حدود 65.000.000 میلیون نفر به بیماری صرع مبتلا هستند این بیماری به دلیل ایجاد اختلالات سلول های عصبی در انتقال بوجود می آید. از نظر علمی زمانی یک نفر را مبتلا به صرع میدانیم که حداقل دو بار دچار حمله های تشنج شده باشد. حمله میتواند در پی اتفاقاتی نظیر سکته مغزی، ضربه به سر، افت شدید قند خون و عفونت های سیستم عصبی پیش بیاید، این در حالی است که در بعضی از موارد علت تشنج ناشناخته است و چیزی که بیشتر مردم به اسم صرع میشناسند حالت های زیر را به دنبال دارد:
انواع دیگری از تشنج نیز وجود دارد که به طور مثال در کودکان و نوجوانان با علائمی مانند خیره ماندن به یک نقطه و پرش ناگهانی دست ها بروز پیدا میکند و این را نباید فراموش کرد که عادت های غذایی و سبک زندگی نادرست در کنار استرس و تغییرا هرمونی میتوانند حمله های تشنج را تقویت و تحریک کنند. کمک های اولیه صحیح نقش مهمی در مراقبت از بیماران صرعی دارد. مهمترین مسئله این است که در طول حمله محیط اطراف بیمار را از اشیاء تیز و خطرناک خالی کرده و راه تنفس بیمار را با چرخاندنش به پهلو باز نگه دارید. این را بدانید که گرفتن دست و پا و یا قرار دادن شی خارجی در دخان بیمار میتواند باعث آسیب جدی شود. باید در اینگونه شرایط خونسردی خود را حفظ کنید تا حمله بیمار به پایان برسد اما اگر حمله تشنج بیشتر از پنج دقیق رسید حتما با اورژانس تماس بگیرید
داروی صرع با توجه به سن و تعداد حملات تشنجی که برای فرد اتفاق می افتد تجویز میشود و اگر تنها یکبار این حمله به فرد دست داده باشد و تسط آزمایش ها و سیتی اسکن ضایعه ای در مغز نباشد نیاز به مصرف دارو صرع نیست.
قرص گاباتین یک داروی ضد بیماری تشنج صرع است و باید با تجویز پزشک معالج شود. قرص گاباتین با تغییرات شیمیایی خود بر روی بدن فرد مبتلا به بیماری صرع بدن را تحت تاثیر قرار میدهد دارو گاباتین برای بیماری سردرد های میگرنی نیست استفاده میشود.
اگر پزشک معالج برای شما داروی گاباتین را تجویز کرده است با شروع این دارو از توقف دارو هایی که از قبل مصرف میکردید خودداری کنید. اگر دارویی مصرف میکنید با پزشک خود برای تداخل دارویی سئوال کنید و از خوردن قرص گاباتین با دارو هایی که از قبل برای معده خود مصرف میکردید شدیدا خودداری کنید. از عوارض قرص گاباتین میتوان به افزایش وزن مصرف کننده، درد مفاصل، کم شدن و تاری دید فرد، ابتلا به بیماری های حرکتی بوده و از عوارض جانبی قرص گاباتین میتوان به خستگی، حالت تهوع، استفراغ، سرگیجه و خواب آلودگی اشاره کرد. متاسفانه مصرف داروی گاباتین ایجاد حس خودکشی را در افراد مصرف کننده زیاد میکند و برای استفاده از این دارو باید شدیدا تحت نظر پزشک و روانشناس باشید.