کرونا (Coronavirus)، نوعی ویروس می باشد که انواع متفاوتی دارد و برخی انواع آن بیماری زا هستند. یک نوع جدید این ویروس که به تازگی شناسایی شده است، بیمار منجر به بیماری تنفسی خواهد شد. این بیماری از چین شروع شده و گسترش یافته است.
علائم بیماری کرونا و روش تشخیص آن را می توان مورد بررسی قرار داد و باید بدانید چه زمان نیاز به مراجعه پزشک دارید. اغلب ویروس کرونا منجر به علائم عفونت تنفسی فوقانی همانند آبریزش بینی ، سرفه و گلودرد می شود. در کودکان ویروس کرونا می تواند عفونت گوش میانی را نیز به دنبال داشته باشد. در حال حاضر وجود این ویروس در خارج از چین در هنگ کنگ، ژاپن، ویتنام، نپال، سنگاپور، کره جنوبی ،تایلند و امریکا نیز تایید گردیده است. دوره نهفتگی ویروس کرونا حدود 14 روز است که پس از آن ، علائم این ویروس پدیدار می شوند.
علائم بیماری ناشی از ویروس کرونای ووهان چین که از سال 2019 شروع شد، از کسالت خفیف تا بیماری شدید و مرگ متفاوت است. علائم شایع این بیماری عبارتند از:
این ویروس موجب ذات الریه (سینه پهلو) می شود. افرادی که دچار این بیماری می شوند، از علائم بیماری کرونا مانند سرفه ، تب و مشکلات تنفسی نیز رنج می برند. در موارد شدید ممکن است نارسایی اعضایی همانند کلیه اتفاق بیفتد و ممکن است فشار خون شما از حالت طبیعی خارج شود. این ذات الریه ویروسی را نمی توان با آنتی بیوتیک (چرک خشک کن) درمان کرد.
داروهای ضد ویروسی که برای آنفلوانزا تهیه شده اند نیز در این بیماری کاربردی ندارند. اگر فردی در اثر ابتلا به این بیماری به بیمارستان مراجعه کند، درمان اصلی مراقبت و پشتیبانی از عملکرد ریه ها و اندام های دیگر و دادن مایعات کافی به بیمار خواهد بود. بهبودی کامل بستگی به قدرت سیستم ایمنی بدن بیمار دارد. بسیاری از افرادی که در اثر ویروس کرونا دچار مرگ شده اند ، پیش از آن هم از نظر سلامتی در وضعیت خوبی قرار نداشته اند.
سندرم تنفسی حاد شدید (Severe acute respiratory syndrome ) که به اختصار به آن سارس (sars) نیز می گویند و سندرم تنفسی خاور میانه (Middle Eastern respiratory syndrome) که به آن به اختصار مِرس (Mers) می گویند، هر دو بر اثر آلودگی به ویروس کرونا ایجاد می گردند که از حیوانات منتقل می شود.
اگر چه اعتقاد بر این است که مرس از شتر به انسان منتقل می شود ، ولی میزبان اصلی هر دو کرونا احتمالا خفاش بوده است. در سال 2002 سارس به 37 کشور گسترش پیدا کرده و باعث وحشت عمومی در سراسر دنیا شد. بیش از 8000 نفر را آلوده کرد و جان بیش از 750 نفر را گرفت. به نظر می رسد مرس از انسان به انسان کمتر منتقل می شود ، ولی مرگ و میر بیشتری دارد که 35 درصد از حدود 2500 فرد مبتلا را از بین برده است.
تشخیص آن تنها بر اساس معاینه فیزیکی نمی توان تشخیص قطعی داد ، زیرا موارد خفیف این بیماری ممکن است شبیه به آنفلوانزا یا سرما خوردگی به نظر برسد. بنابراین برای تایید، باید آزمایش صورت بگیرد.
اگر اخیرا به چین مسافرت نکرده اید یا در تماس با فرد آلوده به ویروس کرونا نبوده اید ، جهت درمان سرفه یا علائم سرما خوردگی روش های معمول را باید در پیش بگیرید و نگران ویروس کرونا نباشید.
اگر سرفه هایتان برطرف نشد یا علائم دیگری همراه با آن دارید از جمله درد سینه، مشکل تنفسی یا حساس ناخوشی، به پزشک مراجعه نمایید.
بهترین راه جلوگیری از این عفونت، دوری از قرار گیری در معرض این ویروس است. با کارهای زیر می توانید از سرایت ویروس های تنفسی پیشگیری نمایید:
افراد آلوده به ویروس کرونای جدید ( 2019-nCoV ) جهت بهبودی علائم می بایست به مراکز درمانی مراجعه نمایند. در موارد شدید، مراقبت های لازم برای حفظ عملکرد اندام های حیاتی بدن صورت می گیرد. بهترین روش پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا ، قرار نگرفتن در معرض ویروس کرونا خواهد بود.