گیاه گواوا درخچه ای است سبز از خانواده میرتاس که دارای برگ های دراز بیضی شکل. میوه گواوا در مناطق گرمسیری کشت و پرورش داده می شود. میوه گواوا که به سیب و زیتون محلی نیز معروف است در گذشته در مکزیک کشت می شده است اما در حال حاضر جزء آن دسته از میوه های عجیبی می باشد که در سیستان و بلوچستان نیز قابل کشت است.
از آنجایی که تولید میوه گواوا به صورت ارگانیک صورت می گیرد بیشتر در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر باید این کار انجام شود. از مناطقی که می توان کشت این میوه عجیب را در آنجا انجام داد عبارتند از: کشورهای دنیا کشورهای جنوب آسیا، هاوایی، کوبا، هند و در ایران برخی مناطق هرمزگان و سیستان و بلوچستان.
میوه گواوا از نظر شکل ظاهری شبیه به زیتون و انار کوچک است که در بالای این میوه تاجی از کاسبرگ قرار دارد. گواوا میوه ای است گوشت دار که همانند انگور دانه های آن در گوشت میوه وجود دارند. گواوا به رنگ های قرمز و زرد وجود دارد ودارای طعم شیرینی می باشد. خواص گواوا بسیار زیاد می باشد این میوه خوشمزه عجیب را می توان به صورت خام و یا پخته مصرف کرد همچنین گواوا برای تهیه مربا و ژله نیز انتخاب مناسبی است.
میوه گواوا همچون دیگرمیوه های عجیب دیگر دارای خواص بیشماری است که در زیر به چند نمونه از خواص گواوا پرداخته ایم.
ویتامین ها
۱۲.۵% ۴۹ میکروگرم فولات
۷% ۱.۰۸۴ میلیگرم نیاسین
۹% ۰.۴۵۱ میلیگرم اسید پانتاتونیک
۸.۵% ۰.۱۱۰ میلیگرم پیریدوکسین
۳% ۰.۰۴۰ میلیگرم ریبوفلاوین
۵.۵% ۰.۰۶۷ میلیگرم تیامین
۲۱% ۶۲۴ واحد بینالمللی ویتامین A
۳۹۶% ۲۲۸ میلیگرم ویتامین C
۵% ۰.۷۳ میلیگرم ویتامین E
۲% ۲.۶ میکروگرم ویتامین K
از آنجایی که میوه ها و گیاهان خود داری خواص بسیاری می باشند بصورت ارگانیک مصرف می شود پس چه بهتر که به جای اینکه بخواهیم از مواد شیمیایی برای درمان استفاده کنیم بهتر است از انواع میوه ها استفاده کنیم. از جمله میوه هایی که می توان از آنها استفاده کرد که دارای خواص بسیاری هستند می توان به خواص لونگان و خواص استار فروت اشاره کرد.