در مناطق اروپا، در آمریکای شمالی و غرب آسیا گیاه گلداری میروید که مارچوبه نام دارد. مارچوبه گیاهی است علفی شکل بسیار کوچک که دارای پایه های نر و ماده می باشد. مارچوبه دارای 6 کاسبرگ، 6 گلبرگ، 6 پرچم و یک مادگی سه برچه ای است. گل های نر مارچوبه رنگی زرد مایل به سبز دارند و گل های ماده آن قرمز رنگ هستند. مارچوبه در ایران در شهرهای خوی، تبریز، اراک، کرمانشاه و زنجان کاشت می شود. خواص درمانی مارچوبه بسیار زیاد است و از آن می توان به صورت پخته و خام برای مصرف استفاده کرد.
مواد تشکیل دهنده ای که در گیاه مارچوبه وجود دارد به قدری زیاد هستند که خواص درمانی مارچوبه را چندین برابر کرده اند. که در ادامه به مواد موجود درمارچوبه اشاره مختصری کرده ایم. مواد موجود در مارچوبه عبارتند از: آب 90 گرم، پروتئين 2/5 گرم، چربي 0/2 گرم، مواد نشاسته اي 4/2 گرم، كلسيم 22 ميلي گرم، فسفر 60 ميلي گرم، آهن 1/1 ميلي گرم، سديم 2 ميلي گرم، پتاسيم 275 ميلي گرم، ويتامين آ 900 واحد، ويتامين ب 1 0/2 ميلي گرم، ويتامين ب 2 0/2 ميلي گرم، ويتامين ب 3 1/5 ميلي گرم، ويتامين ث 35 ميلي گرم