PDA

مشاهده نسخه کامل : بحث همه چیز راجع به رشته صنایع غذایی



food_technology
2008-Jun-08, 00:32
منابع اصلی کنکور کارشناسی ارشد صنايع غذايی

تکنولوژی غلات

1- جزوه درسی تکنولوژی غلات دکتر شهیدی دانشگاه فردوسی مشهد

2- جزوه درسی تکنولوژی غلات دکتر کدیور


--------------------------------------------------------------------------------

تکنولوزی روغن

1- جزوه درسی تکنو لوژی روغن های خوراکی دکتر محمد حسین حداد خداپرست / دانشگاه فردوسی

2- جزوه درسی تصفیه روغن و تولید مار گارین اصفهان

3- جزوه درسی چربی ها و روغن های خوراکی تبریز


--------------------------------------------------------------------------------

تکنولوزی لبنیات

1- جزوه درسی تکنولوژی شیر و فراوردهای لبنی دکتر سید علی مرتضوی

2- جزوه جزوه درسی شیر و فراوردهای آن دکتر احسانی / دانشگاه تهران

3- جزوه درسی تکنولوژی لبنیات / دانشگاه ارومیه


--------------------------------------------------------------------------------

کنسروسازی

1-کنسروسازی / دانشگاه شیراز

2-صنایع کنسروسازی دکتر فخری شهیدی / فردوسی مشهد


--------------------------------------------------------------------------------

تکنولوژی قند

1-جزوه درسی مهندس بهزاد تکنولوژی قند1380 / دانشگاه فردوسی مشهد و تبریز

2-تکنولوژی قند مهندس رضا اسماعیل زاده کناری/ دانشگاه گرگان


--------------------------------------------------------------------------------

اصول نگهداری

1-جزوه درسی مبانی اصول نگهداری مواد غذایی دکتر معین دانشگاه تهران

2- جزوه درسی اصول نگهداری مواد غذایی دکتر کبیری دانشگاه اصفهان

3-جزوه دکتر قدوسی اصول نگهداری مواد غذایی 1385


--------------------------------------------------------------------------------

اصول مهندسی

1- جزوه درسی مبانی مهندس صنایع غذایی دکتر کلباسی / دانشگاه تهران

2- جزوه درسی مبانی مهندس صنایع غذایی سید کمال الدین سید رضوی / دانشگاه فردوسی

3-جزوه درسی دکتر شاهدی اصول مهندسی صنایع غذایی / دانشگاه صنعتی اصفهان 1384

4-جزوه درسی دکتر توکلی پور اصول مهندسی صنایع غذایی1374


--------------------------------------------------------------------------------

اصول طراحی کارخانه

1-جزوه درسی دکتر شاهدی اصول طراخی کارخانه های مواد غذایی

دانشگاه ارومیه 1375

2-جزوه درسی مهندس جلالی اصول طراخی کارخانه های مواد غذایی

دانشگاه فردوسی مشهد 1377


--------------------------------------------------------------------------------

شیمی مواد غذایی

1-شیمی مواد غذایی دکتر فرهوش /دانشگاه فردوسی

2-شیمی مواد غذایی دکتر پور ازرنگ / دانشگاه اصفهان و فردوسی

3-شیمی مواد غذایی دکتر احمدی / دانشگاه تبریز


--------------------------------------------------------------------------------

میکروبیولوژی مواد غذایی

1-جزوه درسی میکروبیولوژی مواد غذایی دکتر شهیدی دانشگاه فردوسی

2- جزوه میکروبیولوژی مواد غذایی دکتر حبیبی دانشگاه تهران

3- جزوه درسی میکروبیولوژی مواد غذایی دکتر قدوسی دانشگاه فردوسی

4- جزوه میکروبیولوژی مواد غذایی دانشگاه تبریز

5- نکات بسیار کاربردی میکروبیولوژی مواد غذایی


--------------------------------------------------------------------------------

ریاضیات

1-ریاضیات دانشگاهی

مهندس نیکو کار


--------------------------------------------------------------------------------

زبان انگلیسی

1-زبان تخصصی صنایع غذایی


--------------------------------------------------------------------------------

food_technology
2008-Jul-18, 09:44
رشته علوم و صنایع غذایی کارشناسی ارشد


دروس اصلی

میکروبیولوژی صنعتی - شیمی مواد غذایی تکمیلی - مهندسی صنایع غذایی تکمیلی - خواص بیوفیزیکی محصولات کشاورزی - روشهای نوین آزمایشگاهی - فرایند مواد غذایی تکمیلی - سمینار 1



