سالها پیش جولیوس سزار با بهره گیری از مطالعات مربوط ستاره شناسی و فضا به این نتیجه دست یافت که هر سال از 365.25 روز تشکیل شده است به همین جهت برای جبران این زمان اضافی که به اندازه یک چهارم روز است هر چهار سال یکبار یک روز به تعداد روزهای سال اضافه می شود. چنین سالی که 366 روز دارد سال کبیسه نام دارد.
این تغییر که در بسیاری از تقویم های جهان ثبت شده است برای اولین بار در تقویم جولیان که در امپراطوری رم رواج داشت ثبت شد و در بسیاری از کلیساهای مسیحی نیز از آن استفاده می شد.
در آن زمان ماه فوریه آخرین ماه سال بود و در سال کبیسه یک روز به ماه فوریه اضافه می شد.
در ابتدا برای اینکه تقویم رمی که 355 روز داشت و تقویمی قمری به حساب می آمد به تقویم جولیان تبدیل شود و تقسیم بندی ماه ها و اعیاد و جشن ها با اختلال مواجه نشود، سزار مجبور شد تا سه ماه را موقتا به تقویم اضافه کند.
یکی از این ماه ها بین دو ماه فوریه و مارس، و دو ماه دیگر پس از نوامبر قرار گرفتند.
تقویم نهایی سالی را بوجود آورد که 15 ماه داشت و از 445 روز بوجود آمده بود.
این سال در زبان لاتین Annus Confusionus نام گرفت که به معنی سال سردرگمی می باشد.
سپس به دلیل همکاری جولیوس سزار و تنظیم چنین تقویمی پنجمین ماه سال که Quintilis نام داشت به افتخار وی جولای نام گرفت. که در واقع از نام جولیوس سزار نشأت گرفته است.
در سالهای ابتدایی تقویم جولیان در کشورهایی که از آن استفاده می کردند بسیار محبوب واقع شده بود.
اما متاسفانه این تقویم حدود 0.0078 روز و یا 11 دقیقه و 14 ثانیه از سال نجومی طولانی تر بود و همین موضوع سبب می شد تا هر 128 سال یکبار اختلالاتی در تاریخ های گوناگون بوجود بیاید.
به همین جهت در سال 1528 این تقویم کنار گذاشته شد و سال خورشیدی که ده روز کمتر از تقویم جولیان بود جایگزین آن شد.
پس از آن در زمان پاپ جورجی هشتم و به تلاش عیسویون آلمانی تقویم کنونی بوجود آمد.
در ابتدا از روز پنج شنبه روز چهارم اکتبر سال 1528 ده روز حذف شد.
و جمعه پس از آن روز به پانزدهم اکتبر تبدیل شد.
از آنجایی که این تغییر در تاریخ برای مردم ناآشنا بود فکر می کردند که ده روز از زندگی آن ها حذف شده است.
به همین جهت شورش هایی در خیابان های اروپا صورت گرفت و کارکنان در بخش های گوناگون حقوق ده روز حذف شده ی خود را می خواستند و گویی فراموش کرده بودند این ده روز حذف شده و آنها در این مدت کاری نکرده بودند که در برابر آن مزدی بگیرند.
خوشبختانه پس از چندی این آشوب ها فروکش کرد.
پس از آن تغییرات و تقسیم بندی های دیگری نیز برای توازن هرچه بیشتر صورت گرفت.
این تقویم جدید تا سال 1752 در آمریکا استفاده نشد. به همین جهت است که تاریخ تولد جورج واشنگتن روزی که هم اکنون جشن گرفته می شود نیست.
در زمان حال در روز 22 فوریه سالروز تولد جورج واشنگتن جشن گرفته می شود اما اولین رئیس جمهور ایالت متحده در سال 1732 متولد شد اما در آن زمان به دلیل اختلالاتی که در تقویم ها بوجود آمد تاریخ تولد وی نیز با جابجایی مواجه شد و در واقع سالروز تولد واشنگتن روز 11 فوریه سال 1732می باشد.
این تقویم جدید پس از 20 سال در آمریکا رایج شد و این زمان اختلاف در برابر استفاده روس ها و یونانی ها از این تقویم که به ترتیب در سال های 1918 و 1932 شروع شد اختلافی ناچیز می باشد.
گرچه این تقویم نیز نقص کوچکی دارد اما این تغییر تا سال 5300 قابل توجه نیست.
یکی از بهترین طرح هایی که تاکنون در رابطه با تقویم ارائه شده است در سال 1930 بوده است.
تقویم جهانی از 364 روز تشکیل شده است. این سال باید به چهار بخش تقسیم شود که هریک از این چهار بخش خود شامل سه ماه باشد و ماه آغازین هریک از این چهار بخش یعنی ماه های ژانویه، آوریل، جولای و اکتبر باید دارای 31 روز باشد و روز آغازین باید در یکشنبه باشد. دیگر ماه های باقی مانده از سال همگی 30 روز دارند.
بر اساس این تنظیم هر واقعه ای هر سال در یک روز معین از هفته قرار می گیرد. بنابراین اگر شما سه شنبه متولد شده باشید تولد شما همیشه در روز سه شنبه خواهد بود. روز استقلال همیشه چهارشنبه خواهد بود و جشن شکرگزاری همیشه در روز خاصی خواهد بود و جشن کریسمس همه ساله دوشنبه برگزار خواهد شد.
اما صبر کنید این تقویم 364 روز دارد پس 365 امین روز کجاست؟!
این روز بعد ها در تاریخ 31 دسامبر قرار گرفت و نام آن روز جهانی نام گرفت. این روز بین روز 30 دسامبر که یکشنبه است و 1 ژانویه قرار گرفت.
از آنجایی که پیچیدگی های زیادی در تقویم های گوناگون وجود دارد پس بهتر است به تقویم کنونی خود رضایت دهیم و از آن استفاده کنیم چراکه در طول تاریخ تغییرات زیادی در تقویم ها بوجود آمده است و تغییر تقویم مشکلات و اختلالات بسیاری در پی دارد.