مجید انصاری عصر پنجشنبه در آیین اجرای رسمی طرح بزرگ مفاخر و مشاهیر اسلامی و ایرانی (با رویکرد فرهنگی و پژوهشی) و اولین دوره اعطای جایزه باستانی پاریزی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان افزود: توسعه حقوق بویژه حقوق شهروندی و آگاه کردن مردم نسبت به مبانی و مبادی و روش های اجرای حقوق شهروندی، به توسعه سیاسی، اجتماعی و ارتقای کشور در عرصه جهانی کمک می کند.
وی گفت: شخصیت های بزرگ و مفاخر هر کشور گنجینه ای هستند که شناسنامه فرهنگی و ارزش اجتماعی را در دل خود جای داده است و این افراد در گذشته و اکنون به مثابه ارزشمند ترین سند بهادار تاریخ ملت هستند که باید این گنجینه ها را در دل جای دهیم.
معاون حقوقی رئیس جمهوری هدایت موضوع پایان نامه ها در دانشگاه آزاد اسلامی به سمت مفاخر و مشاهیر ایران را اقدامی بزرگ دانست و افزود: این عمل بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی را در جلسه هیات دولت مطرح و پیشنهاد می کنم که دانشگاه های دولتی نیز پیروی کنند.
وی بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی امروز به درختی تناور در ایران و برخی کشورها تبدیل شده که برخاسته از جوانه ای در ذهن یک شخصیت بزرگ کرمانی است.
حجت الاسلام انصاری گفت: آیت الله هاشمی رفسنجانی یکی از مفاخر کرمانی است و اوایل انقلاب، در شرایط سخت جنگ که بخشی از بار حل مشکلات دفع دشمن متجاوز و مقابله با تجزیه طلبان و متجاوزان بر دوش او بود در این شرایط، پیشنهاد تاسیس دانشگاه آزاد را مطرح کرد.
وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی اولین دانشگاهی بود که درس وصایای سیاسی الهی امام خمینی (ره) را به عنوان واحد درسی در این دانشگاه مصوب کرد.
معاون رئیس جمهوری همچنین با اشاره به اینکه بحران آب در کشور تهدید جدی است گفت: سازمان ملل هشدار داده برخی از کشورها از جمله ایران نمی توانند در آینده به دلیل تغییرات اقلیمی، خشکسالی و بحران آب بخشی از جمعیت خود را حفظ کنند و اکنون در لبه این بحران هستیم.
وی اظهار کرد: از دانشگاه آزاد اسلامی بویژه واحد کرمان که پیشتاز است تقاضا دارم، ابتکار ارزشمند استاندار کرمان را به کار گیرد و دولت و ملت را در حل بحران آب کمک کنید.
این آیین با حضور معاون حقوقی رئیس جمهوری، علیرضا رزم حسینی استاندار کرمان، حمید میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، طه هاشمی معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی، پژوهشگران، هیات داوران، دانشجویان و اهالی فرهنگ در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان برگزار و در سه حوزه مردم شناسی، تاریخ، ادب و فرهنگ عامه از پژوهشگران برتر تجلیل شد.
دکتر محمدابراهیم باستانی پاریزی نویسنده، پژوهشگر، شاعر، استاد زبان و ادبیات فارسی متولد شهرستان سیرجان استان کرمان پنجم فروردین 1393 در سن 89 سالگی درگذشت. از وی بیش از 40 اثر ارزشمند بر جا مانده است.
دانشگاه آزاد اسلامی به منظور اعتلای فرهنگ و اتخاذ رویکردی فراتر از تکریمهای متداول، اجرای طرح ماندگار فرهنگی و نکوداشت مفاخر را در دستور کار خود قرار داده و در راستای این راهبرد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان نخستین دوره اعطای جایزه باستانی پاریزی را برگزار کرد.
این جایزه به ابوالفضل حسن آبادی، افشین صالحی، مهدی نورمحمدی، منصور علیمرادی، عباس قنبری، فریدون مجلسی، سید محمدعلی گلاب زاده و مهرداد نصرتی اعطار شد.