دروس اختصاصی





دروس عمومی





دروس اختیاری

تکنولوژی قندهای مایع - فیزیولوژی پس از برداشت - آمار کاربردی - توکسیکولوژی موتد غذایی - روش تحقیق - تغذیه تکمیلی - بسته بندی مواد غذایی تکمیلی - صنایع گوشت تکمیلی - صنایع لبنی تکمیلی - صنایع روغن تکمیلی - صنایع غلات تکمیلی - تضمین کیفیت ، قوانین و استانداردهای ملی و بین المللی - محاسبات مهندسی صنایع غذایی - خوردگی در صنایع غذایی - بیولوژی ملکولی میکروارگانیزمها - فیزیولوژی میکروارگانیزمها - میکروبیولوژی مواد غذایی - شیمی فرآورده های گوشتی - قارچ شناسی - مبانی شیمی فیزیک - شیمی کلوئید ها - پروژه - سمینار 2

food_technology
2008-Jul-18, 09:48
رشته علوم و صنایع غذایی کارشناسی

دروس اصلی





دروس اختصاصی

شیمی مواد غذایی - تجزیه مواد غذایی - کنترل کیفی مواد غذایی - میکروبیولوژی مواد غذایی - تغذیه - تکنولوژی روغن - تکنولوژی غلات - اصول نگهداری مواد غذایی - کنسرو سازی - صنایع لبنی (1) - صنایع لبنی (2) - اصول مهندسی صنایع غذایی (1) - اصول مهندسی صنایع غذایی (2) - اصول طراحی کارخانجات صنایع غذایی - تکنولوژی قند - صنایع گوشت و شیلات - عملیات صنایع غذایی - کارآموزی



دروس عمومی

معارف اسلامی (1) - معارف اسلامی (2) - اخلاق و تربیت اسلامی - انقلاب اسلامی و ریشه های آن -تاریخ اسلام - متون اسلامی وآموزش زبان عربی - فارسی - زبان خارجی- تربیت بدنی (1) – تربیت بدنی (2)



دروس اختیاری

فیزیولوژی پس از برداشت - آشنایی با روشهای کار آفرینی در جامعه - حسابداری - آفات و بیماریهای انباری - صنایع تخمیری - اصول بسته بندی مواد غذایی - بهداشت و ایمنی کارخانه - تغذیه درمانی - سمینار - طرح آزمایشات کشاورزی - اصول تصفیه آب و پسابهای صنعتی - سردخانه و انبار - اصول عمل آوری خشکبار - تکنولوژی نوشابه های سنتی و صنعتی - بازیافت ضایعات صنایع تبدیلی - تکنولوژی شکلات و صنایع قنادی - مبانی شیمی فیزیک - پروژه

food_technology
2008-Jul-18, 22:03
ادامه تحصيل دردانشگاه مکگيل کانادا

اجازه بدهیدشرایط ادامه تحصیل برای دوره دکتراوفوق لیسانس دررشته صنایع غذایی را نیز برایتان ذکرکنم.درزیرعینا ایمیلی که ازدپارتمان صنایع غذایی دراین مورددریافت کردم رابرای اطلاع بیشتردوستان ذکرمیکنم امیدوارم مفیدواقع شود:



Thank you for your interest in the Department of Food Science and
Agricultural Chemistry. McGill is an international university whose
main language of instruction is English.

All application information and procedures as well as the application
itself is available to be filled out online at the website below.

http://www.mcgill.ca/applying/graduate

Upon correct completion of any application to graduate studies at
McGill
University, it asks for a credit card number and $80,00 is charged at
this point. Only credit cards may be used to cover the cost of an
application.

The following documents are required for consideration of any
application. (Note: TOEFL/IELTS scores are required for all
international and permanent resident students unless they can provide
proof of being total educated in English during their B.Sc.

Required documents

Transcripts: Applicants are responsible for ensuring that two (2)
official transcripts or certified copies of their complete
university-level academic record are sent to McGill by all universities
previously attended. Transcripts in languages other than English or
French must be accompanied by an English or French translation provided
by the institution issuing the transcript or by a certified translator.

Letters of recommendation: Applicants are required to ask two
instructors familiar with their work to send letters of recommendation
on letterhead with original signatures.

Test scores: If required, test scores must be less than 2 years old and
received directly from the testing agency.

Please note that all documents submitted to McGill University in
support
of an application to be admitted, including, but not limited to
transcripts, diplomas, letters of reference and test scores, become the
property of McGill University and will not be returned to the applicant
or forwarded to another institution under any circumstance.


ALL REQUIRED DOCUMENTS ABOVE should be sent to the following address:

McGill University, Macdonald Campus
Dept. of Food Science and Agricultural Chemistry
Macdonald Stewart Bldg. MS 1-034
21,111 Lakeshore Dr.
St. Anne de Bellevue, Quebec
Canada, H9V 3X9

Please note, it is extremely IMPORTANT to have McGill University,
Macdonald Campus, Dept. of Food Science and Agricultural Chemistry and
Macdonald Stewart Bldg. in the address as documents often get lost
without this information.
The minimum requirement for entry into our M.Sc. program is a 3.0 B.Sc.
cumulative GPA and a 3.2 GPA for the last two years of B.Sc. study.

The minimum requirement for entry into our Ph.D. program is a 3.4 M.Sc.
cumulative GPA and a 3.2 GPA for the last two years of B.Sc. study.

For international students, the deadline for applying to the Winter
2008
Session is July 1, 2007 and all documents must be received by our
department by July 31, 2007.

For Canadian and permanent resident students, the deadline for applying
to the Fall 200 Session is June 1, 2007 and all documents must be
received by our department by June 15, 2007.

Unfortunately the department can provide no financial assistance to our
graduate students, therefore in order to study here at McGill
University
you must be self funded. The yearly cost of living here is about
$25,000
to $30,000 Canadian. The chance of being admitted without being
completely self-funded is minimal at best.

