درست است که استفاده از رژیم غذایی مبتنی بر سبزیجات، ریسک سرطان را پایین میآورد و از سلامت قلب محافظت میکند، اما زیادهروی در خوردن بعضی از سبزیجات خاص، میتواند خطرناک باشد، بهخصوص اگر بیماریهای خاصی داشته باشید.ماده ناشناختهای در گوجهفرنگی و محصولات ساختهشده از گوجهفرنگی وجود دارد که باعث رفلکس اسید معده میشود. برای همین کسانی که ناراحتیهای گوارشی دارند، باید استفاده از گوجهفرنگی را به ۲ یا ۳ بار در هفته محدود کنند، بعد میبینند که چقدر وضعیت بهتری پیدا میکنند.برای کسانی که داروهای رقیقکننده خون مصرف میکنند، خیلی مهم است که میزان ویتامین K در خونشان در حد مشخصی حفظ شود و ثابت بماند. افزایش ناگهانی این ویتامین، اثرگذاری داروهای رقیقکننده خون را کم میکند. برای همین مهم است که مصرف سبزیجات را چگونه و با چه سبزیجاتی تنظیم کنید. اگر به خوردن سبزیجاتی که ویتامین K زیادی دارند، مثل کلم، چغندر، اسفناج و شلغم علاقه دارید، باید دو نکته را رعایت کنید: هم از این سبزیجات کم بخورید و هم اینکه همیشه در ساعت مشخصی از روز از آنها بخورید.
یکپنجم کسانی که سنگ کلیه آنها بر اثر اگزالات کلسیم ایجاد میشود، میزان بالایی اگزالات در ادرارشان دارند. پس اگر سابقه سنگ کلیه در خانوادهتان دارید، سبزیجات سرشار از اگزالات مثل اسفناج، چغندر و سبزی خوردن را محدود کنید.آنهایی که قصد دارند وزنشان را کم کنند، نباید بادمجان سرخشده بخورند. بادمجان سرخشده، حجم زیادی چربی مضر دارد، حتی ۴ برابر سیبزمینی سرخشده! پس بهترین راه مصرف بادمجان، کباب یا گریل کردن یا پختن آن است.
برای مطالعه خواص روکولا و خواص لونگان با سایت دانشجو همراه باشید.
اگر شما از داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین (کومارین) استفاده می کنید، مراقب سطح ویتامین k خونتان باشید، زیرا افزایش سطح این ویتامین اثر داروهای رقیق کننده خون را کاهش داده و دارو عملکرد طبیعی خود را از دست می دهد. از منابع غنی ویتامین k می توان به سبزیجاتی نظیر اسفناج، کاهو، انواع کلم و شلغم اشاره کرد. توصیه می شود این افراد این سبزیجات را کمتر مصرف نمایند تا تداخلی بین ویتامین k آن ها و داروهای مصرفی شان پیش نیاید.
گشنیز:کاهنده قندخون
تره:کاهنده کلسترول
تربچه:ضدسرطان
ریحان:آرامبخش و خواب آور
شاهی:فعالیت کلیه ها
جعفری:خون ساز