دانه چیا، گیاهی بومی آمریکا جنوبی با دانه هایی کوچک و ریز به رنگ سیاه، برگرفته از گیاه مریم گلی و از خانواده نعناعیان می باشد. طبعی سرد دارد و از خواص درمانی چیا استفاده های فراوانی می شود زیرا منبعی غنی از آنتی اکسیدان و اسید های چرب ضروری اسید لینولئیک است و حاوی ویتامین های A ،B ،E و D و مواد معدنی فیبر، منیزیم، پروتئین، آهن، نیاسین، کلسیم، پتاسیم، تیامین، کلسیم، فسفر، روی و منگنز می باشند و به دلیل ارگانیک بودن، فاقد هرگونه گلوتن است.میزان کلسیم موجود در آن از برخی محصوات لبنی نیز بیشتر است. همانند بذر کتان، دانههای چیا نیز غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ می باشد.
برای مشاهده روش درمان سردرد با کتان با سایت دانشجو همراه باشید.
جلوگیری از یبوست، افزایش انرژی، درمان تومور و سرطان، کاهش احتمال پوسیدگی دندان، اسیدهای چرب امگا 3، ثبات قند خون در افراد دیابتی، کاهش میزان تری گلیسرید، افزایش مقاومت بدن در برابر انسولین و کاهش چربی های شکم، تقویت استخوانها و دندانها، بهبود سلامت قلب، افزایش دریافت آهن بدن، افزایش میزان جذب ویتامین E بدن، بهبود عملکرد عصبی بدن، جلوگیری از سرطان، کاهش فشار خون، رفع اختلال سوخت و ساز چربی، تنظیم قند خون، درمان دیورتیکولوزیس، کمک به هضم غذا و بهبود عملکرد سیستم گوارش از جمله خواص درمانی چیا برای سلامت بدن است.
همچنین خواص درمانی فراوانی برای روغن چیا از جمله کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، ترمیم سلول های مغزی، کاهش التهاب مغز، درمان افسردگی و آلزایمر، کاهش درد عضلات و مفاصل حاصل از ورزش، درمان حساسیت و خارش چشم ذکر شده است.
پیشنهاد می شود برای خواندن مطلب در مورد روش درمان سردرد با کتان با سایت دانشجو همراه باشید.
از جمله خواص درمانی چیا خواص می توان به خاصیت ضد التهابی و وجود اسید های چرب مورد نیاز پوست در آن اشاره نمود که کمک شایانی به درمان جوش صورت و آکنه می کند. روغن چیا باعث افزایش هیدراتاسیون پوست شده و به عنوان مرطوب کننده طبیعی خشکی پوست آرنج ها و پاشنه پا را درمان می کند و همچنین به دلیل وجود آنتی اکسیدان و فیتونوتیت فراوان، باعث نرمی، درخشش و سفتی پوست، شادابی پوست، جوانسازی پوست شده و چین و چروک پوست را کاهش می دهد و از پف کردن پوست جلوگیری می نماید. چیا منبعی سرشار از پروتئین، آهن، مس، روی و اسید آلفا لینولئیک است که باعث تقویت، افزایش رشد مو و کاهش ریزش مو می شوند.
یک ماسک تقویتی مو با چیا
به اندازه یک قاشق چای خوری از دانه خیس خورده چیا را به همراه دو قاشق غذا خوری سرکه سیب و سه چهارم فنجان عسل و شش قاشق غذا خوری روغن نارگیل ترکیب نمایید، بر روی موها مالیده و پس از بیست دقیقه با آب و شامپو بشویید.
وجود فیبر در چیا باعث جذب آب فراوان می شود و موجب می شود شخص حساس سیری کرده و در نتیجه کالری کمتری جذب بدن می شود. همچنین به دلیل عدم جذب فیبر توسط سیستم گوارش فیبر، خاصیت چاق کنندگی ندارد.بنا بر تحقیقات انجام شده، اشخاصی که در رژیم روزانه غذایی خود چیا مصرف می کنند، 60% کمتر دچار گرسنگی کاذب می شوند، چون به دلیل قیبر محلول یاعث می شود احساس کنید معده تان پر است و این احساس از خوردن غذا جوگیری می کند. پروتئین سرشار موجود در دانه های چیا منبعی مناسب برای کسانی می باشد که به دنبال کاهش وزن هستند، چون یکی از خواص درمانی چیا است، موجب کاهش اشتها و کاهش گرسنگی کاذب در افراد شود.