میکروب هلیکوباکتر پیلوری در معده انسان رشد می کند و مقدار کمی اکسیژن برای بقای زندگیش لازم است. هلیکوباکتر پیلوری شکا مارپیچی دارد و باعث شده این قدرت را پیدا کند که در مخات و لایه های پوششی معده خودش را جا کند.هلیکوباکتر به کمک تجزیه ماده شیمیایی موجود در بافت بدن انسان خود را مقاوم میکند و یک لایه محافظ ابر مانندی اطرف هلیکوباکتر بوجود می آید که این امتیاز بزرگی برایش محسوب میشود.
آمار نشان داده که بیش از نیمی از مردم دارای این میکروب(هلیکوباکتر)هستند برای میزان نرمال هلیکوباکتر پیلوری در آزمایش خون باید آزمایش داده و جواب را به پزشک معالج نشان دهید . این آمار زیاد نشان میدهد که شایع ترین عفونت باکتری هلیکوباکتر است.در مناطقی که ازدحام جمعیت زیاد استبیشتر شیوع پیدا میکندچرا که از طریق آب و غذایی که با مواد مدفوعی عفونی انسان آلوده شده باشد.پزشک معالج با خواندن جواب آزمایش میکروب معده درمان را برایتان مشخص میکند.
به طور کلی علائمی مثل درد سوزشی در ناحیه شکم و نداشتن اشتها و داشتن حالت تهوع و نفخ شکم و کم شدن وزن بون دلیل در این گونه مواقع درمان متداول مثل آنتی بیوتیک ها برای بعضی از افراد اثرات جانبی مثل حالت تهوع و اسهال و کم شدن میل و اشتها میشود و بدن بعضی دیگر از افراد به آنتی بیوتیک مقاوم است و تاثیری در بدن آنها ندارد.
پروبیوتیک ها بهتعادل بین باکتری های خوب و بد معده و همچنین به افزایش تعداد باکتری های خوب معده کمک میکند ولی آنتی بیوتیک ها هم باکتری خوب معده و هم باکتری بد معده را از بین می برد.در نتیجه مصرف پروبیوتیک ها مفید تر است.
از طرفی دیگر چای سبز هم به از بین رفتن و کاهش روند رشد باکتری کمک میکند و از التهاب معده جلوگیری می کند برای از بین بردن باکتری معده عسل هم میتواند مفید باشد ولی به گفته محققان عسل به تنهایی خاصییت ضد باکتری ندارد و عسل خام و عسل مانوکا بیشترین تاثیر ضدباکتری را دارد.
روغن زیتون ممکن است عفونت ناشی از باکتری های یلوری را درمان کند روغن زیتون در اسید معده پایدار می ماند و خواص ضد باکتری قوی دارد و این خواصش را در اسید معده از دست نمیدهد.