شاید خیلی از شما، توی خونه دو تا کامپیوتر داشته باشید، یا مثلا دلتون می خواد کامپیوتر رو با لپ تاپ شبکه کنید، یا حتی شاید دلتون خواسته باشه، یه بازی جذاب کامپیوتری رو با همسایه تون تحت شبکه بازی کنید!!!!
خوب ایده جالبیه ولی وقتی فکرشو می کنی که تنظیم یه شبکه کامپیوتری خیلی سخته و دنگ و فنگ داره، بی خیالش می شین .
حالا ما اینجا می خوایم، به زبان ساده و با تصویر، گام به گام با هم دیگه یه شبکه ایجاد کنیم و در ادامه اگه توفیق حاصل شد پا رو فراتر از این بحث ها بگذاریم و بعد از کمی تفریح، با ویژگی های جدی تر شبکه آشنا بشیم!
بحث ابتدا کمی ساده به نظر میاد و شاید واسه خیلی ها تکراری و کسل کننده، ولی در ادامه ی بحث با مباحث بسیار پیشرفته تری مطلب رو دنبال خواهیم کرد. بنابراین کسالت بار بودن اوایل بحث رو به خوبی خودتون نادیده بگیرید، خاصیت یه بحث جامع همینه .
سعی می کنم تمام مطالب همراه با عکس و مثال باشه و در ضمن اگه یکمی زیادی توضیح می دم و مطلب طولانی می شه، باید ببخشید، آخه می خوام کامل توضیح بدم تا جای ابهامی باقی نمونه، ولی اگه بازم سوالی داشتین در خدمتم .
نیازهای سخت افزاری
خوب قبل از هر چیز، باید بدونید که واسه داشتن یه شبکه، یه مقدماتی لازمه، خوب دیگه، اولش باید یکم خرج کنید ولی درنهایت می بینی که می ارزه!!
قبل از هر چیز باید ببینی که سیستمت کارت شبکه داره یا نه!!! (امیدوارم دیگه نپرسی کارت شبکه چیه !!!، شوخی کردم ، به عکس های زیر دقت کنید، اگه یه همچین «درگاهی» پشت کیس شما هست، خوشحال باشید که لازم نیست کارت شبکه بخرید)
این تصویر «درگاه» یه کارت شبکه آنبورد رو نشون می ده :
این تصویر هم «درگاه» یه کارت شبکه pci رو نشون می ده
اینم یه نمونه کارت شبکه pci که هنوز داخل کیس قرار نگرفته…
خوب حالا یه چیز دیگه هم مونده، (وای بازم خرج تراشی!)
کابل شبکه، که باید ارتباط بین سیستم ها رو برقرار کنه، طول کابل هم بستگی به فاصله کامپیوترها از هم داره، در مورد تهیه کابل شبکه باید به این نکته توجه داشته باشید که اگر قصد شبکه کردن فقط دو کامپیوتر را بدون واسطه دارید، حتما باید دقت کنید که کابل شما از نوع «کراس اور» باشه. (به فروشنده این نکته رو تذکر بدین، خودش متوجه می شه، ولی واسه آشنایی شما، توی بخش سخت افزار، درباره استانداردهای سیم بندی، استانداردهای سوکت ها و… صحبت خواهم کرد، فعلا شما به همین بسنده کنید)
اینم نمونه ای از یه کابل شبکه با سوکت rj45
خوب دیگه، خرج تراشی کافیه، واسه شبکه کردن دو تا کامپیوتر، همین لوازم کافیه (توجه کنید که اگه قصد شبکه کردن بیش از دو کامپیوتر رو دارید، به یک سوییچ نیاز خواهد داشت که در آینده درباره ش حرف می زنیم)
اجالتا عکس یه نمونه سوییچ رو تقدیم می کنم تا بعد…
حالا شما باید دو سر کابل رو به کارتهای شبکه متصل کنید…
اتصالات فیزیکی
حالا که حداقل سخت افزارهای اولیه، برای اتصال فیزیکی شبکه رو مهیا کردین، بریم سراغ تنظیمات نرم افزاری، اما عجله نکنید، قبل از اون باید از اتصال صحیحی فیزیکی شبکه مطمئن بشیم و یه سری اصطلاحات رو هم تعریف کنیم…
چک کردن اتصال فیزیکی
شما بعد از اتصال کابل شبکه به پشت هر دو کامپیوتر، توی تسک بار، کنار ساعت، یه آیکن کوچولو، با نماد دو تا مونیتور رو مشاهده خواهید کرد که در حال چشمک زدن هستند.
