سیاه دانه، دانه هایی سیاه رنگ بوده که به عنوان ادویه استفاده میشود و دارای طعمی تلخ است. موارد استفاده از خواص سیاه دانه در ترشیجات بیشتر بوده و در ترشی انبه و یا لیته دونه های سیاه دانه را مشاهده میکنید.
خواص سیاه دانه باور نکردنی است و در این مقاله میخواهیم شما را با تمامی خواص آن همراه با ترکیباتی مانند عسل آشنا کنیم. جالب است بدانید که اگر سیاه دانه را بخار دهید دارای خاصیت بادشکن و قاعده آور میشود، برای مصرف نیم مثقال از سیاه دانه را با آب ورم به مدت سه روز بنوشید تا نفخ شکم را برطرف کند. شما میتوانید برای از بین بردن و درمان درد های کمر تا زانو و یا سیاتیک به مدت چهل روز و هر روز نصف لیوان از آب جوشانده سیاه دانه را استفاده کنید. بانوان برای تسکین درد های قاعده از سیاه دانه به صورت های مختلفی میتوانند استفاده کنند که یکی از رایج ترین آن کوبیده شده سیاه دانه همراه با عسل و روغن است.
برای برطرف کردن لکه های صورت و شفافیت بیشتر پوست و حتی درمان زخم ها میتوانید سیاه دانه کوبیده شده را به صورت موضعی بر روی یک پوست و زخم خود بمالید. یک راه دیگر برای پاکسازی پوست خوردن سیاه دانه سرخ شده با روغن حیوانی هر روز صبح و ناشتا است. برای بهبود سرما خورگی میتوانید از سیاه دانه به دو صورت ترکیبی با عسل و یا ترکیب با روغن زیتون استفاده کنید. روغن زیتون را با سیاه دانه کوبیده شده کمی تفت دهید چند قطره درون بینی خود بریزید. بیماری پوستی اگزما با پماد های طبیعی و گیاهی بهتر درمان میشود و مخلوط کوبیده شده سیاه دانه با گلاب یک پماد موضعی برای بیماری پوستی اگزما است. برای آگاهی بیشتر از خواص گیاهان مانند خواص روکولا با سایت دانشجو همراه باشید.
معجون سیاه دانه و عسل یک داروی بسیار ساده و در عین حال موثری است که از قدیم در طب سنتی محبوب بوده است و برای درمان بیماری های مختلفی از خواص سیاه دانه و عسل استفاده میشده و در ادامه این خواص را مشاهده میکنید.
روش تهیه این معجون و استفاده از خواص سیاه دانه به این گونه است که ابتدا باید سیاه دانه را پوست کنده و بلافاصله با عسل ترکیب کرد و نسبت سیاه دانه به عسل به نسیت یک به سه است یعنی یک قاشق از سیاه دانه را باید با سه قاشق عسل مخلوط کنید. سیاه دانه پودر شده اثر گذاری بهتری نسبت به دانه آن دارد ولی پود آن در مجاورت با هوا خواص خود را از دست میدهد اما اگر با عسل مخلوط شود خواص خود را از دست نمیدهد و تا شش ماه ماندگاری دارد. همچنین میتوانید معجون را به روشی دیگر تهیه کنید: یک استکان کمر باریک از سیاه دانه را در یک لیتر از آب به مدت 20 دقیقه بجوشانید و پس از کمی سرد شدن با 6 قاشق غذا خوری عسل شیرین کنید و درون یخچال نگهداری کنید.
برای شروع به مدت یک هفته صبح ناشتا یک قاشق غذا خوری از آن را میل کنید و بعد از یک هفته، هفته ای 3 بار از این معجون استفاده کنید و یا میتوانید در هفته 3 بار یک لیوان آب ولرم را با یم قاشق پودر سیاه دانه به مدت 5 دقیقه بر روی گاز حرارت دهید و سپس با یک مربا خوری عسل مخلوط و نوش جان کنید. خانم های باردار در دوران بارداری از سیاه دانه نباید استفاده کنند چرا که احتمال سقط جنین هست.