معاون فرهنگی وزیر علوم از انتشار منشور حقوق دانشجویی در ترم جاری و اجرای آزمایشی در یک دانشگاه خبر داد.
دکتر سیدضیاء هاشمی در گفتوگو با خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،گفت: منشور حقوق دانشجویی طی چند مرحله مورد ارزیابی قرار گرفت و با دریافت نظرات، منشور حقوقی وزارت علوم اکنون در مرحله آمادهسازی نهایی قرار دارد.
معاون فرهنگی وزیر علوم با اعلام اینکه قطعا در ترم جاری این منشور منتشر خواهد شد، افزود: بنا بود قبل از آغاز ترم از این منشور رونمایی شود اما به دلیل گرفتاریهای استیضاح وزیر علوم قدری این فرآیند تاخیر افتاد.
وی در پایان با بیان اینکه منشور حقوق دانشجویی از طریق سایت وزارتخانه منتشر خواهد شد، گفت: پس از رونمایی از منشور ، در یک دانشگاه به طور آزمایشی اجرایی خواهد شد پس از دریافت بازخوردها در سطح وسیع در سراسر کشور اجرا خواهد شد.
هاشمی افزود: این منشور کمک میکند که هم دانشجویان بدانند در فعالیتهای دانشجویی خود از چه حقوق و امتیازاتی برخوردارند و هم بدانند در قبال این مزایا و امتیازات چه وظایف و تعهداتی بر عهده آنهاست. درست مثل شرایطی که در مورد حقوق شهروندی داریم.
وی با بیان اینکه از سوی دیگر دانشگاهها نیز این موضوع را بدانند که نسبت به دانشجو چه تعهداتی دارند و در عوض چه توقعاتی میتوانند داشته باشند، تصریح کرد: مسیری که برای این کار طراحی میشود در مرحله اول مرور و بازنگری در ضوابط و دستور العملهای موجود است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با بیان اینکه نکات بسیاری در دستورالعملهای موجود وجود دارد که دانشجویان میتوانند به واسطه آنها از مزایا و اعتبارات بیشتری برخوردار باشند، گفت: در عین حال ممکن است خود دانشجویان یا دانشگاه نسبت به این موضوعات اطلاع نداشته باشند. از سوی دیگر برخی از مطالب وجود دارد که توقع میرود یک دانشجو در دوران دانشجویی خود در آنها مشارکت داشته باشد.
وی با بیان اینکه هدف ما اطلاعرسانی نسبت به حقوق موجود است، اظهار کرد: ما نمیخواهیم بگوییم که مطالبات را اضافه یا قوانین جدید تعریف کنیم. بلکه میخواهیم ببینیم که قانون موجود چه حقوقی برای دانشجو قایل است و احیانا چه خلاهایی در این زمینه وجود دارد بنابراین باید اینها را منسجم کنیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با بیان اینکه ما میخواهیم در این زمینه آگاهی ایجاد شود تصریح کرد: یعنی دانشجویی که وارد دانشگاه میشود دفترچهای در اختیارش باشد و بر اساس آن مبنایی وجود داشته باشد که به حقوق خود آگاه باشد. چرا که این موضوع باعث میشود که دانشجو انتظارات غیر منطقی نداشته باشد و مطالبات خود را تنظیم و در عین حال بتواند از حقوق خود استفاده کند.
هاشمی با بیان اینکه نتیجه این اتفاق این است که تعامل بین دانشگاه و دانشجو تسهیل میشود، گفت: وقتی این تعاملات تنظیم شود زندگی روانتر، شیرینتر و موفق تر خواهد بود یعنی دوران دانشجویی که باید یک دوران پرنشاط، بسیار مفید، کارگشا و سازنده باشد به سمت وضعیت مطلوب با مشارکت خود دانشجو پیش میرود.