سورل سبزی ای است سرشار از ویتامین های A ,B1 ,B2, B9,C . این گیاه دارای اگزالیک اسید است. اسید موجود در آن موجب مزه ترش این گیاه شده است. همچنین این گیاه سرشار از کلسیم، فسفر،پتاسیم، آهن و فسفر است. همچنین این گیاه دارای مقادیر بالایی کربوهیدرات و پروتئین است. این گیاه به علت داشتن چربی کم برای رژیم غذایی مناسب می باشد. گیاه سورل در مناطق معتدل ایران رشد می کند. خوردن این سبزی به علت خواص درمانی سبزی سورل از زمان قدیم مورد استفاده بوده است. امروزه مصرف غذایی این گیاه کاهش یافته است اما در این روزها از این گیاه مصرف درمانی می کنند. اما به یاد داشته باشید مصرف بیش از حد این گیاه موجب امراضی می شود از این رو در مصرف آن اعتدال را رعایت فرمایید.
برای اطلاعات بیشتر در رابطه با خواص درمانی سورل با ما همراه باشید.
مواد لازم :
طرز تهیه :
خواص درمانی سبزی سورل همیشه مورد توجه بوده است. برای درمان درد معده و زخم معده این گیاه را بجوشانید و همراه با سماق میل بفرمایید. برای رفع زگیل این گیاه را به آرامی به موضع بمالید. خوردن سورل مقاومت بدن شما را در مقابل تمام امراض بالا می برد. برای کسانی که گواتر دارند خوردن این گیاه همانند سبزی خوردن توصیه می شود. برای از بین بردن تب حدودا ۱۵۰ گرم شیره ترشک را به بیمار طی چند نوبت بدهید. به یاد داشته باشید سورل برای کسانی که بیماری های کلیوی دارند مناسب نمی باشد پس در مصرف آن احتیاط کنید. اگر از بیماری سفتی شرائین رنج می برید ترشک را به صورت آش میل کنید. همچنین ترشک پاک کننده بسیار خوبی برای شیشه می باشد. همچنین می توانید از ترشک به عنوان ماسک صورت بهره ببرید چرا که موجب سفتی پوست می شود.