This department is not able to help you to arrange financial aid or
Student Loans.


These problems are best addressed with our Student Services department.
Below is the financial aid website of Student Services. They can also
make you aware of any scholarship that are available.

All further enquiries on this matter should be addressed to them.

http://www.mcgill.ca/studentaid

Once all documents have been received, your file will be processed and
evaluated. You will receive an answer in due course.


You can find more information on the department and the research we do
as well as our graduate programs at the following website:

www.mcgill.ca/foodscience

Regards,

Deborah Martin
McGill University, Macdonald Campus
Dept. of Food Science and Agricultural Chemistry
deborah.a.martin@mcgill.ca

A30_processor
2008-Jul-21, 19:52
تغذيه انسان و اهميت صنايع غذايي:


كليه موجودات زنده براي ادامه حيات و بقاء نسل در تكاپو و جستجوي غذا هستند اين امر بزرگترين و مهمترين نياز بدن همه موجودات زنده است ، بشر نيز مجبور به پيروي از اين ضرورت غريزي است.


همه حيوانات و هنوز بسياري از قبايل وحشي و نيمه متمدن قسمت اعظم اوقات زندگي خود را در جستجو و دستيابي همه حيوانات و هنوز بسياري از قبايل وحشي و نيمه متمدن قسمت اعظم اوقات زندگي خود را در جستجو و دستيابي به غذا صرف ميكنند. موضوع كشاورزي و دامپروري ، حتي صيد و شكار ، تنها به مواد خام خاتمه نمي يابد . آنچه اهميت اساسي دارد بويژه در در زمان حاضر ، صنايع مربوط به اين مواد ، تحولات و تغييرات و فرآوري هاي بعدي اين مواد ميباشد. تعداد معين از محصولات كشاورزي مانند ميوه و برخي سبزيجات بصورت خام قابل مصرف تازه خوري هستند ، ولي قسمت اعظم محصولات دامي وگياهي هميشه بصورت تازه خوري موجود نيستند . براي بوجود آوردن امكان استفاده آنها در هر مكان و در هر زمان يعني در كليه فصول سال مي بايست تمهيدات و تغييراتي در آنها داده شده ، شرايطي بوجود آورئد كه قابل نگهداري ، جابجايي توزيع و عرضه به مصرف كننده باشند .


ژباتوجه به شرايط زماني و مدني عصر كنوني ، در هيچ مكاني زندگي بدون در دسترس گذاردن غذاي سالم تبديل شده و فرآوري شده با يك سلسله تغييرات صنعتي كه بر مبناي علمي استوار باشد امكانپذير نيست، اين موضوع در كل كشورهاي پيشرفته و برخي كشورهاي نيمه پيشرفته براي صرفه جويي و اجتناب از اتلف گرانبها ترين موهبت يعني وقت ونيروي انساني مشود است . صنايع غذايي در همه جوامع مترقي بالاترين اهميت را در سلامت و رفاه مردم دارا ميباشد . علوم و صنايع غذايي داراي اهداف بسيار وسيع ، متنوع و متفاوت است ، بويژه در كشور ما از ضروري ترين رشته هاي صنايع بوده و در ناهيت تاكيد و پافشاري بايستي در اعتلا و گسترش آن كوشيد..



تعریف و هدف:

علوم غذایی عبارتست از مجموعه مرتب و منظم از دانش و فهم ماهیت ترکیب ورفتار مواد غذایی تحت شرایط مختلف است


این رشته در گذشته با نام مهندسی کشاورزی – صنایع فرآورده های کشاورزی در دانشگاههای کشور ارائه شده و از سال 1371 به طور رسمی به علوم و صنایع غذایی تغییر نام داده است . کلیه عملیاتی که پس از صید و برداشت محصولات زراعی و باغی و یا ذبح دام انجام شده و مواد خام را به ماده غذایی آماده مصرف تبدیل می کند، شامل روشهای نگه داری، فرآوری، بسته بندی و ... زیر مجموعه این گرایش می باشند.


هدف از این رشته، تربیت نیروهای متخصصی است که بتوانند در زمینه هایی چون اجرای عملیات تبدیل مواد غذایی، نگه داری محصولات کشاورزی، کنترل کیفیت، کمک به طراحی و بهینه سازی خطوط تولید در کارخانه های مورد نظر فعالیت کرده هدایت، نظارت و مسوولیت فنی واحدهای تولید فرآورده های مختلف غذایی را بعهده گیرند.



اهمیت و جایگاه در جامعه

نیاز روز افزون جامعه به غذا و رشد بی رویه جمعیت و کاهش منابع غذایی، یکی از مهمترین مسائلی است که توجه دولتمردان، اندیشمندان و محققان را به خود معطوف داشته است. در این راستا، لزوم استفاده بهینه از منابع غذایی موجود و به کارگیری روشهای مطلوب نگه داری و جلوگیری از ضایعات بی رویه محصولات کشاورزی، تأمین منابع جدید غذایی، بسته بندی مناسب به منظور حفظ و بهبود کیفیت محصولات و ...، از جمله مواردی است که اهمیت آن بر هیچ کس پوشیده نیست

.
علاوه بر این، رشد و توسعه جوامع و پیشرفت علوم و صنعت، سبب پیدایش عادات و سبک های نوین غذایی شده، به گونه ای که نیاز به تنوع محصولات و پیدایش فرآورده های جدید غذایی و کمک غذایی به شکل روز افزونی احساس می گردد. بدین سبب رابطه مستقیم رشته صنایع غذایی با سلامت مردم و توجه خاص دولت و مردم به کمیت و کیفیت غذایی جامعه و ایجاد کارخانجات جدید صنایع غذایی و ...، همگی دلایل بارزی هستند که اهمیت این رشته تحصیلی را نشان می دهند.


