اگر در تنوع انواع رنگ خون صحبت کنیم باید بگوییم درست است که همه ما خون موجودات زنده را به رنگ سرخ می شناسیم اما در موارد نادر خون موجودات زنده به رنگ های سبز و یا آبی نیز بوده است.
البته خون سبز رنگ نادرتر می باشد و برای اولین بار در گینه نو مارمولکی پیدا شد که رنگ خون، بافت و استخوان ها و حتی زبان این جانور سبز می باشد، علت آن نیز وجود غلظت بسیار بالایی از رنگدانه صفراوی بیلیوردین را در بدن این جانور می باشد. بیلیوردین برای انسان بسیار سمی بوده و از نشانه های ابتلا به زردی یا یرقان می باشد اما بدن این مارمولک به گونه ای تکامل یافته که برای حفاظت از یک گروه انگل به نام پلاسمودیم می تواند بیلیوردین را تحمل کند.
اما خون آبی در موجودات زنده به این دلیل است که در هموگلوبین خونشان بجای آهن، مس دارند و ماده ای که باعث آبی شدن خونشان می شود مس می باشد، جاندارانی که خون آبی دارند را تئوثیدا می گویند و در خون این جانداران پروتئین غنی شده از مس موجود می باشد که هموسیانین نام دارد و در پلاسما حل می شود.
در جواب کدام حیوان خون آبی دارد 4 حیوان با خون آبی معرفی می کنیم که در ادامه با این چهار موجود زنده بیشتر آشنا می شویم:
این موجود زنده از عجیب ترین موجودات زنده در اکوسیستم می باشد و قدمت آن به حدود 450 سال پیش برمی گردد و از نوادگان بندپایان است.
آنها تقریبا از هر ماده ی آلی تغذیه می کنند.
خون این خرچنگ ها مانند شیر گاو دوشیده می شود و سپس آنها را در طبیعت رها می کنند.
آنها را نمی توان کاملاً یک خرچنگ گفت بلکه از گروهی به نام Limulidae به شمار می روند.
محققان و دانشمندان از خونشان برای تست دارو و کاشت ها برای مواد سمی استفاده می کنند.
شاید کمتر اسم این موجود به گوشمان رسیده باشد اما نکته جالب اینجاست که خون آرمادیلو آبی رنگ می باشد.
همچنین این سخت پوستان که البته از انواع حشره نیستند ادرار نمی کنند، قادرند با مقعدشان آب بنوشند و وقتی بیمار می شوند رنگشان آبی می گردد.
این مخلوق خداوند بسیار جالب می باشد و دارای قدرت حیرت انگیزی می باشد.
خون آبی رنگ این جاندار به آن کمک می کند که بتواند در آب هوای بسیار سرد و یخ زده و همچنین در آب های بسیار گرم زنده بماند.
حلزون دوست داشتنی نیز دارای خون آبی رنگ می باشد و البته بیشتر نرم تنان دارای خون آبی رنگ می باشند و البته حلزون هم از قائده استثناء نمی باشد.
گروهی از حلزون ها تا 15 سال عمر می کنند.
ماده لغزنده روی بدنشان موجب مکش می گردد و می توانند سروته بخزند.
حلزون هایی که ما بعضاً درون باغچه می بینیم تا 14175 دندان دارند که روی زبانشان است.
خون حلزون ها دارای خواص آنتی بیوتیک حیرت انگیزی است که برای مصارف پزشکی می باشد.