عفونت باکتریایی بر اثر عدم توازن و تقارن تعداد باکتری ها در واژن زنان رخ می دهد. این حالت معمولا در بین زنان زیر 40 سال دیده می شود و عفونت واژن معمولا از روی نشانه هایی که دیده می شود و یا آزمایش ادرار و کشت میکروبی در آزمایشگاه، تشخیص داده می شود.
درمان این بیماری بستگی به نوع و شدت عفونت دارد پزشک ممکن است پماد یا قرص برای مصرف خارجی و یا آنتی بیوتیک برای درمان عفونت رحم به صورت قرص خوراکی یا به صورت تزریقیی برای بیمار تجویز کند.
با تجویز پزشک، آنتی بیوتیک مترونیدازول یا کلیندامایسین مصرف کنید. مترونیدازول در هر دو شکل قرص یا ژل تجویز می شود و در دسترس بیمار قرار میگیرد.قرص های پروبیوتیک ال.اسیدوفیلوس یا لاکتوباسیلوس به دفع این عفونت کمک می کند البته با تجویز پزشک این کار بهتر است. قرص های پروبیوتیک محتوی باکتری های تولید کننده اسید لاکتیک است که سطح باکتری های واژن را متوازن می کند. این قرص ها معمولا مصرف خوراکی دارند ولی به شکل مصرف خارجی در واژن نیز وجود دارد. قبل از خواب یک قرص در واژن قرار می دهند و دقت کنید که بیش از یک قرص قرار ندهید و از خاراندن محل نیز خودداری کنید این قرص ها چرب بوده و حالت روغنی دارند و مصرف آنها راحت بوده و بعد از مصرف یک عدد قرص واژینال به صورت خارجی، بایستی بوی بد از بین رود. ولی این عمل را برای 6 تا 12 شب تکرار کنید تا عفونت به طور کامل از بین رفته بعد از این مدت اگر علایم عفونت رحم برطرف نشد، به پزشک مراجعه کنید.
به یاد بسپارید که علایم عفونت باکتریایی، حتی بعد از درمان دوباره تکرار می شود و طبق آمار بیش از نیمی از افرادی که این عفونت را تجربه کرده اند، در ظرف یک سال دوباره علایم بیماری را مشاهده کرده اند.
هر گونه ترشح غیر طبیعی و یا بوی نامطبوع واژن را جدی بگیرید.زنانی که عفونت باکتریایی می گیرند، ترشح خاکستری یا سفید آبکی و رقیق با بویی شبیه ماهی دارند. معمولا این ترشحات درست بعد از مقاربت جنسی، در مقدار زیاد و بوی شدید ظاهر می شود.
عفونت های باکتریایی واژینوسیس و تریکومونیاسیس با مراقبت در منزل، درمان نمی شود و نیاز به درمان دارویی پزشک دارد. برای کنترل این عفونت ها بایستی آنتی بیوتیک مصرف شود.اگر یک بار عفونت گرفتید و بعد از درمان مجددا عفونت برگشت، شک نکنید که عفونت شما، قارچی است و نیاز به داروهایی مثل مایکونازول دارید.
بسیاری از زنان بدون تجویز پزشک، خود درمانی می کنند، دو سوم داروهایی که بدین منظور از داروخانه خریداری می شود به علت عفونت های قارچی است و واقعیت این است که آن ها نیاز به این داروها نداشتند، پس در نتیجه خود درمانی، عامل عفونت مقاوم تر شده و درمان سخت تر و طولانی تر خواهد شد.اگر تشخیص صحیح عفونت باکتریایی داده شد می توانید روش های زیر را برای کنترل این بیماری به کار ببرید. برای دریافت اطلاعات بیشتر با سایت دانشجو همراه باشید.