انبه میوه ای با عطر، رنگ و طعمی فوق العاده بوده از در دسته میوه های گرمسیر قرار دارد. خواص انبه به محبوبیت این میوه چذاب افزوده است و علاوه بر خواص آن میتوان از انبه در تهیه انواع اسموتی ها و دسر های خوشمزه استفاده کرد.
انبه به عنوان شاه میوه ها شناخته میشود که پالپ آن مناسب برای استفاده در فصل تابستان است. انبه گیاه بومی شبیه قاره هند است. انبه یکی از پرکاربرد ترین میوه ها برای غذا، آب، طعم، رنگ و عطر است که در مناطق گرمسیری پرورش داده میشود. انبه منبعی غنی از پروتئین های ویتامین های B1، A،C و B2 میباشد.
در ابتدا یک نگاه کلی بر روی خواص انبه می اندازیم و در ادامه به صورت دقیق تر به این میوه شگفت انگیز می پردازیم. انبه بسیار مقوی بوده و تقویت کننده بدن است. رنگ صورت را درخشان میکند و دهان را خوش بو، ادرار آور است و یبوست را برطرف میکند، گوشت میوه انبه تمییز کننده خون میباشد و بافت های عصب مغز و قسمت های دیگر بدن را تقویت میکند. انبه در درمان سینوزیت نقش موثری ایفا میکند و عطش را برطرف میباشد، انبه مانع از ریزش مو میشود و برای درمان نارحتی های کبدی مفید است، انبه برای چاق شدن افراد مفید تاثیر گذار بوده و التهاب غشاء مخاطی معده را تسکین میدهد. از خواص انبه این است که به سیستم هورمونی بدن کمک میکند تا فعال تر عمل کند و در برطرف کردن سرفه نیز موثر است.
انبه میوه ای است با طبع گرم و خشک بوده اما نارس آن سرد و خشک است. درون پوست انبه ماده ای به نام تانن وجود دارد که برای معالجه اسهال مفید است و طریقه مصرف آن به این صورت بوده که ابتدا باید یک قاشق چای خوری کوبیده شده پوست انبه دو مرتبه در روز استفاده شود. انبه مقوی جسم و روح و دستگاه گوارش است، کلیه و مثانه را تقویت میکند ویک ساعت قبل از غذا یا به عنوان وعده غذایی مصرف شود. خواص انبه برای پوست بی شمار بوده و موجب باز شدن رنگ پوست، لطیف و جوان شدن آن میشود. برای درمان سرما خوردگی و کاهش تب در فرد بیمار میتوان از کمپرس و حمام برک میوه انبه استفاده کرد و یا از مغز هسته آن استفاه کنید. جالب است که بدانید گرد برگ های سوخته انبه ضد خونریزی میباشد. جهت درمان دردهای رماتیسمی از دم کرده پوست ریشه انبه به صورت حمام استفاده شود و یا آن را مانند ضماد گذاشته شود. برای شناخت بیشتر از میوه های عجیب و خاصیت های بی نظیر آنها مانند خواص لونگان و خواص لیچی و … با سایت دانشجو همراه باشید.
هسته انبه دارای خواص فوق العاده ای است و از بین آنها میتوان به درمان بواسیر خونی و قطع خونریزی رحم خارج از زمان قاعدگی اشاره کرد. میوه تازه و ترش انبه سفرا را تشکیل میدهد و اشتها آور است.
پس به طور کلی خواص انبه عبارتند از:
همانطور که گفتیم هسته انبه دارای خواص بسیاری بوده و بسیاری از مصرف کنندگان هسته آن را دور ریخته و اهمیتی برای خواص هسته انبه قائل نیستند در صورتی که از پودر هسته انبه میتوان در درمان زخم معده استفاده کرد.