بر اساس نتایج یک تحقیق جدید و جزئی مشخص شد که تحریک کردن بخش مربوط به بینایی مغز با استفاده از الکتریسیته برای مدت کوتاهی بینایی فرد را افزایش می دهد.
در این تحقیق محققان از یک جریان خفیف الکتریکی در قسمتی از مغز که به پردازش اطلاعات مربوط به بینایی می پرداخت استفاده کردند. افراد شرکت کننده در این آزمایش یا دید طبیعی داشتند و یا مشکلات خفیف بینایی داشتند و از عینک ها و یا لنزهای طبی استفاده می کردند.
محققان اظهار داشتند افرادی که مشکلات بینایی شدیدتری داشتند، بیشترین میزان بهبود را از خود نشان دادند. بر اساس یافته هایی که در ماه ژوئن در روزنامه زیشت شناسی معاصر منتشر شد؛ افرادی که مشکل بینایی نداشتند و دید طبیعی داشتند نیز پس از قرار گرفتن در معرض این جریان، دیدی بهتر از پیش پیدا کردند.
گیوف وودمن، دانشیار روانشناسی دانشگاه واندربیلت و محقق این مطالعه اظهار داشت:
نکته ی جالب در این مطالعه این بود که هرچه مشکل افراد درگیر در آزمایش بیشتر بود، بهبود بیشتری نیز در آنان دیده شد. بنابراین نتیجه می گیریم که در این روش هرچه مشکل فرد شدیدتر باشد، بهبود بیشتری دیده خواهد شد.
در این تحقیق از بیست شرکت کننده درخواست شد تا به خطوط هم اندازه ی عمودی توجه کنند و بگویند که آیا این خطوط مستقیم هستند و یا دارای خمیدگی می باشند؟ طبق نظر محققان این شیوه ی بینایی سنجی بسیار دقیق تر از شیوه های دیگر است.
سپس محققان الکترودهایی را بر روی جمجمه ی این افراد قرار دادند و جریانی ملایم را به قسمتی از مغز که مربوط به پردازش اطلاعات بینایی بود به مدت 20 دقیقه وارد کردند.
پس از تحریک مغز با استفاده از الکتریسیته از افراد خواسته شد تا بار دیگر تست بینایی مذکور را انجام دهند. بینایی 75 درصد از افراد موجود در آزمایش به مدت دو ساعت بهبود یافت و 25 درصد از افراد باقی مانده تغییری در بینایی خود مشاهده نکردند.
همچنین محققان دریافتند علاوه بر اینکه این افراد در تست بینایی بهتر عمل کرده بودند می توانستد قدرت بینایی بیشتری در سایر فعالیت های مربوط به بینایی در خود احساس کنند.بر اساس گفته ی محققان این افراد پس از اینکه در تست بینایی سنجی شرکت کردند نسبت به قبل یک تا دو اشتباه کمتر داشتند. شایان ذکر است که این نتایج در افراد گوناگون با یکدیگر متفاوت بود.
همچنین محققان با تغییر مکان الکترودها بر روی جمجمه به بررسی دقیق تر این آزمایش پرداختند. آنان دریافتند که الکترودها برای اینکه اثری قابل توجه بر قدرت بینایی داشته باشند، باید دقیقا بر قسمتی از مغز که مسئول پردازش اطلاعات مربوط به بینایی می باشد قرار گیرند.
محققان اظهار داشتند که در آینده می توان از این روش برای بهبود وضعیت بینایی بیماران مبتلا به مشکلات حاد بینایی از جمله افراد مبتلا به آب سیاه (کوری تدریجی) استفاده کرد. شایان ذکر است که این روش باید به صورت گسترده تری مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد.
وودمن در آخر بیان داشت که افراد نباید از این روش در خانه استفاده کنند چراکه هر اشتباه کوچکی می تواند مشکل موجود را شدیدتر کند.