در دنیای تکنولوژی نکات کوچکی وجود دارد که شاید به نظر برخی نکات قابل توجهی نباشند؛ اما همین نکات ظریف بسیار مهم هستند.
یکی از مشکلاتی که اکثر افراد با آن درگیر هستند عمر کوتاه باتریهای تلفنهای همراه جدید است. شارژ تلفنهای همراه مدام تمام میشوند آن هم درست در مواقعی که شما به تلفن همراه خود نیاز دارید.
البته راههایی وجود دارد که شما بتوانید عمر باتری گوشی خود را افزایش دهید.
یکی از این راهها وجود یک باتری اضافی در کنار باتری اصلی است و این همان روش نوینی است که کمپانی اپل در محصولات جدید خود به کار گرفته است.در ساخت این باتریها از لیتیوم استفاده شده است و هنگامی که شارژ باتری اصلی تمام شود؛گوشی از منبع دوم تغذیه خواهد کرد. به نظر فوقالعاده است، اینطور نیست؟
اما محصولات جدید کمپانی اپل یک مشکل عمده دارند و آن شکا ظاهری نه چندان جالب محصولاتی است که دارای دو باتری هستند.
گوردن گاتسگن اظهار داشته است که این باتریها سبب شدهاند که قسمت پشتی محصولات برآمدگی نامناسبی پیدا کنند.
لورن گوده نیز این محصولات را همچون آیفونهایی میداند که بر روی یک آیپاد قرار گرفتهاند.
البته شایان ذکر است که علاوه بر کمپانی اپل، کمپانیهای بزرگ دیگری نیز هستند که از باتریهای بزرگ و حجیم در طراحی محصولات خود استفاده میکنند.
پس اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که طرفدار گوشیهای مسطح و ظریف هستید بهتر است که از این محصولات استفاده نکنید.
پائول شیرینگ مهندس شیمی دانشگاه لندن در انگلستان اظهار داشت:
” البته برای اینکه بتوانید عمر باتری گوشی موبایل خود را افزایش دهید روشهای دیگری نیز وجود دارند که بدون افزایش حجم گوشی شما باعث افزایش عمر باتری میشوند.
برای مثال اگر برنامههایی را که نیاز ندارید متوقف کنید و یا اینکه وای فای و GPS خود را در موقعی که نیازی به آنها نیست قطع کنید تا حد زیادی با افزایش عمر باتری کمک خواهید کرد.
همچنین هر زمانی که برنامههای تلفن همراه خود را به روز رسانی میکنید مقدار زیادی از شارژ باتری شما کاهش خواهد یافت؛ پس به روز رسانی خودکار را متوقف کنید .”
اگر جزو آن دسته از افرادی نیستید که مدام نیاز به کنترل عکسهای فیسبوک خود و ایمیلهای دریافتی جدید دارند، میتوانید اعلانها (Notifications) گوشی خود را قطع کنید.
همهی نکات ذکر شده را میتوانید با مراجعه به بخش تنظیمات گوشی خود رعایت کنید.
لیود گودون رئیس ادارهی تامین الکتریسیته در مرکز لوس آلموتس مکزیک گفت:
” گرچه ممکن است راههای دیگری نیز برای افزایش طول عمر باتری پیشنهاد شود، اما اکثر آنها به جز نکاتی که در این مطلب ذکر شد بیتاثیر هستند. برای مثال به گفتهی برخی وبسیاتها شارژ کردن گوشی به صورت غیر مداوم باعث افزایش طول عمر آن میشود اما این گفته درست نیست.”
شیرینگ اظهار داشت:
” باتریهای لیتیومی نسبت به سایر باتریها سریعتر شارژ می شوند و هرچه میزان شارژ آنها بیشتر باشد با اتصال به شارژر به صورت موثرتری شارژ میشوند.
به این صورت که اگر باتری تلفن همراه شما 50 درصد شارژ داشته باشد و سپس آن را به شارژر متصل کنید نسبت به زمانی که با 30 درصد شارژ اقدام به شارژ کردن آن بکنید به صورت موثرتری و با سرعت بیشتری شارژ میپذیرد.
پس سعی کنید که تلفن همراه خود را در زمانهای مناسب به شارژر متصل کنید.”
شاید این موضوع را شنیده باشید که اگر در تمام طول شب گوشی شما به شارژر متصل باشد باتری ان آسیب خواهد دید. اما باید بدانید که این گفته صحت ندارد. چون وقتی گوشی شما کاملا شارژ میشود دیگر شارژ بیشتری دریافت نمیکند؛ چراکه تولید کنندههای اینگونه باتری آنها را به صورتی طراحی کردهاند که دریافت شارژ آنها محدود باشد. اگر باتریها اینگونه طراحی نمیشدند مشکلات زیادی پیش میآمد.
سیستم این باتریها از یک صفحهی الکتریکی و یک بخش نرمافزاری تشکیل شده است. این طراحی علاوه بر این که باعث میشود باتری گوشی شما شارژ محدودی بپذیرد باعث میشود تا شارژ باتری بیش از حد از دست نرود.
بنابر گفتهی شیرینگ اگر شارژ باتریها بیش از حد کاهش یابند، این سیستم باعث میشود که گوشی به حالت خودکار خاموش شود.
باتریهای فعلی سنگین، بزرگ و حجیم هستند و قادر به حفظ شارژ برای طولانی مدت نیستند و این مشکلی است که کمپانیهای بزرگ از جمله اپل در پی رفع آن هستند.
شیرینگ در این باره اظهار داشت:
” اگر میخواهید شارژ باتری شما برای مدت بیشتذی حفظ شود میتوانید از محصولات بزرگتر استفاده کنید و این بدین خاطر است که هرچه اندازهی باتری بزرگتر باشد مقدار بیشتری شارژ ذخیره میکند.”
اگر شما به دنبال گوشی موبایلی هستید که به مدت زیادی شارز نگه دارند همچنان باید منتظر باشید.
شیرینگ در آخر اظهار داشت:
” در آینده باتریهای لیتیومی تنفسی تولید خواهند شد، اینگونه باتریها بوسیلهی هوای اطراف خود شارژ میشوند. البته اینگونه باتری ها حداقل تا 10 سال آینده در دسترس نخواهند بود. پس هیجان زده نشوید! “