اسفناج را با آهن سرشار می شناسیم ، گیاهی که اگر آهن بدن کم باشد به تنهایی می تواند پس از یک دوره مصرف 2 هفته ای آهن بدن شما را به حد نرمال برساند.
اسفناج یک نوع گیاه یک ساله با ساق و برگ لطیف است که میتوان در آش از آن استفاده کرد. اسفناج سرشار از لوتئین و گزانتین است که این کاروتنوئیدها، از بین برنده مولکولهای بی ثباتی به نام رادیکالهای آزاد در بدن هستند قبل از اینکه رادیکالهای آزاد بتوانند به بدن آسیب برسانند. کاروتنوئیدها در اسفناج و سایر سبزی هایی که دارای برگ سبز پر رنگ هستند، وجود دارند، برخی مطالعات نشان دادهاند که که آنها میتوانند با سرطان دهان، معده و مری مقابله کنند.
بر خلاف تصور عامه مردم که اسفناج را یک گیاه با میزان آهن زیاد میدانند، این سبزی فقط دارای ۲/۷۱ میلی گرم آهن در ۱۰۰ گرم اسفناج خام است. به رغم باور همگان، اسفناج منبع فوقالعاده خوب آهن نیست، زیرا میزان اسید اکسالات آن، بدن را از جذب مواد معدنی باز میدارد.
اسفناج را بیش از یک مرتبه گرم نکنید چرا که موجب تولید نوعی سم می کند.
در این جا شما را با 8 خاصیت عالی اسفناج به شرح زیر آشنا میکنیم:
1- سرشار از ویتامینها است.
این سبزی پرخاصیت سرشار از ویتامینهای مختلف از جمله A ، K ، D و E بوده و حاوی مواد معدنی خوبی نیز هست.
2- منبع خوبی از اسیدهای چرب امگا 3 است.
به گفته پژوهشگران، اسیدهای چرب امگا 3، میتوانند از بدن در برابر بسیاری از بیماریها، محافظت کنند.
3- حاوی آنتیاکسیدانهای ضد التهاب و ضد سرطان است.
محققان مقادیر زیادی ترکیبات فلاوونوئید در این سبزی تیره رنگ پیدا کردهاند که به عنوان ضد سرطان و ضد التهاب قوی عمل میکنند.
طی نتایج حاصله از تحقیقات صورت گرفته در خصوص رابطه میان خوردن سبزیجات و خطر بروز سرطان پروستات، اسفناج بهترین و موثرترین سبزی برای پیشگیری از این بیماری شناخته شد.
4- تقویت کننده خوبی برای چشم است.
کارتنوئیدهای موجود در اسفناج از چشم در برابر بسیاری از بیماریها مانند آب مروارید و تخریب لکه زرد (دژنراسیون ماکولار) محافظت میکنند.
5- استخوانها را تقویت میکند.
مصرف یک پیمانه اسفناج تازه یا یک ششم پیمانه اسفناج پخته، حدود دو برابر نیاز روزانه بدن به ویتامین K را برطرف میکند. ویتامین K همراه با کلسیم و منیزیم موجود در اسفناج برای استحکام استخوانها دارای اهمیت اساسی هستند.
6- بدن را قلیایی میکند.
7- کلسترول خون را پایین میآورد.
8- خواص مفید خود را به مدت طولانی حفظ میکند.
تحقیقات نشان داده حتی نورهای مصنوعی که در فروشگاهها بر روی کیسههای پلاستیکی حاوی اسفناجها میتابند در واقع به حفظ برگهای آن در برابر فاسد شدن کمک میکنند و این نشان میدهد اسفناج از لحاظ متابولیکی به مدت طولانی فعال و تازه است.
اسفناج در دوران حاملگی و برای کودک در رحم بسیار واجب است تا بتواند با آهن نرمال متولد شده و رشد بهتری داشته باشد.
محققان مقادیر زیادی ترکیبات فلاوونوئید در این سبزی تیره رنگ پیدا کردهاند که به عنوان ضد سرطان و ضد التهاب قوی عمل میکنند.طی نتایج حاصله از تحقیقات صورت گرفته در خصوص رابطه میان خوردن سبزیجات و خطر بروز سرطان پروستات،اسفناج بهترین و موثرترین سبزی برای پیشگیری از این بیماری شناخته شد.
اسفناج منبع خوبی برای تامین اسید فولیک مورد نیاز بدن می باشد بر اساس تحقیقات انجام شده نتیجه گرفته شده است که مصرف اسید فولیک خطر بیمای های قلبی را تا شانزده درصد، خطر سکته مغزی را بیست و چهار درصد و خطر ترومبوز وریدهای عمقی (DVT ) را تا بیست و پنج درصد کاهش می دهد.
مصرف اسید فولیک در طول دوران بارداری مفید و در آغاز دوره بارداری بسیار مهم می باشد بر اساس تحقیقات جدید به نظر می رسد که اسید فولیک خطر ایجاد شکاف کام و لب را در جنین کاهش می دهد مصرف اسید فولیک در دوران بارداری برای مادران به خصوص برای کسانی که سابقه خانوادگی اختلالات شکاف کام را دارند توصیه می شود . بنابراین مصرف اِسفناج در دوران بارداری مفید است و احتمال نقص مادرزادی شکاف کام را کاهش می دهد.
بر اساس نتایج پژوهشهای جدید به نظر می رسد که اسفناج میزان سرب موجود در هوا را کاهش می دهد. با کاشت این سبزی میزان سرب اطراف محل کاشت کاهش می یابد. کاشت اسفناج در پاکیزه نمودن خاک و هوای اطراف محل کاشت دارای اثرات شگفت انگیز می باشد زیرا سرب یکی از مسموم کننده های بسیار خطرناک دستگاه عصبی است و استنشاق سرب موجب بروز مشکلاتی در یادگیری می شود و موجب کند شدن رشد کودکان می شود.
این سبزی در درمان کم خونی مفید و موثر است زیرا یکی از سبزیهای سرشار از آهن است.اما آهن موجود در این سبزی به سختی جذب بدن می شود بنابراین توصیه می شود بعد از پختن اِسفناج به آن کمی آب لیمو اضافه نمایید تا امکان جذب آهن و آنتی اکسیدانهای موجود در آن را توسط بدن افزایش دهید.
روش مصرف اسفناج برای کودکان باید به گونه ای باشد که بتوان بعدا هم به آنها از این ماده غذایی مغذی داد بدون اینکه کودک احساس خوبی نداشته باشد.
مطالب مرتبط: