بر اساس نتایج حاصل از تحقیقات اخیر، محققان دریافته اند افرادی که تنها به یکی از دانه های درختی همچون بادام هندی حساسیت دارند لزوما به تمام دانه های درختی حساسیت نشان نمی دهند. اما بیشتر افراد با حساسیت به یک دانه درختی از مصرف سایر دانه های درختی نیز اجتناب می کنند.
محققان اظهار داشته اند افرادی که به یک دانه ی درختی حساسیت دارند اما از مصرف سایر دانه های درختی نیز اجتناب می کنند باید با انجام آزمایش هایی از حساسیت داشتن به سایر دانه های درختی اطمینان حاصل کنند.
دانه های درختی به هشت مورد زیر تقسیم می شوند:
بادام
دانه برزیلی
بادام هندی
فندق
پندوک ماکادامیا(نوعی فندق(
گردوی آمریکایی
پسته
مغز گردو
محققان با بررسی شرکت کنندگان در یک آزمایش جدید متوجه شدند که 76 درصد از افرادی که به یکی از انواع دانه های درختی حساسیت نشان داده بودند به سایر دانه ها حساسیتی نداشتند. در این آزمایش افراد مواد غذایی مورد مطالعه را به میزان اندک زیر نظر پزشکان مصرف می کنند و هر گونه علائم مربوط به حساسیت همچون خس خس سینه، خارش، مشکلات مربوط به معده و تورم صورت در صورت بروز در شرکت کنندگان توسط پزشکان ثبت می شود.
این آزمایش بسیار تخصصی است و افرادی که به دانه های درختی و یا بادام های زمینی حساسیت دارند نباید بدون مشورت پزشک این آزمایش را انجام دهند چراکه، این موضوع می تواند سبب بروز فاز شدیدی از حساسیت با نام آنافیلاکسی شود.
با توجه به گفته ی انجمن آسم و ایمونولوژی آمریکا و نتایج منتشر شده در مجله پزشکی، این آزمایش بهترین راه برای اطمینان یافتن از وجود حساسیت در بدن افراد است.
دکتر کریستوفر کوچ، متخصص حساسیت کلینیک آسم و آلرژی و سرپرست این مطالعه که در تاریخ 27 مارس سال 2017 در مجله آلرژی، آسم و ایمونولوزی منشر شد، در این رابطه اظهار داشت:
ما در این آزمایش دریافتیم افرادی که به یکی از دانه های درختی حساسیت نشان می دهند ممکن است در برابر سایر دانه های درختی حساسیتی بروز ندهند.
علاوه بر این آزمایش دو آزمایش دیگر یعنی آزمایش خون و آزمایش پوستی نیز برای پی بردن به حساسیت وجود دارند اما این دو آزمایش نمی توانند با قطعیت ابتلا و یا عدم ابتلای افراد به حساسیت را نشان دهند.
با توجه به اطلاعاتی که در سال 2011 در مجله امراض اطفال منتشر شد، مشخص شد که حدود یک درصد از کودکان آمریکایی به دانه های درختی حساسیت دارند.
در آزمایشی جدید 109 بیمار که اغلب کودک بودند با توجه به سوابق پزشکی آنان از سال 2007 تا 2015 مورد بررسی قرار گرفتند. در این بررسی محققان سعی داشتند تا دریابند که آیا این شرکت کنندگان به تمام دانه های درختی حساسیت دارند یا خیر. در این بررسی مشخص شد که افرادی که به یکی از دانه های درختی حساسیت داشته اند با انجام تست خون و پوست به حساسیت نسبت به سایر دانه ها نیز مشکوک اند این در حالی بود که روش آزمایش جدید این موضوع را نشان نمی داد.
در این آزمایش مشخص شد 76 درصد از افرادی که گمان می کردند به تمام دانه های درختی حساسیت دارند با بهره گیری از این شیوه ی جدید آزمایشی دریافتند که به تمام دانه ها حساسیت ندارند.
نکته ی جالب این بود که هیچ یک از شرکت کنندگان به بادام حساسیت نشان ندادند. از میان این شرکت کنندگان 82 درصد و 79 درصد از افراد نیز به ترتیب به مغز گردو و بادام هندی حساسیتی نشان ندادند.
کوچ در این رابطه اظهار داشت:
بسیار جالب بود که از میان بادام هندی، مغز گردو و بادام هیچ یک از افراد به بادام حساسیتی نشان ندادند. هنوز دلیل قطعی این مسئله مشخص نیست اما احتمال دارد که این موضوع به سبب ساختار خاص بادام باشد.
همچنین محققان افرادی را که با توجه به نتایج آزمایش خون و آزمایش پوستی خود از مصرف دانه های درختی به خاطر حساسیت به بادام زمینی منع شده بودند مورد بررسی دوباره قرار دادند. در این بررسی مشخص شد که به هنگام انجام آزمایش خون و پوست، این افراد هیچ یک از دانه های درختی را مصرف نکرده بودند و با اینکه بادام زمینی جزو دانه های درختی محسوب نمی شود پزشکان به این افراد گوشزد کرده بودند که علاوه بر بادام زمینی از مصرف دانه های درختی نیز اجتناب کنند.
نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که 96 درصد از افرادی که به بادام زمینی حساسیت داشتند در برابر دانه های درختی حساسیتی بروز نمی دهند. این بدین معناست که تنها 4 درصد از این افراد علاوه بر بادام زمینی به یکی از دانه های درختی نیز حساسیت داشتند.
طبق گفته ی محققان، با توجه به اینکه این بررسی تنها در ایالت میشیگان صورت گرفته است نمی توان نتایج حاصل از آن را به تمام افراد ساکن در ایالت متحده آمریکا نسبت داد.