میوه فیسالیس به خاطر داشتن طعم خوشمزه ای که دارد در بیشتر کشورهای اروپایی و آمریکایی طرفداران بسیاری را به دست آورده است. این میوه هم مانند دیگر میوه های عجیب استوایی بومی آمازون است که د رآفریقا و اروپا یافت می شود. فیسالیس دارای بوته های کوچک مخملی است که تا ارتفاع 1 متر نیز رشد می کند. فیسالیس نارنجی رنگ متمایل به زرد بوده هر بوته در صورت نگهداری صحیح قادر به تولید 2 یا 5 کیلو میوه است. این میوه بی نظیر، با رنگ نارنجی زرد، تقریباً هم سایز عناب است.
میوه فیسالیس از جدیدترین میوه هایی می باشد که می توان آن را در سبد میوه های ایران نیز پیدا کرد. خواص فیسالیس بسیار زیاد است و همین امر موجب شده که میوه فیسالیس نیز مانند آووکادو و آلوئه ورا و…. انگیزه و اشتیاق تولیدکنندگان را به تولید میوه های جدید برانگیخته است. طعم میوه فیسالیس مانند طعم میوه هایی همچون توت فرنگی، گیلاس، کیوی و آناناس می باشد و به صورت انبوه در تنکابن و رامسر تولید می شود.
فیسالیس یکی دیگر از میوه های عجیب استوایی همچون سایر میوه ها دارای خواص بسیاری می باشد که در زیر به چند نمونه از خواص فیسالیس خواهیم پرداخت.
کاهش التهاب
کاهش وزن
مدیریت کردن دیابت
افزایش انرژِی
تقویت کننده سیستم ایمنی بدن
بهبود سلامت چشم
ضد سرطان
ضد باکتری
شادابی و طراوت پوست
تقویت قوای جنسی
درمان مالاریا
درمان هپاتیت
درمان رماتیسم
درمان ناراحتیهای کبدی
میوه فیسالیس سرشار از ویتامین می باشد. و ارزش غذایی فیسالیس با دیگر میوه ها رقابت می کند جدولی که در زیر مشاهده می کنید مواد تغذیه ای کلیدی است که در میوه فیسالیس وجود دارد.
DV % میوه ی فیسالیس (100 گرم) مواد تغذیه ای
14% 720 IU ویتامین A
18% 11 میلی گرم ویتامین C
14% 8/2 میلی گرم نیاسین
2% 04/0 میلی گرم ریبوفلاوین
7% 1/0 میلی گرم تیامین
4% 1/0 میلی گرم کلسیم
6% 1 میلی گرم آهن
4% 40 میلی گرم فسفر
4% 9/1 میلی گرم پروتئین ها
پوسته کاغذی میوه فیسالیس را احاطه کرده است و در اولین مرحله برای خوردن میوه فیسالیس باید پوسته را جدا کنید و دلیل جدا کردن پوسته از میوه این است که پوسته میوه فیسالیس مانند برخی از میوه ها خوراکی نمی باشد. بعد از اینکه پوسته میوه را جدا کردید میوه را شسته و بصورت خام یا پخته مصرف کنید. از آنجایی که خواص فیسالیس بسیار است می توانید از میوه فیسالیس در غذا ها و سالاد های روزانه خود نیز استفاده کنید. میوه فیسالیس به غذاهای شما طعم ترش و شیرینی می دهد. برای آشنایی با خواص روکولا و دیگر گیاهان با سایت دانشجو همراه باشید.