تصویر زیر، عدم وجود اتصال فیزیکی رو گزارش می کنه (عدم شناسایی کامل متصل)
و این تصویر هم اتصال صحیح و موفقیت آمیز رو نشون می ده
همچنین روی درگاه کارت شبکه، یک یا دو LED به رنگ های سبز و زرد، شروع به چشمک زدن خواهند کرد که این هم تاییدی بر اتصال فیزیکی خواهد بود (بعدا در مورد این LED ها بیشتر توضیح می دم)
نکته: اگه شما آیکون های مذکور (مونیتورهای چشمک زن کنار ساعت) رو مشاهده نمی کنید، می تونید با ورود به مشخصات (properties) کانکشن شبکه، نمایش این آیکون رو فعال کنید.
تا اینجا شما موفق شدین که اتصال فیزیکی شبکه رو به طور کامل برقرار کنید و علائم وجود اتصال رو هم مشاهده کردید.
تنظیمات – آدرس دهی
شروع تنظیمات
با توجه به اینکه، شبکه شما فقط از دو تا کامپیوتر تشکیل شده و اتصال هم از نوع «بی واسطه س» بنابراین شما نیازی به تعریف سرور و کلاینت (و تحمل مشکلات خاص خودش) نخواهید داشت و به راحتی می تونید داخل یک گروه کاری (workGroup) کار کنید.
برای این منظور، هر دو سیستم باید یک گروه کاری یکسان داشته باشند، اما برای تمایز کامپیوترها از همدیگه، هر کامپیوتر نیازمند یک اسم اختصاصی و غیر تکراری خواهد بود.
برای تعریف اسم و گروه کاری مراحل زیر را دنبال کنید:
روی start کلیک کنید سپس روی my computer راست کلیک کنید و properties را انتخاب کنید.
روی تب computer name کلیک کنید و دکمه change رو انتخاب کنید.
داخل پنجره computer name change در قسمت computer name یه اسم اختصاصی واسه کامپیوتر انتخاب کنید و در قسمت workgroup یک اسم برای گروه کاری خودتون انتخاب کنید (توجه داشته باشید که فقط اسم گروه کاری برای هر دو کامپیوتر یکسانه)
مثال، اسم گروه کاری، روی هر دو تا سیستم daneshju باشه، اسم کامپیوتر اول، soheil و اسم کامپیوتر دوم javad باشه !!!
پس از اعمال تغییرات، تمام پنجره ها را تایید (ok) کنید، و سیستم ها را یکبار ری استارت کنید …
این اعداد رو برای کامپیوتر اول وارد کنید، و پنجره را تایید کنید.
Ip address: 192.168.0.1
subnet mask: 255.255.255.0
default geteway: 192.168.0.2
این اعداد رو هم برای کامپیوتر دوم وارد کنید، و پنجره را تایید کنید.
Ip address: 192.168.0.2
subnet mask: 255.255.255.0
default geteway: 192.168.0.1
خوب تموم شد، آی پی ها تنظیم شد، به همین سادگی!!!
نکته: هر چند ضروری نیست ولی پیشنهاد می کنم همین جا، DNS ها رو هم تنظیم کنید (درباره ی علتش بعدا صحبت می کنیم)، فقط دقت داشته باشید که DNS هر دو سیستم باید حتما یکسان باشه
DNS هر دو سیستم رو به صورت زیر وارد کنید.
preferred DNS srever: 4.2.2.4
alternate DNS server: 89.165.40.14
بعد از آدرس دهی به کامپیوترها، نوبت اون رسیده که یک پروفایل (حالت کاری) برای شبکه انتخاب کنید تا بتونید در بهترین حالت از شبکه کوچیک خودتون لذت ببرید.
