب شده و سپس فلفل، زردچوبه و یا زنجبیل را اضافه میکنیم و همه را هم می زنیم تا مخلوط شوند. پس از خنک شدن مخلوط بدست آمده، روغن ها را به آن اضافه می کنیم و حاصل را در ظرفی فلزی می ریزیم و می گذاریم خودش را بگیرد. این پماد خانگی به عمق عضلات نفوذ کرده و موجب تسکین و درمان سردرد می شود.
همچنین می توان از روش درمان سردرد با کتان استفاده کرده و کمی از روغن کتان نیز به این مواد نیز اضافه کنیم.
از میان درمان ها و روش های خانگی، روش درمان سردرد با کتان نیز بسیار موثر است. گیاه کتان و همچنین روغن آن دارای خاصیت ضدالتهاب می باشد.برای کنترل و درمان سردرد، بذر گیاه کتان انتخابی خوب برای کاهش درد و التهاب بدن و کنترل سردرد می باشد.با ترکیب 1 الی 2 قاشق از روغن کتان و 10 قاشق چای خوری روغن نارگیل یا روغن جوجوبا، محلولی بدست آورده که با آن بدن و ناحیه گیجگاه را ماساژ می دهیم و پس از 20 دقیقه می شوییم. این کار باعث درمان سردرد می شود.