سبزیجات ها فواید بسیار زیادی برای بدن ما دارد و متاسفانه بسیاری از گیاهانی هستند که هنوز خواص درمانی و دارویی آنها کشف نشده است و از فواید فوق العاده آنها محرومیم. در این مقاله میخواهیم شما عزیران را با خواص گیاهی آشنا کنیم که امروزه در بازار ها به فروش میرسد و در رستوران ها از این گیاه مفید برای طعم دهی بهتر بر روی انواع سالاد ها و انواع پیتزا ها استفاده میکنند. گیاهان نقش بسیار زیادی در سلامتی انسان دارند. گیاهان تازه میتوانند بسیاری از ویتامین های مورد نیاز بدن را تامین کنند و بر روی سلامتی و شادابی پوست و مو تاثیر شدیدی میگذارند. گیاه روکولا دارای خواص بسیار زیادی از جمله خاصیت آنتی اکسیدانی و مواد معدنی است. از خواص روکولا برای خانم هایی که نگران وزن خود هستند و میزان زیادی سبزیجات مصرف میکنند، کالری و قند کم این گیاه بوده و سرشار از فیبر است.
طعم گیاه روکولا تند و نزدیک به ریحان بوده و از آن میتوان در تهیه انواع سالاد های سرد استفاده کرد. پتاسیم، آهن، کلسیم و منگنز موجود در روکولا بر محبوبیت این گیاه افزوده است. از خواص روکولا این است که علاوه بر نداشتن کالری برای چاقی میتواند چربی سوز خوبی نیز باشد و سوخت و ساز بدن را بالا ببرد. خاصیت ضد سرطانی، بهبود کارکرد قلب، سلامت چشم، کمک در هضم غذا و کارکرد دستگاه گوارشی، جلوگیری از بیماری قندی و دیابت، استحکام استخوان ها، چربی سوزی از دیگر خواص روکولا است. بسیاری از پزشکان تغذیه مصرف گیاه روکولا را برای سم زدایی بدن توصیه میکنند چرا که گیاه روکولا با تقویت عملکرد کبد انسان، کبد را که دستگاهی برای سم زدایی بدن است کمک میکند. گیاه روکولا دارای مقدار زیادی ویتامین K است و این نوع از ویتامین هم برای تحکیم بهتر استخوان های بدن بسیار مفید است.
یکی از پر طرفدار ترین خوراکی های موجود در رستوران ها که توسط گیاه روکولا خوش عطر و طعم میشود سالاد روکولا است در این قست طرز تهیه سالاد روکولا را آموزش میبینید. مواد لازم برای تهیه سالاد روکولا: هفتاد و پنج گرم سینه مرغ پخته و ریش ریش شده، شست گرم کاهو شسته و خرد شده، بیست و پنج گرم گوجه گیلاسی، بیست میلی لیتر روغن زیتون بی بو، به مقدار دلخواه نمک، به مقدار دلخواه فلفل سیاه و در نهایت هفت گرم گیاه روکولا شسته شده را آماده کرده و یک ظرف مناسب را انتخاب کنید. ابتدا مرغ و نمک و فلفل را ترکیب کنید و روغن زیتون را به آن اضافه کنید بعد از اینکه به خوبی هم خورد کاهو را اضافه کنید و خوب ترکیب کنید حالا برای تزیین روی سالاد گوجه و گیاه روکولا را اضافه کنید و از طعم بی نظیر این سالاد به همراه خواص روکولا لذت ببرید.
از خواص گیاه روکولا میتوان به ویتامین های A , C , K درون آن اشاره کرد. گیاه روکولا دارای خواصی برای تقویت بینایی، تقویت عملکرد کلیه ها و دستگاه گوارش، بهبود عملکرد قلب انسان و پیشگیری از بروز بیماری های سرطانی است.
این گیاه از زمان رومیان باستان در محدوده مدیترانه به عنوان داروی برخی بیماری ها نیز مورد استفاده قرار میگرفت.