علی زرافشان معاون وزیر آموزش و پرورش در برنامه مناظره این هفته که با موضوع مسئله حذف کنکور برگزار شد، با اشاره به مسائل موجود در زمینه کنکور در کشور اظهار داشت: همه کارشناسان تعلیم و تربیت شکل فعلی پذیرش دانشجو در کشور معتقدند شکل فعلی پذیرش دانشجو در کشور آسیبهای جدی را به نظام تعلیم و تربیت وارد کرده است.
وی گفت: گرچه پس از انقلاب تلاشهایی در این زمینه صورت گرفت اما این شکل پذیرش موجب شده است آموزش و پرورش از هدف و کارکرد اصلی خود خارج شود.
زرافشان در ادامه سخنان خود با بیان اینکه روش موجود دارای مشکلات جدی است، گفت: شکل فعلی باعث شده اضطراب و نگرانی برای شرکت در آزمون سراسری به دوران دبیرستان کشیده شود و آموزش و پرورش از کارکرد اصلی خود فاصله بگیرد.
وی ادامه داد: حافظهگرایی و عدم تمرکز کافی بر روی مسائل از آسیبهایی است که شکل فعلی در نحوه فعالیت دانشآموزان دارد و هرگز نمیتوان در 3 ساعت آموختههای 12 سال دانشآموز را به محک گذاشت و درباره آن تصمیم گرفت.
معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه بسیاری از دانشجویان که براساس این روش دانشجو شدند، از رشتههایی که در آن تحصیل میکنند، راضی نیستند و به آنها علاقه ندارند، گفت: این مسائل گویای آن است که در آموزش عالی ما هدفگذاری صحیحی صورت نگرفته است.
زرافشان با اشاره به اینکه آموزش و پرورش باید زمینه آموزش همهجانبه دانشآموزان را فراهم کند، گفت: زمینههای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، هنری و زیستی از جمله حوزههایی است که آموزش و پرورش باید در این زمینه فعالیت کند و در این حین عدالت آموزشی از مواردی است که از وزارت آموزش و پرورش طلب میشود.
وی گفت: 4 گزینه بودن سوالات کنکور باعث شده است که دانشآموزان ما فقط روشهای تستزنی را بیاموزند. در کنار این انتقادات دیگری نیز به نحوه کنکور و ارزشیابی آن وجود دارد و این مسئله مشکلات زیادی را برای دانشآموزان و خانوادههایشان ایجاد میکند.
معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: آموزش و پرورش برای اینکه دانشآموزان به نحوه شرکت در آزمون کنکور آشنا شوند و برای عدالت آموزشی، در مدارس دولتی نیز کلاس کنکور برگزار میکند.
زرافشان در پایان گفت: قانونی که مجلس تصویب کرده است، قانون باظرفیتی است البته آموزش و پرورش نیز در این زمینه نقشهای خود را انجام داده و سوابق تحصیلی بسیاری از داوطلبان را برای تصمیمگیری به سازمان سنجش داده است.