در زمان بارداری، باد شکم در کنترل کامل نیست. چرا باد شکم در دوران حاملگی بیشتر میشود؟ از لحظه ای که یک زن باردار میشود، بدن او مثل یک کارگاه ساختمانسازی میشود. ساخت و سازی که در آن هورمونهای بارداری به عنوان سرپرستان کارگاه عمل میکنند. هورمون پروژسترون به سیستم گوارش علامت میدهد و میگوید “آرومتر”. “سرعت گوارش رو کم کن.”
این باعث میشود که زن باردار با جذب آرام (تا ۳۰ درصد آرامتر از حد معمول) بستوه بیاید. همچنین موجب میشود که مقادیر بیشتری گاز تولید شود و همه این گازها باید به جایی بروند، که در نهایت به صورت باد گلو یا شکم خارج میشوند.
سپس، وقتی رحم در طول بارداری بزرگتر میشود، جای بیشتری در شکم برای خود باد میکند. این موجب افزایش فشار روی روده، معده، مثانه و همه اندامهای اطراف میشود. گوارش غذا آرام میشود و در بسیاری از زنان موجب افزایش خروج گاز میشود. در همان زمان، افزایش هورمون پروژسترون موجب میشود که ماهیچهها برای خروج نوزاد آماده شده و سست شوند. بنابراین سفت کردن ماهیچهها و نگهداشتن باد شکم اصولا تلاش بیفایدهای خواهند بود!
خوشبختانه راههایی برای کاهش باد شکم وجود دارد. مراقب غذاهایی که باعث تولید باد شکم می شوند، باشید. این غذاها ممکن است از فرد به فرد متفاوت باشد و حتی از حاملگی تا حاملگی. مثلا، بروکلی یا لوبیا ممکن است در برخی از زنان موجب افزایش باد شکم شود، اما برای همه اینطور نیست. اگر بعد از یک وعده غذایی خاصی احساس کردید شکمتان باد کرده، دیگر آن غذا را نخورید. همین راه حل ساده میتواند باد شکمتان را کاهش دهد.
حتما به اندازه کافی آب بخورید. آب به گوارش کمک میکند و موجب رفع یبوست میشود. خوردن وعدههای کوچک و جویدن کامل غذا تاثیرگذار است. ورزش آرام و منظم هم میتواند در گوارش تاثیر بگذارد و کمک کند که غذا بدون تولید گاز غیر ضروری هضم شود.