صنعت و بازارکار:

تواناییهای لازم برای داوطلبان این رشته و ادامه تحصیل در آن برای کسب موفقیت در طی دوره تحصیلی و امکان ادامه تحصیل در این رشته، داوطلب باید از توان و دانش بالا در دروس شیمی و زیست شناسی و ریاضی برخوردار باشد. در ضمن از آن جا که زمینه اشتغال متخصصان این رشته بیشتر در کارخانجات اعم از آزمایشگاه و خط تولید است، داوطلب باید از توان جسمی مطلوب و نیز دقت کافی بهره مند باشد.



تواناییهای فارغ التحصیلان:

فارغ التحصیلان رشته مهندسی علوم و صنایع غذایی پس از پایان تحصیلات، بسته به تواناییهای فردی و علمی خود، می توانند مسوولیتهای متفاوتی نظیر: مدیریت تولید کارخانجات لیت فنی، مسوولیت آزمایشگاهها، انجام فعالیت های تحقیقاتی برای بهبود کیفیت تولیدات غذایی، ساخت محصولات جدید، افزایش تولید، کاهش ضایعات، بسته بندی و ... ارائه مشاوره علمی به واحدهای تولیدی و فعالیتهای دیگر را بر عهده گیرند. بدیهی است که نقش متخصصان این رشته در جلوگیری از اتلاف سرمایه های ملی، با کاهش ضایعات کشاورزی از طریق تبدیل آنها به فرآورده های غذایی مطلوب و مورد تأیید استانداردهای جهانی و ارزآوری از طریق صادرات این محصولات بر هیچ کس پوشیده نیست.

A30_processor
2008-Jul-21, 20:05
درسهای رشته

دروس اختصاصی

شیمی مواد غذایی - تجزیه مواد غذایی - کنترل کیفی مواد غذایی - میکروبیولوژی مواد غذایی - تغذیه - تکنولوژی روغن - تکنولوژی غلات - اصول نگهداری مواد غذایی - کنسرو سازی - صنایع لبنی (1) - صنایع لبنی (2) - اصول مهندسی صنایع غذایی (1) - اصول مهندسی صنایع غذایی (2) - اصول طراحی کارخانجات صنایع غذایی - تکنولوژی قند - صنایع گوشت و شیلات - عملیات صنایع غذایی - کارآموزی


دروس عمومی

معارف اسلامی (1) - معارف اسلامی (2) - اخلاق و تربیت اسلامی - انقلاب اسلامی و ریشه های آن -تاریخ اسلام - متون اسلامی وآموزش زبان عربی - فارسی - زبان خارجی- تربیت بدنی (1) – تربیت بدنی (2)



دروس اختیاری

فیزیولوژی پس از برداشت - آشنایی با روشهای کار آفرینی در جامعه - حسابداری - آفات و بیماریهای انباری - صنایع تخمیری - اصول بسته بندی مواد غذایی - بهداشت و ایمنی کارخانه - تغذیه درمانی - سمینار - طرح آزمایشات کشاورزی - اصول تصفیه آب و پسابهای صنعتی - سردخانه و انبار - اصول عمل آوری خشکبار - تکنولوژی نوشابه های سنتی و صنعتی - بازیافت ضایعات صنایع تبدیلی - تکنولوژی شکلات و صنایع قنادی - مبانی شیمی فیزیک - پروژه

A30_processor
2008-Jul-22, 20:23
دروس شيمي و ريست شناسي در رشته مهندسي علوم و صنايع غذايي مثل ساير رشته هاي مهندسي كشاورزي از اهميت بسياري برخوردار است.

دكتر شاهدي در همين رمينه مي گويد: " چون در رشته مهندسي علوم و صنايع غذايي بيشتر خصوصيات فيزيكي وشيميايي مواد غذايي بررسي مي شود ، دانشجوي اين رشته بايد به دروس شيمي ، فيريك ، زيست شناسي و كارهاي آزمايشگاهي علاقمند باشد ، دكتر موسوي نير در مورد توانايي هاي دانشجويان اين رشته مي گويد: " چون در رشته مهندسي علوم و صنايع غذايي بيشتر خصوصيات فيزيكي و شيميايي مواد غذايي بررسي مي شود. دانشجوي اين رشته بايد به دروس شيمي ، فيريك ، زيست شناسي و كارهاي ازمايشگاهي علاقمند باشد. "

دكتر موسوي نيز در مورد توانايي هاي دانشجوي اين رشته مي گويد: " عصر آينده ، عصر تخصص گرايي است و اگر دانشجويان مهندسي علوم و صنايع غذايي مي خواهند در صنعت موفق باشند. بايد تمرين كار گروهي كرده و نظم را در كارهايشان در نظر بگيرند. "

فرصتهاي شغلي موجود براي فارغ التحصيلان مهندسي كشاورزي – علوم و صنايع ( در مقطع كارشناسي )

سازمان تجارت جهاني در يكي از گزارشهاي خود كه زمينه فعاليتهاي صنعتي كشورهاي مختلف را مشخص نموده بود ، براي كشور ما توليد صنايع غذايي را پيشنهاد كرده بود يعني اگر ما بخواهيم در تجارت جهاني فعال بوده و به كشورهاي ديگر صادرات داشته باشيم ، بايد در زمينه صنايع غذايي فعاليت كنيم .

