آسم
آسم بیماری و اختلال مجاری هوایی است که راه های تنفسی تنگ و متورم شده و به تولید بیش از اندازه مخاط منجر می شود.بروز علائم بیماری آسم در افراد، متفاوت است.سرفه، خس خس سینه، درد قفسه سینه، سوت در زمان بازدم و تنگی نفس از علائم مشترک افراد مبتلا به آسم است که در زمان بیماری مثل آنفولانزا شدت می یابند.داشتن اضافه وزن، استعمال دخانیات، مواجهه با دود سیگار، مواجهه با بخارها و سایر آلاینده ها مانند مواد شیمیایی که در کشاورزی، آرایشگری و کارخانجات مورد استفاده قرار می گیرد، مواجهه با برخی میکروب ها یا انگل ها و ابتلاء به انواع عفونت های ویروسی و باکتریایی نیز می توانند در افزایش خطر ابتلاء به آسم مؤثر باشند.
درمان آسم به صورت خانگی
مصرف شربت و دمنوش های گیاهانی چون جوانه گندم، گلبرگ های گل شقایق، اسطو خودوس، پیاز خام یا پخته به همراه آبلیمو،شربت زرشک، مصرف انجیر خشک، نوشیدن نصف لیوان جوشانده شنبلیله همراه با آب زنجبیل، چای زنجبیل به همراه آبلیمو، عسل، دوبار استفاده ماهی (سالمون،ساردین،ماهی تن) در هفته، موز، سیر، کافئین، فلفل قرمز، نخود بو داده، دانه بذر کتان و … می توان تا حدودی به روش درمان آسم کمک کرد.روش درمان آسم با بابونه نیز راهی تاثیر گذار برای درمان است.یک قاشق چای خوری عسل، پودر زنجبیل و فلفل سیاه یکی از روش های تاثیرگذار در درمان آسم است. همچنین اضافه کردن کمی عسل و روغن زیتون به یک لیوان شیر گرم می تواند به دفع حملات آسم و یا کاهش آنها کمک کند. نوشیدن نصف لیوان جوشانده شنبلیله به همراه با آب زنجبیل یک روش درمانی طبیعی بسیارعالی برای این بیماری بوده و همچنین یکی دیگر از راههای موثر برای درمان این بیماری استفاده از جوشانهی برگ توت فرنگي با شيرين بيان، خوردن جعفری خرد شده در شیر در صبح ناشتا، خوردن خيساندهی زيره در سركه مفيد بوده.آب ميوههايي مثل انار و پرتقال در رفع اين بيماری كمك شایانی می کند. عرق بابونه رومی، آويشن، باد رنجبويه و بولاغ اوتي نیز در دفع حملات آسم موثرند.
درمان آسم در زنان باردار
در دوران بارداری، خانم ها به دلیل وضعیت حساسی که دارند، مرتبا می بایست چکاپ انجام شود و تحت نظر باشند. از راهکارهایی موثر برای روش درمان آسم در این دوره می توان به موارد زیر اشاره کرد.
عملکرد ریه ها را در طی بارداری به دقت کنترل کنید تا از رسیدن اکسیژن کافی به جنین اطمینان حاصل کنید. چون شدت آسم در بیشتر زنان در طول دوران بارداری تغییر می کند، به صورت ماهانه برای چکاپ به پزشک خود مراجعه کنید تا نشانه ها و عملکرد ریه ها را با اسپیرومتری بررسی کند. بعد از هفته ی بیست و هشتم به صورت روزانه حرکت جنین را کنترل کنید.داشتن مراقبت های بیشتر در برابر آنفلوآنزا.قبل از شروع فصل بیماری یعنی از اواسط مهر ،برای بارداری بی خطر، به تمام زنان باردار توصیه می شود مراقبت های لازم را انجام دهند. دوری هر چه بیشتر از محرک های آسم(مثل دود سیگار یا گرد و خاک)، مصرف حداقل مقدار دارو.
برنامه درمان آسم
استفاده از دستگاه تصفیه هوا برای به حداقل رساندن مقدار گرده های موجود در هوا که ناشی از درختان، چمن ها و علف هاست،به حداقل رساندن گرد و خاک و آلودگی های منزل مرطوب نگه داشتن دمای محیط در کاهش و روش درمان آسم تاثیر به سزایی دارند.به طور منظم ورزش کنید. تاثیر ورزش منظم در تقویت قلب و ریه های شما در کاهش علایم آسم را نمی توان نادیده گرفت. استفاده از واکسن آنفولانزا در زمان تغییر فصل، شروع جلسات درمانی طب سوزنی، مصرف به اندازه کافی میوه و سبزیجات،باعث بهبود عملکرد ریوی شده و علایم آسم را کاهش دهد. از مواجهه با حیوانات خانگی خودداری کنید. در آب و هوای هوای سرد دهان و بینی خود را با ماسک بپوشانید.