سئوالی که بسیار پرسیده میشود این است که آیا مصرف شیشه،ترامادول و گل و … اعتیاد دارد؟ و خانواده ها نگران این موضوع هستند که مبادا قرص ها یا کپسول ها و ترکیباتی که عزیزانشان مصرف میکنند اعتیاد آور باشد و دوست دارند بدانند درون این قرص ها چه چیزی است. جواب بسیار ساده است و نیازی نیست تا شما شیمی دان، دارو ساز باشید تا بدانید آن ماده اعتیاد می آورد یا نه. یک واکنش بسیار ساده، وقتی قرص ترامادول را استفاده میکنید چه حسی به آنها دست میدهد، اگر حال بدشان را بر طرف میکند و حس خوب به آنها میدهد پس اعتیاد آور است.
در طبیعت و در ذات بشر اینگونه نیست که شما بتوانید بی دلیل و بدون اتفاق خاص خوبی، حس خوب پیدا کنید. حس خوب یک چیز ارزشمند است و خود بخ خود بوجود نمی آید، پس اگر یک ماده ای باعث بوجود آمدن این حس است حتما تاوانش را از شما خواهد گرفت. پس یک قاعده خیلی ساده برای خود لحاظ کنید و نمیخواهد اسم ترکیبات را بشناسید. اگر بر اثر خستگی و افسردگی از روزمرگی از ماده ای استفاده میکنید که به شما حس خوبی میبخشد شک نکنید که آن ماده اعتیاد آور است. ترامادول مسکنی قوی است که با نام هایی نظیر ترامادول، تدامل و یا بایومادول شناخته میشود و این دارو چند سالی است که برای مصارف پزشکی وارد ایران شده است.
ترامادول در سال 1970 توسط یک شرکت آلمانی ساخته شده و خیلی سریع در همه جهان مورد مصارف پزشکی قرار گرفته است. ترامادول دارویی است مسکن که خواص مخدر در آن وجود دارد و معمولا برای کنترل درد های متوسط و شدید از قبیل در های مفصلی، جراحی ها و بیماری های زنان و زایمان مورد استفاده پزشکی قرار میگیرد و به صورت خوراکی و تزریقی عرضه میگردد. تا اندکی پیش قرص، کپسول و مایع ترامادول در دسترس همه بود ولی مایع تزریقی ترامادول از دسترس عموم خارج و فقط در اورژانس بیمارستان ها مجاز به استفاده شده است.
ترامادول دارویی است که از مرفین ضعیف تر و از بروفن و استامینوفن قوی تر و هیچگاه هیچ پزشکی مصرف بیشتر از مدت بیماری را برای بیماران تجویز و توصیه نمیکند. مکانیسم اثرات این داروی مسکن به مانند همه مسکن مخدر ها مسمومیت شبیه مواد مخدر است و مصرف طولانی مدت آن اعتیاد شدیدی در فرد ایجاد میکند. اوایل تصور میشد که ترامادول مسکنی معمولی و بی خطر است که عوارضی برای شخص ندارد و برای مصرف آن حساسیتی وجود ندارد ولی متاسفانه آمار امروز کشور نشان میدهد که ترامادول به یکی از مواد اعتیاد آور با مصرف بالا از سوی معتادان تبدیل شده و گرفتاری های فراواری را به همراه آورده است. سودا گران مرگ از این مسکن نیز کسب و کاری برای خود تراشیده اند و جوانان و نوجوانان را تشویق به مصرف ترامادل میکنند.