به گفته کارشناسان جنگل های حوزه رویشی زاگرس با ارزش ترین ذخایر جنگلی جهان هستند. مهمترین گونه در این جنگل ها بلوط است که نقش فوق العاده اکولوژیستی دارند و منابع مهمی برای حفظ آب و خاک کشور محسوب میشود.
بلوط ها درختانی هستند دارای شکل تو پر، حجیم و گسترده با تاجی گنبدی شکل و برگ های موج دار در لبه و همچنین میوه هایی ایجاد میکنند که درون محفظه ای فنجانی شکل قرار دارند. در اکثر نقاط رویشی زاگرس بلوط ها همه به همین شکل هستند. بلوط گیاهی است با طبیعت سرد و خشک که ماده موثره آن تانن هست. ترکیبات شیمیایی گیاه بلوط که دورن پوست و برگ درخت آن است عبارتند از: تانن، قند، اسید گالیک، اسید مالیک، کوئرسین Quercine، موسیلاژ، پکتین، رزین و روغن بلوط.مقدار مصرف میوه تازه بلوط 70 گرم و پوست خشک بلوط 3 گرم در روز است. در ادامه با خواص بلوط آشنا میشوید.
به طور کلی از بلوط و فرآورده های آن زمانی استفاده میشود که خون اسیدی شده باشد یعنی همان سرد مزاجی غلبه کرده باشد و یا معده اسیدی شده باشد. برای بیماری های زنان، اسهال خونی مدت دار، اسهال صفراوی، گر گرفتگی به دلیل فشار خون بالا، داغی بدن به دلیل دم، سوزش کف پا و ورم داخلی و خارجی در بدن از خواص بلوط بهرمند شوید و بدانید هیچ درمانی بهتر از درمان گیاهی نیست چرا که مواد شیمیایی عوارضی ناخوشایند را بدنتان بوجود می آورد. از خواص بلوط برای ورم های کلیوی، ورم معده، آبسه دهان و هنگامی که قصد درمان ضخم های داخلی بدن را داشته باشید نیز میتوانید از این گیاه دارویی پر خاصیت استفاده کنید.
به طور خلاصه بلوط یک گیاه انعقادی قوی خون و قابض گوارشی بوده و اصلاح کننده هرمونی است. بسیاری از پزشکان برای ترمیم مشکلات پوسی و ترمیم زخم ها از خواص بلوط استفاده میکنند. پزشکان طی تحقیقات خود یک فرمول گیاهی جهت شب ادراری کودکان پیدا کرده اند که از ترکیب 15 گرم کندر، 15 گرم بذر شاهی، 30 گرم سیاه دانه به همراه بلوط آسیاب کرده سپس دم کرده و به کودکان خود بدهید. این معجون برای شب ادراری کودکان بسیار مفید است. در ادامه برخی از خواص دارویی بلوط را مشاهده میکنید و از میتوانید این گیاه با ارزش را جایگزین مواد شیمیایی کرده و عوارض دارو های شیمیایی را از بدن خود دور کنید. برای افزایش علم خود درباره خواص گیاهان نظیر خواص روکولا و … با سایت دانشجو همراه باشید.