پاپایا یا همان پاپایه که به نام خربزه درختی هم شناخته شده است،با نام علمی پاپاکاریکا، میوه درختی با ارتفاع 4 الی 10 متر با برگهایی بزرگ به ابعاد 50 الی 70 سانتی متر است. میوه پاپایا در ابتدا بومی مناطق گرمسیر مانند آمریکا مرکزی و جنوب مکزیک بود و در حال حاضر در مناطقی چون هند، پورتوریکو، فیلیپین و آفریقا نیز وجود دارد و در تمامی فصل ها یافت میشود.پاپایا میوه ای گلابی شکل با طعمی شیرین و بافت کره ای مانند است که زنگ آن نارنجی متمایل به زرد می باشد و در حالت های رسیده و نارس و خشک استفاده می گردد.عصاره آن نیز در تولید آدامس مورد استفاده قرار می گیرد.
اضافه کردن مقدار کمی پاپایا به دلیل داشتن مقادیر زیادی آنتی اکسیدان مانند ویتامین E، ویتامین C و بتاکاروتن به رژیم روزانه می تواند خطر ابتلا به سرطان و وقوع حمله و سکته قلبی را کاهش دهد.منبع فوق العاده ای برای آنزیم های پروتئولیتیک است که در هضم غذا بسیار مهم هستند و برای سلامتی دستگاه گوارش و کشتن کرم روده مفید می باشند.از جمله خواص پاپایا به دلیل وجود فیبر، ویتامین C، پتاسیم و ویتامین E فراوان ، می توان کاهش التهاب پوستی در درمان سوختگی، کاهش استرس و التهاب، کاهش کلسترول، کاهش فشارخون و تقویت سیستم ایمنی بدن، کمک به روش درمان کبد چرب، از بین بردن کرم و انگل های روده، درمان عفونت و مسمومیت غذایی، سم زدایی و پاک سازی کلیه ها می شود.
وجود آنزیم ها و ویتامین C که در پاپا هست، با کاهش چین و چروک و افزایش کلاژن به جوان سازی پوست صورت کمک می کنند همچنین درمان اگزما و پسوریازیس، آبرسانی قوی پوست، درمان لکه های قهوه ای پوست و از بین بردن جای لک و آکنه از دیگر خواص پاپایا برای پوست می باشد. اسید فولیک موجود در پاپایا با افزایش گردش خون به تقویت فولیکول های مو کمک کرده و باعث تقویت و افزایش رشد مو می شود و همچنین به علت خاصیت ضد قارچی که دارد، کمک قابل توجهی به درمان شوره سر می کند. برای مطالعه مطالب بیشتر در مورد خواص میوه های استوایی نظیر خواص لونگان با سایت دانشجو همراه باشید.