بر اساس قانون نيز هر كارگاه و كارخانه توليد مواد غذايي بيش از آغاز فعاليت خود بايد پروانه مس،ول فني را از وزارت بهداشت دريافت كند و براي تهيه چنين پروانه اي لازم است يك مهندس علوم و صنايع يا رشته هاي مرتبط (متخصص علوم وصنايع غذايي يا مهندسي شيمي گرايش صنايع غذايي ) به عنوان مس،ول فني معرفي گردد. از همين رو فارغ التحصيلان اين رشته از نظر بازار كار با مشكل عمده اي روبرو نيستند.

دكتر موسوي در همين زمينه مي گويد: " طبق آمار كه ما تا سال 1376 داريم ، در ميان رشته هاي مهندسي علوم و صنايع كشاورزي ، رشته علوم و صنايع غذايي از بيشترين درصد اشتغال برخوردار است و فارغ التحصيلان از نظر اشتغال مشكلي ندارند. "

دكتر شاهدي نيز ضمن تايي سخنان فوق مي گويد: " فارغ التحصيلان اين رشته اگر سرمايه لازم((حدود۳۰تا ۴۰ میلیون)) را داشته باشند ، مي توانند واحد توليد صنايع غذايي ايجاد كنند و به موقعيت كار خويش تيز اطمينان داشته باشند همچنين برخلاف برخي از رشته هاي كشاورزي مثل علوم دامي يا زراعت ، دختران مي توانند در رشته مهندسي علوم و صنايع غذايي خضوري فعال داشته باشند چون بازار كار اين رشته ، آزمايشگاهها و كارخانه هاي توليد مواد غذايي است و فارغ التحصيلان چنان با مزرعه سروكاري ندارند. "

رضا احمدي فارغ التحصيل اين رشته نيز مي گويد: "يك دانشجوي خلاق و كوشا با دستيابي به فرآورده هاي جديد و عرضه آن به بازار ضمن اينكه از ضايعات در توليدات كشاورزي جلوگيري مي نمايد. مي تواند خود را از لحاظ مالي تامين كند . شايد بعضي از جوانان فكر كنند كه چنين كاري نياز به سرمايه بسيار زيادي دارد اما بايد گفت كه يك كارخانه توليد مواد غذايي را مي توان در سطحي كوچك اما با كيفيتي خوب راه اندازي نمود.

A30_processor
2008-Aug-19, 00:45
هر ساله مقادير قابل توجهي از محصولات كشاورزي و دامي ما به دليل نگهداري و توزيع نامناسب ، فاسد شده و از بين مي رود و يا به صورتي نا مطلوب و مضر براي سلامتي انسان عرضه مي گردد. در حالي كه به ياري تكنولوژي صنايع غذايي مي توان محصولات مختلف اعم از لبنيات ، غلات ، گوشت ، روغن ، قند ، سبزيجات و ميوه جات را به گونه اي بسته بندي و نگهداري كرد كه هم كيفيت و ارزش مواد غذايي فوق حفظ شود و هم عمر اين مواد طولاني تر گردد. اين امر باعث مي شود تا افراد جامعه نيز در تمامي فصول سال به انواع ويتامين ها ، پروتئين ها و مواد مغذي لازم دسترسي داشته باشيد چون به طور طبيعي بسياري از مواد غذايي در همه فصل ها يافت نمي شود.

دلايل فوق باعث شده است كه امروزه فرهنگ استفاده از كنسرو در جامعه رواج يابد. كنسروهايي كه در كارخانه هاي صنايع غذايي به صورت آماده و نيمه آماده ( پخته ، منجمد ، خشك شده ، افشره و............) تهيه مي شودو در اين ميان مهندسين علوم و صنايع غذايي كشاورزي به عنوان افرادي كه در كارخانه ها ماده خام اوليه را تبديل به ماده مورد نظر مي كند، نقش بسيار مهمي را برعهده دارند.

دكتر موسوي استاد مهندسي كشاورزي - علوم و صنايع غذايي دانشگاه تهران در معرفي اين رشته مي گويد: "فراورده هاي اوليه غذايي با منشا كشاورزي ، دامپروري و شيلات بدون نگهداري و تبديل ، فايده اي ندارند از همين رو وظيفه مهندسي صنايع غذايي ، تبديل و افزايش عمر نگهداري محصولات غذايي است و در واقع مراحل بعداز توليد محصولات كشاورزي در حيطه كار فارغ التحصيلان اين رشته قرار مي گيرد."

