تحقیقات اخیر نشان داده اند هنگامی که زنان می خواهند به همراه مردان کاری را به صورت هماهنگ انجام بدهند؛ عمل مورد نظر از لحاظ همزمانی با یکدیگر متفاوت خواهد بود.
در این تحقیقات مشخص شد بخشی از مغز که مسئول هماهنگ کردن کارها می باشد در مردان با زنان متفاوت است در نتیجه اعمالی که نیاز به هماهنگی دارند اگر به صورت مختلط در میان زنان و مردان صورت بگیرد هماهنگی لازم نیز به صورت های متفاوت صورت خواهد گرفت.
طبق گزارشی که در تاریخ 8 ژوئن 2016 منتشر شد،در طی 50 سال اخیر تحقیقات گوناگون نشان داده اند که مغز زنان با مردان در امور مربوط به هماهنگی و همزمانی تفاوت دارد.
دکتر آلن رایس، پروفسور علوم رفتاری و روانپزشکی دانشگاه پزشکی استفورد و محقق ارشد این مطالعه در این مورد اظهار داشت:
نتیجه ی این تحقیقات آن نیست که بخواهیم بگوییم مغز زنان بهتر از مردان در این مورد بهتر عمل می کند و یا بالعکس و یا اینکه آن ها نمی توانند کاری را با همکاری یکدیگر انجام دهند؛ بلکه تنها هدف نشان دادند شیوه های متفاوت هماهنگی در مغز زنان و مردان است.
در این مطالعه محققان سعی کردند تا دریابند که چه چیز در مغز زنان و مردان سبب این تفاوت در ایجاد هماهنگی و همزمانی می شود.
آن ها در این مطالعه 110 گروه دو نفره را مورد بررسی قرار دادند و به اسکن مغز افراد موجود در این گروه ها پرداختند. از میان این 110 گروه دو نفره، در 39 گروه هر دو نفر مرد، در 34 گروه یک مرد و یک زن و در 38 گروه هر دو نفر زن بودند. از این افراد که پیش از این آزمایش هیچ شناختی از یکدیگر نداشتند خواسته شد تا یک تکلیف کامپیوتری را انجام دهند.
در این آزمایش هدف آن بود که دایره ای در نمایشگر قرار می گرفت و سپس تغییر رنگ می داد. به محض تغییر رنگ افرادشرکت کننده می بایست دکمه ای را فشار می دادند. این عمل بدون اینکه دو شرکت کننده یکدیگر را ببیند و یا با یکدیگر صحبت کنند به منظور بررسی توانایی افراد در انجام عمل همزمانی 40 مرتبه صورت گرفت و پس از آن نتایج اعلام شد.
محققان در این آزمایش برای بدست آوردن تصویری از مغز از روشی به نام “هایپر اسکنینگ” استفاده کردند در این روش بر خلاف سایر روش ها می توان در حالی که فرد نشسته است و یا حرکت می کند تصویری از مغز او تهیه کرد.
در این تحقیق مشخص شد گروه هایی که اعضای آن ها هر دو مرد بودند و گروه هایی که یک زن و یک مرد بودند عملکرد مشابهی داشتند و عملکرد بهتری نسبت به گروه هایی که هر دو زن بودند داشتند.
در این میان بنابر گفته ی جوزف باکر معاون این مطالعه و روانپزشک دانشگاه استفورد، گروه هایی که اعضای آن ها یک جنسیت داشتند بهتر عمل کرده بودند.
در این آزمایش پس از بررسی مغز مشخص شد همزمانی صورت گرفته در میان گروه هایی که اعضای آن ها هر دو مرد و یا هردو زن بوده اند با یکدیگر تفاوت داشته است.
البته با توجه به گفته ی محققان در این بررسی تنها یک عملکرد مورد بررسی قرار گرفت و برای اطمینان بیشتر باید آزمایش های گسترده تری در زمینه های گوناگون صورت بگیرد.
این تحقیقات به افراد کمک خواهد کرد تا در فعالیت هایی که زنان و مردان با یکدیگر مشارکت دارند با شناخت تفاوت های یکدیگر در عمل هماهنگی بهتر عمل کنند.
همچنین نتایج حاصل از این تحقیقات به افرادی که در برقراری ارتباط با دیگران مشکل دارند؛ همچون افراد مبتلا به اوتیسم کمک خواهد کرد تا بتوانند به شیوه ی بهتری ارتباط برقرار کنند.
باکر در این رابطه اظهار داشت:
افراد مبتلا به اوتیسم در برقراری ارتباط با دیگران مشکلاتی دارند. محققان امیدوارند تا بتوانند با شناخت بیشتر اعصاب مربوط به اعمال هماهنگی، درمان های موثرتری را برای این بیماران طراحی کنند.