برای این منظور:
وارد کنترل پنل شده و روی network setup wizard دابل کلیک کنید تا معجزه گر (wizard) تنظیمات شبکه باز بشه.
در مرحله اول توضیحاتی درباره شبکه و امکاناتش مشاهده می کنید، روی next کلیک کنید،
مرحله دوم با ارائه یک لینک به شما پیشنهاد می کنه تا درباره شبکه نکات بیشتری رو مطالعه کنید، روی next کلیک کنید.
در مرحله سوم، شما باید از بین گزینه های موجود، مناسب ترین حالت رو برای خودتون انتخاب کنید. (من فرض می کنم که شما فقط قصد ایجاد یک شبکه برای به اشتراک گذاری فایل ها و پوشه ها، پرینترها، فکس ها و… دارید، و قصد به اشتراک گذاری اینترنت را ندارید!!!) (همچنین کسانی که قصد بازی تحت شبکه را دارند)
حالت ها به شرح زیر است:
1) کامپیوتر شما مستقیما به اینترنت وصله و بقیه کامپیوترها، از طریق کامپیوتر شما به اینترنت متصل خواهند شد.
2) کامپیوتر شما به صورت غیر مستقیم و بواسطه یک کامپیوتر دیگه به اینترنت متصل است
3) نمایش گزینه های دیگر
پیشنهاد می کنم گزینه سوم رو انتخاب کنید و next رو بزنید.
در مرحله چهارم، شما ادامه حالات پیشنهادی رو مشاهده می کنید. این حالات عبارتند از:
1) تمام کامپیوترها به صورت مستقیم یا به واسطه یک سوییچ به اینترنت متصل هستند.
2) این کامپیوتر به اینترنت متصل است و من هیچ شبکه ای ندارم!!!
3) این کامپیوتر جزئی از یک شبکه است و من (فعلا قصد به اشتراک گذاری) اینترنت را ندارم.
پیشنهاد می کنم گزینه سوم رو انتخاب کنید و روی next کلیک کنید.
در مرحله پنجم، شما در کادر computer discription یک اسم مستعار اختصاصی و در کادر compouter name یک اسم اختصاصی برای کامپیوتر خودتون تعریف کنید، سپس روی next کلیک کنید.
در مرحله ششم اسم گروه کاری از شما سوال خواهد شد، یک اسم انتخاب کنید و درکادر مربوط وارد کنید، فقط حتما دقت کنید که این اسم باید برای هر دو کامپیوتر مشترک باشد، روی next کلیک کنید.
در مرحله هفتم، گزینه اول، باعث امکان به اشتراک گذاری فایل ها و پوشه و همچنین پرینترها و… خواهد شد، گزینه دوم، این امکان را غیر فعال خواهد کرد، روی next کلیک کنید.
مرحله هشتم، تنظیمات انتخابی شما را گوشزد می کند، روی next کلیک کنید. کمی صبر کنید تا تنظیمات اعمال شود…
مرحله نهم، به شما پیشنهاد ذخیره سازی تنظیمات رو برای سایر کامپیوترها را می کند، گزینه آخر را انتخاب کنید (این گزینه تقاضای پایان تنظیمات رو بدون ذخیره سازی دیسک پشتیبان را می کند)، روی next کلیک کنید
و سپس با مشاهده آخرین توضیحات معجزه گر درباره نحوه به اشتراک گذاری فایلها، روی finish کلیک کنید. (خودم درباره نحوه به اشتراک گذاری فایلهای مورد نظر توضیح خواهم داد)
خوب تبریک می گم، شما یک مرحله دیگه از مراحل تنظیمات شبکه رو انجام دادین..
برای این منظور:
روی پوشه یا درایوی که دوست دارید به اشتراک بگذارید راست کلیک کنید و properties رو انتخاب کنید، وارد تب sharing بشید و گزینه share this folder رو تیک بزنید.