دكتر شاهدي استاد مهندسي علوم و صنايع غذايي دانشگاه صنعتي اصفهان نيز در اين زمينه مي گويد: "دانشجويان اين رشته با نحوه جمع آوري ، انتقال ، تبديل ، تكميل ، نگهداري و توزيع محصولات كشاورزي و همچنين خصوصيات فيزيكي و شيميايي اين محصولات آشنا مي شوند. به عبارت ديگر هر آنچه كه در ارتباط با تبديل و فراوري مواد غذايي باشد در اين رشته مطالعه مي گردد."

وي در مورد تفاوت اين رشته با رشته هاي علوم و صنايع غذايي و مهندسي شيمي صنايع غذايي مي گويد:" رشته علوم و صنايع غذايي به كنترل كيفي و بهداشت مواد غذايي مي پردازد مهندس شيمي گرايش صنايع غذايي نيز در زمينه طراحي دستگاههي توليد مواد غذايي ، خصوصيات دستگاههاي فوق ، خطوط توليد و ارتباط بين دستگاهها مطالعه مي كند و مهندسي كشاورزي - علوم و صنايع غذايي نحوه تبديل و نگهداري محصولات كشاورزي به صورت فراورده هاي قابل مصرف و با كيفيت خوب را مطالعه و بررسي مي كند.

food_technology
2008-Sep-12, 12:06
اهميت غذا، تغذيه ، صنايع غذايي
به دليل نقش و اهميت بسيار ارزنده اي که غذا در تأمين سلامت و شادابي انسان به عهده دارد, از سال 1945 ميلادي، در تمام روز 16 اکتبر مصادف با 25 مهرماه به نام «روز جهاني غذا» نامگذاري شده است.
هر سال يکي از مسايل غذا و تغذيه در اين روز مورد توجه بيشتر قرار مي گيرد تا اذهان دانشمندان، کارشناسان و مردم به آنها جلب شود و از تمام امکانات ، ابتکارات و اکتشافات براي مبارزه عليه گرسنگي و سوء تغذيه استفاده گردد.
برهم خوردن تعادل بين توليدات کشاورزي و رشد جمعيت دانشمندان و انديشمندان بسياري را به تفکر واداشته تا از قحطي و گرسنگي جلوگيري نمايند، در اين باره کارهاي زياد صورت گرفته و نظريه ها و تئوريهاي فراواني ارايه گرديده که براي نمونه به چند مورد از اقدامات انجام شده اشاره مي گرد:


• نظريه ها :

• نظريه مالتوس :
در سال (1798) .م. کشيشي انگليسي به نام مالتوس گفت که از اين پس، افزايش جمعيت به صورت تصاعد هندسي و رشد توليدات کشاورزي به صورت تصاعد حسابي خواهد بد و بروز قحطي هاي عالم گير اجتناب ناپذير است.
بنابراين به هر صورت ممکن دولت ها بايد از رشد جمعيت جلوگيري نمايند.


• نظريه اسپنسر :
نظريه بعدي را اسپنسر ارايه نمود. وي معتقد بود که مجمع قواي هر موجود زنده از دو قسمت تشکيل مي شود:
يکي قواي حفظ ذات و ديگر قواي جنسي

هر چه بيشتر موجود زنده به قواي حفظ ذات بپردازد از قواي دوام او کاسته مي شود و به همين جهت اسپنسر براي پيشگيري از قحطي و سوء تغذيه و ناامني غذايي، بالا بردن سطح زندگي مردم را پيشنهاد نمود.
وي معتقد بود که هر قدر سطح زندگي مردم بالات باشد به همان ميزان از رشد جمعيت کاسته مي شود و کم شدن آهنگ رشد جمعيت، افزايش سطح زندگي را ممکن مي سازد و در سايه اين اقدام خود به خود رفاه عمومي وتعديل جمعيت بدون توسل به روس هاي سخت و مقاومت پرانگيز پيشگيري از رشد جمعيت، حاصل خواهد بود.

پس از جنگ جهاني دوم در سال 1945 سازمان خواربار و کشاورزي جهاني (FAO) وابسته به سازمان ملل، تأسيس شد به طوري که روز تأسيس اين سازمان بعدها، به نام روزجهاني غذا ناميده شد.
دراين روز ، وضع غذا از ابعاد ملي و بين المللي مورد بحث و تبادل نظر قرار مي گيرد تا :
- اهميت غذا و تغذيه براي جهانيان روشن تر شود
- مشکلات و مسايل غذايي جوامع شناخته گردد
- براي حل اين مشکلات چاره انديشي شود و راه حلي عملي ارايه گردد
- اقدام ديگر گنجاندن مسأله امنيت غذايي دنيا در اعلاميه حقوق بشر سازمان ملل بود که به تازگي صورت گرفته است.
- اقدام بعدي ، تشکيل کنفرانس بين المللي در سال 1992 با عنوان بحث درباره موضوع امنيت غذايي خانوار
- اقدام ديگر، تشکيل کنفرانس جهاني غذا در سازمان ملل بود که در آن درباره مشکلات و بحران هاي غذايي و راه هاي عبور از آن بحث و تبادل نظر شد.


