شکلات در شکل ها و طعم های مختلف از جمله محبوب ترین خوراکی های دنیا است که از دانه های کاکائو بدست می آید. شاید برایتان جالب باشد که بدانید در فاصله سالهای 250 تا 900 میلادی مردم از دانه های کاکائو به عنوان اکسیر سلامتی استفاده میکردند.
در این مطلب میخواهیم به خواص شکلات و انواع آن بپردازیم.
شکلات تلخ بخورید. اگر قصد دارید که رژیم لاغری بگیرید و وزن کم کنید هفته ای حداکثر 30 گرم شکلات تلخ بخورید، نوع تلخ و بدون شکر این خوراکی سرشار از فلاونوئید است. فلاونوئید ها سپس کاهش مقاومت بدن نسبت به انسولین میشوند و سپس تنظیم قند خون میشوند و علاوه بر این از بالا رفتن قند خون جلوگیری میکند. این مسئله سبب کاهش اشتها و در نتیجه عدم پرخوری و کاهش وزن میشود. بیشترین میزان فلاونوئید شکلات در شکلات تلخ وجود دارد و به همین دلیل نوع تلخ آن بهترین و کاملترین نوع شکلات برای سلامت بدن بوده و تمامی خواص شکلات را دارا می باشد. اگر شکلات با تلخی بالا را دوست ندارید میتوانید شکلات تلخ را همراه با کمی آجیل و مغز هایی مثل بادام و فندق تلخی آن را کمتر کنید. فراموش نکنید که در هفته بیشتر از 30 گرم شکلات حتی از نوع تلخ مصرف نکنید.
تلخ ترین نوع این خوراکی لذیذ و محبوب ریسک حمله قلبی را کاهش میدهد، ماده اصلی تشکیل دهنده این خوراکی کاکائو است و کاکائو به دلیل مقادیر فراوان فلاونوئید باعث باز شدن رگ های قلب میشود، البته خواص آنتی اکسیدانی دارد. در مجموع انواع تلخ این خوراکی سبب کاهش فشار خون، کاهش خطر لخته شدن خون، کاهش کلسترول بد خون و در نهایت کمتر شدن ریسک ناراحتی های قلبی و ایست قلبی مشود. به نظر میرسد مصرف 19 تا 30 گرم شکلات تلخ در طی یک هفته 32 درصد خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش میدهد.
وقتی از خواص شکلات صحبت میکنیم مشخصا منظور ما مصرف انواع تلخ این خوراکی خوش طعم با کمترین میزان چربی و شکر هست در حقیقت شکلات تلخ و تیره به شکلاتی گفته میشود که 75 درصد آن را کاکائو تشکیل میدهد. شکلات تلخ با تولید هورمون آندروفین در خون سبب تحریک مغز و به وجود آمدن احساس لذت میشود علاوه بر این شکلات تلخ با تولید هورمون شادی شما را سرحال می آورد و میزان افسردگی را در شما کاهش میدهد. شکلات تلخ موجب میشود تا پوست شاداب و جوان بماند، هر چه میزان شکر موجود در این خوراکی کمتر و رنگ آن تیره تر و طعم آن تلخ تر داشنه باشد با مصرف آن پوستی جوان و شاداب خواهید داشت در حقیقت فلاونوئید های شکلات تلخ و سیاه به جذب پرتو های UV کمک میکند، جریان خون پوست را افزایش میدهند، بافت خون را تقویت و آب رسانی پوست را افزایش میدهد.
شکلات با درصد بالای کاکائو سرشار از فالونوئید هاست که با کاهش التهاب سبب شادی پوست میشود. خوب است بدانید که طبق تحقیقات پزشکی صورت گرفته زنانی که 3 ماه مداوم و روزانه شکلات داغ غلیط با درصد آنتی اکسیدان بالا مصرف میکنند پوست سالم تر، مرطوب تر و نیز مقاوم تری در مقابل آفتاب نسبت به زنانی دارند که نوع تلخ این خوراکی را نمیخورند. شکلات تلخ سرشار از مواد آنتی اکسیدان است و در نتیجه به خنثی کردن رادیکال های آزاد در بدن و اکسیداسیون سلولی جلوگیری میکند. با مصرف شکلات تلخ و سایر مواد غنی از آنتی اکسیدان میتوان از خطر ابتلا به سرطان تا حد زیادی پیشگیری کرد. سایر خواص ثابت شده محصولات شکلات تلخ و بدون شکر افزوده بدست آمده از کاکائو از نظر پزشکی در بالا ذکر شد.
برای بالا بردن سطح آگاهی خود از خواص میوه های عجیب نظیر خواص لونگان و خواص استار فروت با سایت دانشجو همراه باشید.