در ذیل این قسمت، قادر خواهید بود تنظیمات خاصی رو از قبیل، تعیین سطح دسترسی، تعریف یک نام برای نمایش در شبکه و… انجام بدین که در آینده نزدیک درباره تک تک این گزینه ها صحبت خواهم کرد.
برای به اشتراک گذاری یک سخت افزار، مثلا پرینتر می تونید از کنترل پنل، وارد پنجره printer and faxes شده و روی یک پرینتر راست کلیک کنید و properties رو بزنید. حالا از تب sharing گزینه share this printer رو تیک بزنید.
توجه داشته باشید که تمام مواردی که در سیستم شما به اشتراک گذاشته می شن، زیر آیکونشون تصویر یک دست نشون داده می شه!!! که توی شکل بالا هم اشاره کردم.
نکته1: اگه موقع ورود به بخش sharing یک فایل، فولدر و… گزینه های مربوط به share رو مشاهده نکردین، باید روی لینکی که به شما ریسک به اشتراک گذاری اطلاعات رو گوشزد می کنه کلیک کنید تا اطمینان حاصل بشه که عواقب این کارو می دونید.
نکته2: توجه داشته باشید که پوشه shared document (که از my computer در دسترسه) به طور پیش فرض روی شبکه به اشتراک گذاشته شده س و تمام محتویات اون، واسه اعضای شبکه قابل دسترسه، بنابراین شما هر فایلی که داخل این پوشه کپی کنید، دسترسی به اون فایل از سایر کامپیوترها میسر خواهد بود!!!
نکته3: اگه شبکه رو فقط برای انجام بازی های تحت شبکه، ایجاد کردین، و اصلا دوست ندارید که فایل یا دستگاه هایی مثل پرینترها رو به اشتراک بگذارید، می تونید توی مرحله هفتم در «معجزه گر تنظیمات شبکه»، گزینه دوم رو انتخاب کنید (به «مرحله هفتم» در پست قبلی مراجعه کنید)
تبریک می گم، در حال حاضر شما یک شبکه ی خانگی رو تنظیم کردین و می تونید از تمام امکانات اون استفاده کنید.
این یه توضیح مشروح با مبنای عملی برای تنظیم یه شبکه ی خانگی بود، در آینده ی نزدیک به مباحث پیشرفته تر و همچنین پرداختن به مباحث پاییه ای تری درباره ی شبکه خواهیم پرداخت.
کپی برداری از مطلب فوق تنها با ذکر منبع (www.daneshju.ir) و نام نویسنده (soheilspeedart) مجاز میباشد .
4 دیدگاه ها
salam, man ba adsl o misham mahe aval ke nasb kardam be khubi azash estefade kardam ama in mah be sakhti on misham ya errore 619 mide ya agaram be sakhti on sham bad az chand daghighe ba oomadane yek error keminevisad(” link broadband connection faild reconnect pending”) az internet kharej mishavam
mikhastam komakam konid
nemidunam moshkele sakhtafzari az systemame ya chize dige .
mamnun misham komakam konid
salam
matlabetun ali bud!
ba inke in mabhese ro balad budam vali unghadr ghashang va sade tozih dadid ke ta akhare maghalatuno khundam.
be shedat peigire ghemat haye badiye maghalatun khaham bud
نمی دونم باید جواب رو همین جا بدم یا جای دیگه!!! ولی خوب
در مورد سوال «حدیثه» خانم، عرض کنم که این خطا و دی سی شدن، می تونه چند تا علت داشته باشه، ممکنه مشکل از سرویس دهنده باشه (یا هر جای مسیر تا منزل شما!)، در مورد خطای شماره 619 هم معمولا مشکل نرم افزاری هست (یا یه نرم افزار دیگه پورت مودم رو اشغال کرده یا تداخلات IRQ و اختلالات درایور ایجاد شده) که این بیشتر مربوط به مودم های USB هست!!! (واسه بررسی بهتر مشکل می تونید داخل بخش کامپیوتر فروم سوالتون رو با جزئیات بیشتر مطرح کنید تا بیشتر توضیح بدم)
و اما در مورد نظر لطف «لهام» خانم هم تشکر می کنم.
kheili mamnon kheili khob tozih dadi damet garm