امروزه میتوان با بالا بردن سطح آگاهی مردم، خواص دارویی گیاهان و میوه ها را جایگزین مواد دارویی شیمیایی کرد. یکی از این خواص دارویی که میتواند جایگزین مواد شیمیایی شود خواص کامبوجا است.
شاید کلمه کامبوجا و یا چای کامبوجا را در تبلیغ های تلویزیونی شنیده باشید، کامبوجا یک نوعی از قارچ است که به نوعی فرآورده گلسنگ بوده و سرشار از باکتری و موجودا زنده ای است که برای بدن انسان بسیار مفید میباشد. کامبوجا ترکیب دو کلمه کامبو به خزه ای قهوه ای رنگ و جا نیز به معنی چای است. با بالا بردن سطح آگاهی از وجود مخمر و باکتری های درون قارچ کامبوجا میتوان از خواص کامبوجا که بر محبوبیت این فرآورده طبیعی افزوده است استفاده کرد. در ادامه میخواهیم طرز تهیه خانگی چای کامبوجا و به خواص آن بپردازیم تا بتوانید این معجون دارویی خانگی را تهیه کرده و از خواص آن بهرمند شوید.
چای کامبوجا یک نوشیدنی گازدار با طمعی ترش و شیرین است که خواص زیادی دارد. اگر به طور کلی اسم کامبوجا به گوشتان نخورده است باید بدانید که چای کامبوجا از ترکیب چای سبز و یا چای سیاه با آب، شکر و قارچ کامبوجا تهیه میشود.
پس از ترکیب این مواد طی یک فرآیند باکتریایی و تخمیری که یک هفته طول میکشد چای کامبوجا آماده شود. اگر به طور دقیق میخواهید اندازه های چای کامبوجا را بدانید باید ابتدا 3 لیتر آب جوش را با یک لیوان شکر مخلوط کرده و کاملا هم بزنید تا شکر حل شود سپس 8 عدد چای کیسه ای را به به محلول آب و شکر اضافه کنید و منتظر بمانید تا چای دم بکشد حال کیسه های چای را از کاسه بیرون آورده و دو فنجان کامبوجا یا سرکه سیب اضافه کرده و هم بزنید. محلول را در ظرف شیشه ای 4 لیتری بریزید بعد از خنک شدن محلول، قارچ های کامبوجا را اضافه کنید و با پارچه و کشت روی ظرف را خوب ببندید حال ظرف را به مدت 7 تا 10 روز در دمای اتاق و جای تاریک بگذارید. پس از گذشت یک هفته قارچ ها را از درون ظرف بیرون آورده و میتوانید برای خوش طهم کردن چای کامبوجا از میوه های طبیعی نظیر توت فرنگی استفاده کنید و بگذارید میوه ها یک تا دو ریز درون ظرف بماند.
سپس نوشیدنی را برای گاز دار شدن درون شیشه بریزید و در آن را به مدت 3 روز باز نکنید. حال چای کامبوجا به عنوان نوشیدنی سالم و مفید و سرشار از ویتامین و پروبیوتیک آماده است. چای کامبوجا را طی دوره یک ماه قبل از نهار مصرف کنید.
خواص کامبوجا عبارتند از:
از خواص کامبوجا این است که با محدود کردن میزان کالری به لاغری نیز کمک میکند و مهم این است که به بدن آسیبی نمیرساند و چربی سوزی از راهی درست انجم میشود ولی باید این را نیز بدانید که زیاده روی در مصرف هیچ ماده ای خوب نیست.
میتوان گفت که خواص سم زدایی جزو مهمترین خواص کامبوجا است و این خاصیت به دلیل میزان زیادی اسید کلرونیک است. متخصصین در مورد خاصیت آنتی اکسیدانی چای کامبوجا بر این باورند که میزان فعالیت آنتی اکسیدان های موجود 100 برابر بیشتر از ویتامین C و 25 برابر بیشتر از ویتامین D است. به دلیل دارا بودن مقدار زیادی از ویتامین C قدرت ایمنی را بالا برده و بسیار انرژی زا است. سوخت و ساز بدن را افزایش میدهد و موجب لاغری از راهی سالم میشود. چای کامبوجا را طی دوره یک ماهه یک لیوان قبل از خواب و یا یک لیوان قبل از ناهار مصرف کرده و بعد از یک ماه یک وقفه بین مصرف بعدی بیندازید. اگر میخواهید با خواص دارویی گیاهان بیشتری نظیر خواص روکولا، خواص کینوا و … آشنا شوید با سایت دانشجو همراه باشید.