یکی ازعلل مهم درد معده میکروب معده می باشد، این میکروب (هلیکوباکتر پیلوری) نوعی باکتری است که وارد بدن انسان می شود و در دستگاه گوارش زندگی می کند و ممکن است بعد از سالها در لایه های مخاطی معده یا روده زخم هایی ایجاد کند و اگر به آن رسیدگی به موقع صورت نگیرد عفونت می کند و عفونت حاصل از آن در برخی موارد اندک موجب سرطان معده نیزمی شود و حتما باید آزمایش میکروب معده انجام شود.عفونت های بر گرفته از میکروب معده شایع است چرا که این باکتری در بدن دو سوم مردم جهان دیده می شود ولی در اکثر موارد این میکروب بی آزار بوده و موجب ایجاد زخم یا دیگر عوارض نمی شود. اکثر افراد در کودکی با این باکتری آلوده می شوند اما احتمال آلودگی به آن باکتری در بزرگسالی نیز وجود دارد .این میکروب از طریق غذا و یا آب آلوده به فرد منتقل می شود، امروزه با پیشروی بهداشت عمومی و دسترسی بهتر به آب سالم، میزان درگیری با این میکروب کاهش یافته است. در طول سالیان طولانی پزشکان بر این باور بودند که عواملی چون غذاهای تند و پرادویه، استرس، استعمال دخانیات و یا سایر عادات غلط موجب بروز این مشکل است اما با کشف و شناخت میکروب معده در سال 1982 این باور اصلاح شد در این مطلب به روش درمان درد معده می پردازیم.
از علایم اصلی وجود این میکروب می توان از درد و سوزش معده نام برد. این درد مداوم نمی باشد برخی اوقات نمایانگر می شود واصولا زمانی که معده خالی است شدید ترمی شود، طول زمان این درد از چند دقیقه تا چند ساعت می باشد و با خوردن غذا یا نوشیدن شیر یا داروی ضد اسید معده کاهش می یابد، برای اطمینان از وجود این میکروب آزمایش میکروب معده را جدی بگیرید. دیگر علایم این بیماری عبارتند از: کاهش وزن بی دلیل، نفخ شکم، حالت تهوع، آروغ زدن، استفراغ کردن، بی اشتهایی.
این زخم های به وجود آمده در معده ممکن است باعث خون ریزی معده شوند که این عمل برای سلامت معده بسیار خطر ناک است. ما به چند مورد از نشانه های آن می پردا زیم
اگر میکروب معده باعث ایجاد زخم معده شده باشد، برای از بین بردن آن باید درمان شوید، لایه ی معده تان درمان شود و ازایجاد دوباره زخم جلوگیری شود. معمولا طول این درمان بین یک تا دوهفته می باشد.
یک روش درمان درد معده تجویزآنتی بیوتیک ها برای از بین بردن باکتریهای موجود در بدن است: این آنتیبیوتیکها عبارتند از آموکسیسیلین، مترونیدازول، تتراسایکلین، تینیدازول و کلاریترومایسین که در این مواقع تجویز میشود. برای درمان این بیماری اصولا دو نوع از آنتیبیوتیکها به همراه هم تجویز میشوند.
تجویز داروهایی که از ترشح زیاد اسید معده می کاهند : اسموپرازول، امپرازول، دکسلانسوپرازول، رابپرازول و پانتوپرازول. این داروها به انتی بیوتیک ها برای درمان بیماری کمک می کنند.
تجویزدارو های مهار کننده : سایمتیدین، نیزاتیدین، رانیتیدین و فاموتیدین.
راه و روش پیشگیری از مبتلا به میکروب معده مانند سایر میکروب ها است :
عدم مصرف آب یا غذای آلوده.
شستشوی دست ها به صورت مکرر.
عدم مصرف غدایی که به خوبی پخته نشده است.
عدم مصرف غدایی که بهداشتی نمی باشد.
همه ی ما با داشتن زندگی سالم و گاهی گرفتن آزمایش میکروب معده و اطمینان از میزان نرمال هلیکوباکتر پیلوری در آزمایش خون میتوانیم خودمان و فرزندانمان را از شر این میکروب در امان نگه داریم.