در این مقاله میگوییم قرص مترونیدازول چیست و چه تاثیری بر بیماری های عفونی دارد
مترونیدازول نوعی آنتی بیوتیک از گروه نیترو ایمیدازول با توان درمان بیماریهای عفونی ایجاد شده در اثر ارگانیسمهای حساس به این دارو، به ویژه باکتریهای بیهوازی و پروتوزوآ هاست.
مترونيدازول را مي توان با وعده هاي اصلي غذا يا مقداري خوراكي مصرف كرد تا معده را ناراحت نكند. بهتر است اين دارو طي شبانه روز در نوبت هايي با فواصل يكسان مصرف شود تا سطح دارو در خون ثابت باقي بماند. اگر قراراست روزي ۴ نوبت مترونيدازول مصرف كنيد،
هر ۶ ساعت (مثلاً ۱۲ ظهر، ۶ عصر، ۱۲ شب ، و ۶ صبح ). اگر اين با برنامه كاري يا خواب شما تداخل دارد، براي تعيين يك برنامه مناسب تر از پزشكتان كمك بخواهيد. مهم است كه دارو سر وقت و به طور كامل مصرف شود، حتي اگر احساس بهبودي داريد.
اگر پيش از اتمام دارو، مصرفش را قطع كنيد، ممكن است علايمتان مجدداً عود كند. اگر يك نوبت را فراموش كرديد، به مجردي كه به ياد آورديد مصرفش كنيد. البته اگر تقريباً موقع نوبت بعدي رسيده است ، به برنامه دارويي معمولتان بازگرديد. مقدار دارو را دو برابر نكنيد.
تهوع و استفراغ (عوارض جانبی شایع) لکوپنی، نوتروپنی، نوروپاتی محیطی، اثرات شبه دی سولفیرام (تهوع، استفراغ، برافروختگی پوست و تاکی کاردی، هنگامی که مترونیدازول با الکل مصرف شود)، احتمال بروز نشانگان استیونس-جانسون (هنگام مصرف همزمان با مبندازول)، طعم فلزی در دهان، و خارش پوست و خشکی دهان
قبل از تجویز “مترونیدازول” توسط پزشک ، اگر مشکلات زیر را دارید به دکتر اطلاع دهید :
مطالب بیشتر:
مکانیزم و کاربرد مترونيدازول بیشتر اثر باکتري کش، آميب کش و تريکوموناکس: گروه نيترومترونيدازول در داخل ارگانيسم عفونت زا احيا شده و به از هم گسيختن رشتههاي DNA و مهار ساخت اسيدنوکلئيک و مرگ سلول منجر مي شود. اين دارو در روده و خارج روده فعال است. مترونيدازول بر اکثر باکتريهاي بي هوازي و تک ياختهها، از جمله باکتريوئيدفراژيليس، باکتريوئيد ملانينوژنيکوس، فوزوباکتريوم، ويلونلا، کلستريديوم، پپتوکوکوس، پپتواسترپتوکوکوس، آنتامباهيستوليتيکا، تريکوموناس واژيناليس، ژيارديالامبليا، و بالانتيديوم کلي، مؤثر است.
در کل مترونیدازول برای از بین بردن عفونت در سراسر دنیا استفاده می شود.