• نقش صنايع غذايي در توسعه کشاورزي :
صنايع غذايي ، يکي از عوامل توسعه کشاورزي است زيرا با استفاده از صنايع غذايي مي توان مواد غذايي را از حالت قابل فساد به صورت با ثبات در آورد و آنها را قابل حمل ونقل ، نگهداري و عرضه بهبازارهاي فروش داخلي و بين المللي نمود.
در هر صورت مهم اين است که در صورت دسترسي به امکانات صنايع غذايي، بخش کشاورزي بدون نگراني از ضايعات و فساد مواد غذايي مي تواند توليدات خود را گسترش دهد و اين امر نه تنها موجب رشد و توسعه اين بخش مي گردد، بلکه موجب شکوفايي صنعت ، امنيت غذايي جامعه ، بهبود وضع زندگي مردم و اشتغال مؤثر نيز مي شود.
صنايع غذايي محرک رشد و توسعه اقتصادي است. کشورهايي که خود توليد کننده مواد اوليه کشاورزي و دامي هستند و به طور مستقيم و آنهايي که خود امکانات توليد اين مواد را ندارند به طور غير مستقيم، اقتصاد خود را رونق مي بخشند.
براي نمونه بسياري از کشورهاي صنعتي، مواد اوليه کشاورزي و دامي خود را از خارج وارد کرده، با تبديل و بسته بندي ارزش افزوده آنها را گاه تا حدود سه برابر بالا مي برند.
همچنين علاوه بر تأمين نيازمنديهاي خود مازاد آن را صادر کرده در آمدهاي ارزي کسب مي نمايند و همزمان باانجام اين کار، سطح دانش فني و توان صنعتي خود را بالا مي برند و براي مردم کشورشان اشتغال مفيد ايجاد مي کنند


• اجزاي تشکيل دهنده مواد غذايي:
در مواد غذايي شش گروه مواد مغذي وجود دارد که تمام آنها در برنامه غذايي روزانه يافت مي شود و کمبود مصرف هر يک منجر به سوء تغذيه مي گردد.
گروه شش گانه مواد غذايي عبارتند از :
چربيها ، کربوهيدراتها، پروتئين ها، آب ، عناصر معدني و ويتامين ها .


• مواد مغذي را مي توان از دو ديدگاه مورد بررسي قرار دارد:
1 – نقشي که در بدن دارند
2 – ترکيب شيميايي
تأمين مواد غذايي براي رشد و سرعت بافتها و تأمين انرژي مورد نياز براي انجام فعاليت هاي خارجي و داخلي بدن مي باشد.
ارزش انرژي غذا با واحد انرژي يا کالري سنجيده مي شود، يک کالري مقدار دماي لازم براي بالا بردن دماي يک گرم آب به ميزان 1c است و چون کالري واحد کوچک است در عمل هزار برابر آن يعني کيلو کالري مبناي محاسبات برآورد انرژي مواد غذايي قرار مي گيرد.


• کاربرد انرژي دربدن :
بدن انسان براي فرآيند داخلي خود و انجام فعاليت هاي روزانه، به انرژي نياز دارد، حتي هنگام خواب که بدن در حال استراحت است براي نجام اعمال حياتي مانند تنفس ، گردش خون و تثبيت دماي بدن در 37 انرژي لازم است.
مقدار کل انرژي لازم براي اين فرآيندهاي حياتي را انرژي «سوخت و ساز پايه» مي نامند. مقدار آن براي يک فرد معمولي، حدود 1600 کالري در روز است.


• اجزاي مواد غذايي :
به خاطر داريم که (روغن ها و چربيها، کربوهيدراتها، پروتئين ها) سه گروه مغذي ضروري هستند و بدون آنها زندگي امکان پذير نمي باشد.

1- روغن ها و چربي ها :
روغن ها و چربي ها جزء گروه بزرگتري از اجسام موجود در طبيعت به نام «ليپيدها» مي باشند.
- ليپيدها گروهي از ترکيبات گوناگون هستند که تنها وجه مشترک آنها، آن است که همگي در حلال هاي آلي محلول و در آب نامحلول هستند و اکثراً از مشتقات اسيد چرب مي باشند. روغن ها، موم ها و فسفر ليپيدها نمونه هاي مهمي از ليپيدها هستند.
- تفاوت بين روغن ها و چربي ها فقط در آن است که در دماي اتاق ، روغن ها مايع و چربي ها جامد مي باشند.
- از نظر ساختمان شيميايي ، چربي ها و روغن ها از اسيدهاي چرب تشکيل شده اند و مانند کربوهيدرات ها در ساختمان آنها کربن، هيدروژن و اکسيژن به کار مي رود. اسيدهاي چرب از دو گروه اشباع و غير اشباع تشکيل شده اند روغن ها و چربي هاي طبيعي را مي توان بر حسب منشأ آن به انواع حيواني، دريايي و نباتي طبقه بندي کرد.

