گیاه کرفس یکی از مفید ترین گیاهان و دارای مقدار بسیار زیادی ویتامین B,C بوده و همین خواص موجب شده تا کرفس یکی از بهترین دارو های گیاهی برای درمان خانگی برای جوش ها و لکه های پوستی باشد. کرفس در گروه سبزی ها بوده و منبع غنی ویتامین C, K و منیزیم و پتاسیم محسوب میشود.
دانشمندان بر این عقیده هستند که کرفس و دانه کرفس بهترین ماده غذایی برای برطرف کردن عفونت مجاری ادرار و اسید اوریک بالا از طریق ضدعفونی مجاری ادراری است همچنین وجود روغن های فرار در کرفس علاوه بر ایجاد عطر خوشایند این گیاه باعث گشاد شدن مجاری کلیه میشوند و دفع اسید اوریک را تهسیل می بخشند. تجربه نشان داده است که دانه کرفس بوی بد دهان را از بین میبرد که احتمالا به دلیل ترکیب موادی است که در معده با مواد معطر کرفس تولید میشود. دانه کرفس حاوی مقدار زیادی ویتامین C است و به همین دلیل مصرف آن به تقویت لثه ها کمک کرده و از بروز بیماری اسکوربوت پیشگیری میکند. مصرف کرفس به افراد کم خون نیز بسیار توصیه میشود زیرا خواص درمانی دانه کرفس موجب افزایش گلوبول های قرمز خون میشود.
پتاسیم موجود در دانه کرفس علاوه بر تحریک ادرار باعث کاهش فشار خون میشود و به همراه گوگرد موجود در آن بیش از همه برای بیمارن مبتلا به نقرس و افرادی که از درد های مفصلی و رماتیسمی رنج میبرند توصیه میشود. کرفس خاصیت ضد میکروبی هم دارد و در بهبود آسم و سرماخوردگی های ریوی مناسب است، خوب است بدانید که درمان حتمی آسم با دارو های شیمیایی ممکن نیست پس بهتر است از دارو های گیاهی استفاده کرده تا از عوارض دارو های شیمیایی جلوگیری شود. دانه کرفس به دلیل اینکه حاوی درصد بالایی فیبر است بنابراین ملین بسیار مناسبی به شمار می آید.
مصرف برگ و ساقه های کرفس برای افرادی که از ناراحتی های گوارشی نظیر یبوست رنج میبرند بسیار مفید است. یکی دیگر از خواص درمانی دانه کرفس تاثیر آن در کاهش وزن است به حدی که افرادی که یک لیوان عصاره کرفس و یا دانه کرفس را به همراه آبلیمو هر روز و یا یک روز در میان در رژیم غذایی خود مصرف کنند 1 تا 2 گیلوگرم کاهش وزن علاوه بر میزان عادی داشتند. این گیاه به دلیل دارا بودن مقدار زیادی آنتی اکسیدان به عنوان یک ضد سرطان نیز به حساب می آید. همچنین مصرف آن به شدت به افراد درگیر با سنگ کلیه و سنگ های مجاری ادراری توصیه میشود. جالب است بدانید که جوشانده کرفس گرفتگی صدا را برطرف و درمان میکند و برای سرمازدگی نیز مفید است.
این گیاه حاوی فسفر بوده در تقویت حافظه و ازدیاد هوش نیز کار آمد است. مادران شیرده میتوانند از خواص درمانی دانه کرفس برای افزایش شیر خود استفاده کنند. علاوه بر خود گیاه کرفس دانه کرفس نیز دارای خواص درمانی بسیار زیادی است چرا که دانه کرفس حاوی مقدار بسیار زیادی کلسیم است بنابرایننقش زیادی در کاهش فشار خون ایفا میکند. اجازه بدهید به یک نکته بسیار مهمی هم اشاره کنیم که خوردن کرفس برای بیماران مبتلا به صرع مضر است چون حملات آنها را تحریک میکند همچنین افرادی که به ورم کلیه مبتلا هستند منع مصرف دارد. برای آگاهی از خواص درمانی گیاهان نظیر خواص روکولا با سایت دانشجو همراه باشید.
لازم است بدانید که انواع کوهی گیاه کرفس علاوه بر خاصیت ضد درد و التهاب، اثر کاهنده ای بر ترشح اسید های معده دارد. دانشمندان دریافته اند که مصرف گیاه کرفس کوهی ترشح اسید معده را کاهش میدهد.