شاید براتون سوال باشد وام دانشجویی سال 1400 چه وام هایی هستند؟ وام هایی هستند که صندوق رفاه دانشجویی در اختیار دانشجویان قرار میدهد. صندوق رفاه هر سال وام ها یا تسهیلاتی را به عنوان وام (مسکن، تحصیلی، زیارت، ازدواج، شهریه) در اختیار دانشجو قرار می دهند. نکته بسیار مهم این است دانشجوهایی که از وام استفاده می کند پس از پایان تحصیلی موظف می باشند. نسبت به بازپرداخت وام خود اقدام کنند.
مدیریت وام دانشجویی سال 1400 بر عهده وزارت علوم است. طبق گفته ورزات علوم 24 نوع وام دانشجویی برای مقاطع تحصیلی کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا ارائه شده است که بعضی از پرداخت به انتخاب خود تعیین شده و بازگشت یا پرداخت شود.
نوع وام برای تمام همه مقاطع تحصیلی می باشد که برای رویداد های خاص مانند تولد فرزند دانشجویی متاهل 30,000,000 و فوت پدر، مادر، همسر یا فرزند دانشجو، دانشجویان حادثه دیده مانند تصادف تا سقف 50,000,000 در مقاطع کاردانی در مواقع ضروری مقاطع کارشناسی و دکترای تخصصی ناپیوسته حداکثر 4 رویداد در هر مقطع تحصیلی مانند دانشجویان مبتلا به بیماری های خاص و پر هزینه تا 50,000,000 و بیماری خاص و پر هزینه که یکی از اعضا تحت تکفل دانشجو 40,000,000 دانشجویان ورزشی قهرمان 20,000,000 رویداد ازدواج 30,000,000. ویژه دکتری از منابع بانک توسعه تعاون در دکترای ناپیوسته به مبلغ 70,000,000 به صورت ماهیانه و برای شهریه برای مقاطع کاردانی و کارشناسی پیوسته و ناپیوسته تا سقف 20,000,000 در هر نیمسال است.
فرآیند پرداخت وام دانشجویان در دو نوبت شهریه پرداز از اول تا مرحله واریز به حساب دانشجو:
ابتدا انتخاب دکمه ثبت نام دانشجوی جدید با وارد کردن کد ملی و تاریخ تولد و کلید جستجو با وارد کردن تابعیت مرکز آموزشی، رشته تحصیلی سال ورود شماره دانشجویی تلفن همراه و ثابت و کد دریافت صحت شماره وارد شده به صورت پیامک ارسال می شود.
برای درخواست وام دانشجویی خود باید به صورت اینترنتی و یا از طریق سایت صندوق رفاه دانشجویان ثبت نمایند اما قبل از درخواست وام باید شرایط آموزش وام را مطالعه نمایند که در مطالب پایین بیان شده است.
توجه کنید اگر دانشجو در دوره تحصیلی خود وامی دریافت نکند جزء سنوات تحصیلی فرد محسوب می شود همچنین دانشجویان شاغل میتوانند از وام خود به روش های زیر استفاده کنند.
به دلیل قرض الحسنه بودن کلیه وام های دانشجویی و با کارمزد های بسیار کم وام دانشجویی (4 درصد برای وام شهریه) و محدودیت منابع صندوق رفاه دانشجویان خواسته می شود که در صورت نیاز نداشتن از دریافت وام خودداری کنند. دو ضامن مورد نیاز برای وام دانشجویی شرایط دریافت وام دانشجویی چندان دشوار نیست.
کافی است دانشجو بعد از درج اطلاعات در سامانه و ثبت درخواست وام در سامانه صندوق رفاه و تهیه سند و جلب رضایت در زمان معتبر درج شده در پورتال وام دانشجویی از صندوق رفاه دانشجویی دریافت کنند. وام دانشجویی دانشگاه آزاد وام دانشجویی دانشگاه آزاد و دولتی باهم متفاوت است . وام های دانشگاه آزاد در قالب قرض الحسنه کوتاه مدت میان مدت و بلند مدت به دانشجو ارائه می شود و حداکثر باید 6 ماه برای بازپرداخت کوتاه مدت و 12 ماه برای میان مدت و 60 ماه برای بلند مدت در نظر گرفته است.
از مقاله وام دانشجویی نیمسال دوم 1400 نتیجه میگیریم که وام های متنوعی شامل دانشجو میشود مانند وام های تحت تکلف،وام های کوتاه مدت، میان مدت، بلند مدت. وام های دانشگاه آزاد و دولتی باهم متفاوت است و برای دریافت وام های بلند مدت باید دو ضامن هم داشته باشیم.
خیر تنها دانشجویان دانشگاه آزاد می توانند از سامانه ساجد درخواست وام کنند.
خیر درخواست وام بایستی توسط خود دانشجویان و از طریق سامانه اینترنتی مربوطه صورت بگیرد تا کاربرد دانشگاه بدون اطلاع شخصی وامی را ثبت نکند.
دانشجویانی که در نیم سال اولیه تشکیل پرونده نمی دهند در صورت ثبت پرونده در بازه ی زمانی دیر تر دچار مشکل می باشند و تعداد نیمسال های مجاز غیر صحیح به حساب خواهد آمد.