سرطان لنفوم ثانویه یا لنفوم هاجکین این نام سرطانی است که موجب تورم غدد لنفاوی شده است. این بیماری وابسته به نوع لنف و البته مکان به وجود آمدن آن می تواند علائم و نشانه های خاصی را شامل شود، البته در بیشتر موارد تا زمانی که غدد لنفاوی بزرگ تر نشده اند علائم خاصی را شامل نمی شوند، این علائم شامل موارد زیر می شوند :
در ابتدای این بحث باید بگوییم که برای درمان این بیماری ابتدا باید عوامل ابتلا و نشانه های بیماری غدد لنفاوی شناخته شود و بعد از آن عوامل دیگر مانند اندازه توده، محل قرار گیری آن و در نهایت اینکه آیا سرطان به دیگر نقاط بدن گسترش یافته است یا خیر حائز اهمیت است. در بیشتر موارد به اینگونه بیماران جراحی توصیه می شود، البته جراحی بیشتر برای انواع سرطان های متاستاتیک که به دیگر گره های لنفاوی گسترش یافته اند بسیار کارساز است. البته گزینه های دیگری برای درمان سرطان گره های لنفاوی وجود دارد که شامل : پیوند سلول های بنیادی، شیمی درمانی و دیگر درمان های معمول هر نوع سرطان می باشد. بیمارستان های مجهز در درمان این بیماری نقشی اساسی دارند، چرا که اصولا در بیشتر این بیمارستان ها با بهره گیری از برنامه درمانی کاملا مشخص و با استفاده از فناوری های پیشرفته به جنگ برای درمان انواع سرطان های پیشرفته و پیچیده می روند و با دادن خدمات انتگرال کیفیت زندگی مریض را بالا تر می برند، که این مسئله به خودی خود موجب بالا رفتن حس امید و شهامت در بیمار می شود. به یاد داشته باشید که در مریضی هایی مانند سرطان روحیه فرد بسیار با اهمیت و تاثیر گذار در پروسه درمان وی می باشد. کمک گرفتن از روانشناس نیز در این روزها توصیه می شود.
در این مقاله قصد داشته ایم که پاسخی واضح به این سوال شما که آدنوپاتی چیست داده باشیم، زمانی می گویند فرد به آدنوپاتی دچار شده است که دچار تورم گره های لنفاوی شده باشد. یکسری عوامل می توانند موجب بروز و ایجاد تورم در گره های لنفاوی شوند از جمله :
در ادامه نشانه های این بیماری را برای شما آورده ایم :
بیشترین دلیل تورم غدد لنفاوی تماس آنها با باکتری ها و ویروس های مختلف می باشد، اما در مواردی نادر سرطان نیز موجب بروز این تورم می شود. در برخی نواحی بدن این تورم بیشتر خودشان را نشان می دهند مانند : زیر چانه و کشاله ران، گردن، زیر بغل. غدد لنفاوی با نام گره های لنفاوی نیز شناخته می شوند. این غدد تاثیر بسیار زیادی در سیستم ایمنی بدن دارند و برای مقابله با باکتری ها و ویروس ها نقش اساسی را در بدن دارند. درمان تورم این غدد وابسته به درمان و از بین بردن عامل ایجاد آن است، در بعضی موارد استفاده از کمپرس گرم و گذشت زمان موجب از بین رفتن این تورم می شود. دستگاه لنفاوی بدن ما شامل این موارد می شود : طحال، تعداد زیادی غدد لنفاوی، غده تیموس، تعداد زیادی رگ. به یاد داشته باشید که تورم غدد لنفاوی بدن نشان دهنده این است که چیزی در بدن اشتباه است، از این رو مراجعه به پزشک و جویا شدن عوامل ابتلا و نشانه های بیماری غدد لنفاوی ضروری است.
وظیفه بافت لنفوئیدی همکاری با دستگاه لنفاوی است، در واقع این عضو نیز موجب کارکرد سیستم ایمنی بدن می شود و بدن را در برابر تمامی عفونت ها و البته سلول های سرطانی محافظت می کند. این بافت دارای یک بافت هم بندی می باشد که تعداد زیادی از انواع سلول های سفید خون در آن قرار دارند، البته بیشترین تعداد این لنف ها سلول های لنفونیست می باشد. بافت لنفوئیدی می تواند اولیه، ثانویه و ثالثه باشد و این بستگی به مرحله رشد و بلوغ لنفوسیت هایی که در آن است دارد. از این رو می توان گفت بافت ثانویه دارای مقادیر بسیار کمتری لنفوسیت است و تنها زمانی که باکتری ها و عفونت ها باعث تحریک آن می شوند نقش ایمنی خود را ایفا می کند.
گره لنفاوی در واقع یک مجموعه سازمان یافته است و از بافت های لنفوئیدی تشکیل شده است، مایع لفت در مسیرش برای ریختن به جریان خون از این گره ها رد می شود، این گره ها با فاصله در طول دستگاه لنفاوی قرار گرفته اند. چندین رگ لنفاوی وجود دارند که کار آنها این است که لنف ها را جابجا کنند و آنها را وارد گره های لنفاوی کنند، جالب است بدانید که دستگاه لنفاوی یک شبکه یک طرفه است و مایع بین بافتی را به خون بر می گرداند. گره لنفاوی در بخش خارجی خود دارای قشر یا کورتکس هستند که از فولیکول های لنفوئیدی تشکیل شده است و البته بخش درونی آن مغز یا مدولا نامیده میشود،گره های لنفاوی از همه طرف به وسیله قشر احاطه میشوند، به جز بخشی که به آن ناف یا هیلوم میگویند. ناف در واقع به صورت یک فرورفتگی در سطح گره لنفاوی مشاهده می شود و لنف های کروی یا تخم مرغی شکل را شبیه به یک اندام لوبیایی شکل می کنند.
دستگاه هدایت کننده لنف شامل رگ های لوله ای می باشد، که خود رگ ها شامل عروق لنفاوی، مجرای سینه لنفاوی چپ و راست و مویرگ لنفاوی می باشد. این دستگاه شامل بافت لنفوئیدی نیز می باشد که وظیفه آن همانطور که پیشتر گفته ایم ایجاد پاسخ ایمنی می شود و شامل سلولهای سفید خون و لنفوسیتها می شود.