در رابطه با این سوال شما که هیکوباکتر پیلوی چیست باید گفت این باکتری یکی از معدود باکتری هایی است که می تواند در معده ما زنده بماند از این رو بسیار مقاوم است. برای اطلاع از آزمایش میکروب معده با سایت دانشجو همراه باشید. این باکتری یکی از بیماری های گوارشی می باشد که در حدود سال 1995 کشف شده است، این بیماری با نام میکروب معده نیز شناخته می شود. این باکتری از نظر ظاهری به شکل مارپیچ گونه ای می باشد و در معده بسیاری از مردمان جهان یافت می شود، اما این باکتری برای بسیاری از آنها هیچ مشکلی ایجاد نمی کند و تبدیل به بیماری نمی شود. اما در صورتی که او برای شما مشکل ساز شد بهتر است حتما برای درمان اقدام کنید، چرا که درمان نکردن این میکروب می تواند شما را دچار زخم معده کند. در ادامه این مطلب درباره رژیم غذایی هلیکوباکتر پیلوری برای شما مطالبی را آماده کرده ایم. هلیکوباکتر پیلوری پوشش داخلی معده را آلوده می کنند و موجب بروز زخم معده و زخمهای اثنیعشری می شود.
ازجمله مشکلاتی که این میکروب می تواند برای شما ایجاد کند می توان از موارد زیر نام برد :
طبق مطالعات بسیار گسترده ای که در رابطه با درباره رژیم غذایی هلیکوباکتر پیلوری انجام شده، تقریبا تمام این رژیم ها توانسته اند تعداد میکروب های معده را کاهش دهند اما هیچکدام از آنها نتوانسته اند در کل آنها را از بین ببرند، از این رو درست است که ما حتما استفاده از این رژیم ها را به شما توصیه می کنیم اما در کل امکان اینکه این رژیم ها جایگزین داروهای و درمان طبیعی شوند وجود ندارد و شما تنها کاری که باید انجام دهید این است که روند درمان طبیعی خود را ادامه دهید و از پزشک خود اجازه بگیرید تا از این رژیم های غذایی نیز در کنار درمان بهره ببرید. این مواد غذایی می توانند شامل این موارد باشند :پروبیوتیکها، عسل( عسل از آنجایی که دارای خواص ضد باکتری است به این دلیل حتما می تواند به درمان هلیکوباکتر پیلوری کمک کند)، چای سبز، روغن زیتون، جوانهی بروکلی، کلم سفید، ریشه شیرین بیان، کلم بروکلی. شما برای درمان باید از مواد غذایی ای استفاده کنید که ارزش غذایی بالایی دارد. البته بهتر است به یاد داشته باشید که افرادی که با این میکروب دست و پنجه نرم می کنند اما هنوز به زخم معده دچار نشده اند می توانند از آب لیموترش و آناناس بهره ببرند. اما آنها باید از مصرف این موارد جلوگیری کنند : قند، آردهای تصفیه شده و برنج پرهیز کنند و البته همانطور که می دانید مصرف میوه و سبزیجات و آب را در الویت رژیم غذایی خود قرار دهند.
برای درمان این باکتری اصولا پزشکان ترکیبی از دو آنتی بیوتیک را به همراه داروی کاهش اسید معده به کار می برند. این روش درمان در بین پزشکان با نام درمان سه گانه شناخته می شود. البته در بعضی موارد ممکن است بیمار به آنتی بیوتیک ها مقاوم باشد در این مواقع پزشکان از داروهای دیگر به جای آنتی بیوتیک ها مصرف می کنند چرا که دیگر آنتی بیوتیک ها روی بدن آنها تاثیر نمی گذارد. طول درمان هلیکوباکتر پیلوری اصولا چند هفته می باشد. پزشکان از دو نوع آنتی بیوتیک برای درمان بهره می برند تا احتمال ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی را پایین بیاورند و شانس درمان را بالا ببرند. آنتی بیوتیک هایی که برای درمان این میکروب به کار می روند شامل این موارد می باشند :
داروهایی نیز برای کاهش اسید معده موجود می باشند که شامل موارد زیر می باشند :
مهارکننده ها این داروها تولید اسید معده را متوقف می کنند، مانند امپرازول (پریلوسک) و لانسوپرازول (پِرواسید) .
مسدود کنندهها این داروها تحریک کننده اسید معده را از بین می برند، مانند سایمتیدین (تاگامت) و رانیتیدین (زانتاک) .
بیسموت ساب سالیسیلات (پپتوبیسمول) که این داروها در کل پوشش داخلی معدهی شما را میپوشاند و از آن به طور کامل محافظت می کند.
اما در کل می توان گفت درمان با آنتی بیوتیک ها برای افراد زیادی دشوار می باشد چرا که ممکن است برای آنها عوارضی را مانند تهوع، اسهال و کاهش اشتها را در پی داشته باشد. از این رو مردم بیشتر به رژیم غذایی هلیکوباکتر پیلوری روی آورده اند.
افرادی که دارای سابقه فامیلی سرطان معده هستند و به خصوص این مورد را در فامیل های درجه یک خود بیشتر شاهد هستند می توانند بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند. از سوی دیگر افرادی که التهاب معده دارند و همچنین دارای علایمی مانند : درد و سوزش سر دل، نفخ همراه با درد، سوء هاضمه، حالت تهوع، سیری زودرس همراه با نفخ می باشند باید بیشتر مراقب باشند و حتما به پزشک مراجعه نمایند. در ضمن به یاد داشته باشید از آنجایی که این میکروب از طریق دهان و مدفوع منتقل می شود بنابر این بهداشت فردی برای جلوگیری از شیوع آن بسیار با اهمیت می باشد. طبق تحقیقات انجام شده یکی از بیشترین دلایلی که موجب بروز زخم معده می شود وجود این باکتری و عدم درمان آن توسط پزشک می باشد، چرا که اگر این باکتری درمان نشود ممکن است عفونت کند و موجب زخم و التهاب معده در نهایت نتیجه آسیب به این سد دفاعی شود. این بیماری بیشتر در مناطقی که با ازدحام جمعیت روبرو هستند و دارای بهداشت مناسب نمی باشند و آب سالم برای آنها وجود ندارد دیده می شود، چرا که این بیماری تنها از طریق آب و غذای آلوده که به مواد مدفوعی و عفونی انسان آلوده شده باشند منتقل می شود.
این باکتری که با نام هلیکوباکتر پیلوری شناخته می شود بر خلاف باکتریهای استرپتوکوک و استافیلوکوک معمولی که بیشتر روی پوست یا در گلو قرار دارند و التهاب ایجاد می کنند، بدون اینکه التهابی را ایجاد کنند، همیشه موجب التهاب میشود، و در مورد هایی خاص التهاب معده به وجود میآید. این باکتری از آنجایی که انواع مختلفی از سموم را ایجاد می کند و آنها گلبولهای سفید را تحریک می کند تا پروتئین های کوچکی را تولید کنند که این مواد در کل التهاب را بیشتر می کنند. همیشه به یاد داشته باشید که کشیدن سیگار و دخانیات احتمال بروز زخم های گوارشی و همینطور سرطان ها را افزایش می دهد و البته پروسه درمان آنتی بیوتیکی این عفونت را مشکل ساز می کند. از این رو سعی کنید بهداشت فردی را رعایت فرمایید و حتما در صورت ابتلا به این بیماری به پزشک مراجعه کنید و رژیم غذایی هلیکوباکتر پیلوری را پیروی کنید.