یکی دیگر از میوه های عجیبی که این روزها طرفداران بسیاری دارد گل ساعتی یا همان پشن فروت است. این میوه عجیب در مناطق استوایی آمریکا و آفریقا رشد می کند. رشد میوه پشن فروت نسبت به دیگر میوه ها سریعتر است. قلمه گرفتن ازساقه های بلند این میوه کار بسیار آسانی است.
پشن فروت میوه ای است شبیه تخم مرغ، پهنا ۱ الی ۳ اینچ ، پوست آن چرم مانند کهنرم و مومی شکل است. رنگ پشن فروت ارغوانی تیره کمرنگ با خالهای سفید ریز تا زرد روشن یا رنگ کدو حلوایی می باشد. خواص پشن فروت نیز مانند دیگر میوه ها بسیار زیاد است که در این مقاله می خواهیم به چند نمونه از آنها بپردازیم.
پشن فروت دو نوع اصلی دارد. پشن فروت بنفش که این نوع از گل ساعتی یا همان پشن فروت بومی برزیل است. پشن فروت بنفش طعم شیرینی دارد. و در مناطق سردسیری قابل کاشت می باشد. پشن فروت طلایی نوع دیگری از پشن فروت است که طعم آن نسبت به پشن فروت بنفش ترش تر می باشد و در مناطق گرمسیری قابل کشت می باشد.
پشن فروت دارای مواد مغذی بسیاری می باشد و برای کاشت نیاز به یک خاک حاصلخیز، کود اضافی، کمپوست و مالچ نیاز دارد. پشن فروت برای رشد مناسب به آفتاب کامل و آب وهوای گرم نیز نیاز دارد و باید از وزش باد در امان باشد. یک مکان آفتابی که از باد در امان باشد برای روزهای سرد هم ایده آل است
پایین آوردن فشار خون
درمان اضطراب
از بین بردن حالات افسردگی نظیر هیستری
ضعف اعصاب
سردرد و سرگیجه
ضد سرطان
تقویت قلب
کاهش چربی خون و کلسترول
کاهش وزن
نحوه مصرف پشن فروت
برای خوردن و مصرف میوه عجیب پشن فروت و دریافت خواص پشن فروت این میوه را با چاقو برش داده و داخل آن را با قاشوق مصرف کنید. طریقه های مصرف دیگری نیز برای پشن فروت وجود دارد. از این میوه خوش مزه به عنوان نوشیدنی، دسرو حتی در سالاد و ماست نیز می توان استفاده کرد. پشن فروت را میتوانید با میوه های استوایی دیگر مانند لونگان ترکیب کرده و اسموتی لذیذی تهیه کنید، برای مطالعه خواص لونگان با سایت دانشجو همراه باشید.
خانوم های خانه دار معمولا از هر میوه ای که در دسترس داششته باشند استفاده های بهینه ای می کنند. یکی از این کارها درست کردن مرباست. برای درست کردن یک مربا متفاوت با یک میوه عجیب با ما همراه باشید.
برای درست کردن مربای پشن فروت موادی که لازم دارید عبارتند از: ۱۰ عدد پشن فروت، یک لیوان شکر و نصف لیموترش.
پوست میوه چشن فروت را خوب شسته و بعد آنها را نصف کنید یا تنها بخش بالایی میوه را برش داده به گونه ای که بتوانید دانه ها را از پوست جدا کنید. بعد از اینکه دانه ها را جدا کردید آنها را در یک ظرف جدا ریخته و داخل یخچال بگذارید. پوست پشن فروت را در ظرف پر از آب ریخته و روی گاز برای مدت 30تا 40دقیقه بگذارید تا بجوشد تا پوست های داخلی از پوست های خارجی جدا شوند. بعد از زمان سپری شده پوست ها رو در آب سرد ریخته تا بتوانید بعد از خنک شدن پوست داخلی را به راحتی از بخش خارجی جداکنید وآنها را در مخلوط کن له کنید. سپس آن را به همراه یک لیوان آبی که کنار گذاشتهاید (اگر ترجیح میدهید مربایتان کمی رقیقتر باشد)، یک لیوان شکر و آب نصف لیموترش در ظرف بزرگ و عمیقی بریزید. مخلوط آماده شده را با حرارت متوسط گاز تنظیم کرده و بگذارید خوب حل شده و جوش بیاید. بد از آن حرارت را کم کنید و برای 15 دقیقه اجازه دهید بجوشد فقط هر چند ثانیه آن را با قاشق چوبی هم بزنید و کف روی مربا را بگیرید. مربای پشن فروت شما آمادست.