علت های زیادی برای بروز آریتمی قلبی می تواند وجود داشته باشد یکی از این دلایل بیماری های مادرزادی است در این نوع از آریتمی اصولا فرد یک اعصاب اضافی در قلب خود دارد و این مسئله آنها را از کودکی دچار مشکل کرده است، یا ممکن است جدار قلب آنها نازک یا کلفت باشد و این مسئله موجب بروز این آریتمی شده باشد. از طرفی دیگر آریتمی می تواند به علت بیماری های قلبی رخ دهد به عنوان مثال بسته شدن رگ های قلب می تواند موجب بروز آریتمی قلبی شود. در برخی موارد این آریتمی به علت وجود نداشتن دریچه قلب رخ می دهد، اما بیشتر افرادی که دچار این بیماری می شوند هیچکدام از این دلایل موجب بروز آریتمی در آنها نشده است و مواردی دیگر این مسئله را به وجود آورده اند. به یاد داشته باشید کسی که این مشکل را دارد حتما باید به پزشک مراجعه کند و تحت درمان قرار گیرد.
آریتمی قلبی زمانی رخ می دهد که ضربان قلب شما بیشتر یا کمتر از حالت نرمال باشد و آن را می توان با تجویز داروهایی مانند آمیودارون که با استفاده از پروتکل آمیودارون ساخته می شود از بین برد. آریتمی ها در کل به دو دسته خوش خیم و بد خیم تقسیم می شوند. ضربان قلب در حالت عادی خود باید چیزی بین 60 تا ضربه در هر دقیقه باشد و باید به صورتی باشد که فرد متوجه کارکردن قلب خود نباشد، اگر به هر دلیلی این ضربان قلب بیشتر یا کمتر باشد می گویند فرد دچار آریتمی قلبی شده است. در آریتمی فوق بطنی که نقطه وجود آن قسمت هایی از حفره های دهلیزی قلب است معمولا خوش خیم است و در نهایت تنها باعث تپش قلب و در برخی موارد موجب سرگیجه می شود. اما در آریتمی بدخیم که منشا آن بطن ها و حفره های پمپاژ کننده قلب است می تواند موجب ایست قلبی و در نهایت موجب مرگ فرد شود. علائم این نوع از آریتمی با توجه به نوع آن و محل وجود آن می تواند متفاوت باشد. در ادامه بیشتر در رابطه با اینکه آریتمی قلبی چیست توضیح داده ایم.
برای پاسخ به این سوال شما که آریتمی قلبی چیست ابتدا باید نشانه های آن را برسی کنیم. اصولا همه افرادی که دچار آریتمی قلبی می شوند می توانند آن را حس کنند چرا که تغییر در ضربان قلب کاملا مشخص است و توسط فرد قابل تشخیص است، از همین رو به افرادی که بالای 40 سال هستند پیشنهاد می شود هر چند وقت یکبار یک تست برای سلامت قلب بدهند تا از سالم بودن آن اطمینان حاصل نمایند. چرا که پزشکان و در اکثر بیمارستان ها دستگاه هایی وجود دارد که به صورت دقیق آریتمی را تشخیص می دهند و به شما کمک می کنند که اگر دچار این بیماری هستید آن را به خوبی درمان کنید و آن را از بین ببرید.
درمان آریتمی قلبی بسیار زیاد به نوع این بیماری مربوط است اگر این بیماری موجب تندی یا نامرتب شدن ضربان قلب شده باشد اصولا با تجویز یکسری دارو های خاص درمان می شود اما اگر این آریتمی موجب موارد دیگری شده باشد ممکن است ضرورت این وجود داشته باشد که فرد در بیمارستان بستری شود و به شیوه های الکتروفیزیولوژی و ابلیشن که در اصولا به اصطلاح سوزاندن شناخته می شود تحت درمان قرار گیرد. برای این کار توسط رگ های فرد سیمی وارد قلب وی می شود و در آنجا کار گذاشته می شود و منشاء اصلی این بیماری در قلب فرد شناخته می شود و به استفاده از اشعه های رادیوفرکوئنسی و انرژی گرمایی سوزانده می شود و درمان می شود. به یاد داشته باشید که آریتمی های کند قلب نیز اصولابا قرار دادن باتری ای که قابل کنترل است قابل درمان است، در این روش بیمار با یک جراحی بسیار کوچک که هیچ نیازی به بی هوشی ندارد و از راه رگ های او باتری در قلب او گذاشته می شود تا این تنبلی را جبران کند و فرد به حالت عادی به زندگی خود ادامه دهد.
زمانی می گویند که فرد دچار برادیکاردی شده است که ضربان قلب او کمتر از حالت نرمال باشد، علائم این بیماری شامل موارد زیر است :