آروگولا
شابانک یا آروگولا که به آن روکولا نیز گفته میشود گیاه برگداری است که سرشار از ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان می باشد. همچنین آروگولا دارای اسید فولیک، ، ویتامین A، C و K، پتاسیم، آهن و کلسیم می باشد. آروگولا سبزی برگداری می باشد که بسیار خوشمزه است و فیبرهای زیادی دارد. این سبزی خوشمزه دارای قند، کالری، کربوهیدرات و چربی کمی است.
نکته مهمی که درباره آروگولا شایان ذکر است این است که از گل، دانه ها و برگ های این سبزی خوشمزه نیز می توان استفاده مفید کرد. آروگولا به خاطر مزه خاص و تندی که دارد برای سالاد و سایر غذاهای سرد چاشنی مناسبی می باشد. از برگ های نرم آروگولا برای از بین بردن بوی بد دهان استفاده می شود. از آنجایی که تمای سبزیجات برای سلامتی مفید هستند و خواص بسیاری دارند خواص درمانی آروگولا نیز کم نمی باشد که در ادامه درباره خواص درمانی آروگولا شرح خواهیم داد.
خواص درمانی آروگولا
نحوه کاشت آروگولا
آروگولا گیاهی است که در فصل سرما مناسب است و می توان از آن در پاییز نیز استفاده کرد. برای کاشت آروگولا به خاک کم بارور و سر نیاز داریم مراقبت از این گیاه بسیار آسان است. البته آروگولا در خاک هایی که PH آن بین 6 و 6/8 باشد بهتر رشد خواهند کرد.
برای کاشت آروگولا بذر آن در دمای 40تا 50 درجه جوانه می زدو میتوانید بذرها را مستقیما بکارید این نکته را در نظر داشته باشید که آروگولا را در خاک ومکانی که قبلا در آن گیاهانی از خانواده کلم کاشته اید و برداشت کرده اید نکارید. بذرهای آماده شده آروگولا را در یک چهارم عمق خاک قرار دهید. بعد از 10الی 14 روز بذرهای شما رشد خواهند کرد. برای کاشت آروگولا آب و هوای خشک باعث می شود این گیاه افزایش سرعت رشد عمودی داشته باشد با کنترل دما و استفاده از سایه و اطمینان از خشک نشدن خاک می توانید این سرعت را کند کنید. برای مطالعه خواص روکولا با سایت دانشجو همراه باشید.