• نقش و اهميت چربي ها عبارتست از :
الف . تأمين اسيدهاي چرب غير اشباع ضروري براي بدن
ب . توليد انرژي
ج . تأمين ويتامين هاي محلول در چربي
د . کمک به حرکت غذا در دستگاه گوارش ودفع مواد زائد

2 – کربوهيدراتها :
کربوهيدارت ها در تمام گياهان وجود دارد. اين مواد با استفاده از co2 و آب با کمک انرژي نور خورشيد در برگ گياهان توليد مي گردند. به اين عمل فتوسنتز مي گويند ودر روز در کلروپلاست برگ انجام مي گيرد. طي اين واکنش مواد ديگري مانند : منوساکاروز، نشاسته ، پکتين ، سلولز، بعضي از صمغ ها و غيره در گياهان ساخته مي شود.
ساختمان شيميايي کربوهيدرات ها حاوي کربن، هيدروژن و اکسيژن است و جز در موارد نادر، هميشه به ازاي هر اتم اکسيژن دو اتم هيدروژن وجود دارد. از اين رو هيدرکربن ها داراي فرمول کلي cx(H2o)y مي باشند و x,y هر عددي ممکن است باشند.
کربوهيدرات هاي ساده موسوم به قندها به صورت خالص، مواد جامد بلوريني هستند در آب حل مي شوند و محلول هاي شيرين مي دهند.
ساده ترين آنها (گلوکز و فروکتوز) را منوساکاريدها مي نامند. دي ساکاريدها مانند ساکاروز، مالتوز، لاکتوز از دو ملکول منوساکاريد بهم پيوسته يکسان يا متفاوت ساخته مي شوند و در آب حل شده محلول هاي شيرين مي دهند و بنابراين در دسته قندها جاي مي گيرند.

بعضي از ويژگي هاي قندها :
الف – همگي در آب محلول و داراي مزه شيرين هستند.
ب – در اثر تبخير آب محلول اين قندها، کريستال قند بوجود مي آيند.
ج – در غلظت هاي زياد به علت زياد بودن فشار اسمزي شرايط رشد ميکروب ها را مشکل مي نمايند.
د – در غلظت هاي مناسب توسط ميکروب ها تخمير مي شوند. به همين دليل در صنايع تخمير از اين قند استفاده مي شود.
ه – در تغذيه انسان از قندها به عنوان مواد تأمين کننده انرژي استفاده مي شود.
و – در دماي زياد ، قندها بهم مي پيوندد و به رنگ قهوه اي تيره به نام «کارامل» تبديل مي شوند.


پلي ساکاريدها :
پلي ساکاريدها، کربوهيدارتهاي با وزن مولکولي زياد هستند که اختلافشان با قند در آن است که غير متبلور ، غيرمحلول در آب مي باشند. يک پلي ساکاريد از تعداد زيادي واحدهاي مونوساکاريد مربوط به هم که ممکن است همانند يا متفاوت باشندساخته مي شود.
حيوانات با فتوسنتز، قادر به ساختن کربوهيدراتها نيستند و به همين دليل، پلي ساکاريدها به طور عمده در گياهان يافت مي شوند. با وجود اين پلي ساکاريد گليکوژن توسط انسان از گلوکز ساخته و ذخيره مي شود.


پلي ساکاريدهاي مهم عبارتند از :
الف) سلولز:
سلولز کربوهيدرات ساختمان اصلي گياهان است. بدين لحاظ فراوان يافت مي شود و تمام اشکال زندگي گياهي، از سخت ترين تنه درخت گرفته تا نرمترين ، پنبه ، حاوي سلولز مي باشند و در واقع پنبه تقريباً سلولز خالص است.

ب) نشاسته :
نشاسته ، ذخيره اصلي گياهان است که در صورت لزوم به قندها تبديل مي گردد، اين ماده ، ممکن است در ساقه (مانندنخل ها) يا در غده هاي ريشه اي (مانند سيب زميني) ذخيره مي شوند.

ج) پکتين :
پکتين نوعي پلي ساکاريد است که در ميوه ها و برخي ريشه ها يافت مي شود و عامل تشکيل ژل در توليد مرباست.


3 – پروتئين :
پروتئين ها ، يکي از عوامل اصلي حيات اند. گياهان با استفاده از ازت معدني و O2 اسيدهاي آمينه مختلف را در خود ساخته، از ترکيب آنها پروتئين هاي گوناگون را بوجود مي آورند.

پروتئين ها مي توانند مانند کربوهيدرات ها و چربيها سوخته، در بدن توليد انرژي نمايند ولي اهميت اين مواد در ساخت و ترميم سلول ها، بافت ها، خون و آنزيم هاي بدن است.

پروتئين ها ترکيباتي هستند که از اتم هاي کربن، اکسيژن ، هيدروژن ، ازت و گوگرد تشکيل شده اند در ترکيب بعضي از پروتئين ها، ساير عناصر مانند گوگرد، فسفر نيز يافت مي شوند.


اسيد آمينه :
ساختمان شيميايي اسيد آمينه در حقيقت يک اسيد آلي است . بيش از 12- اسيد آمينه در ساختمان پروتئين مواد غذايي و بدن انسان يافت مي شود. از ميان اسيدهاي آمينه بدست آمده از پروتئين ها فقط 8 عدد آن براي بزرگسالان ضروري است.


کيفيت پروتئيني :
کيفيت غذايي پروتئيني را مي توان بر مبناي تعداد و مقادير آمينو اسيدهاي اساسي موجود در آن و ميزان هضم و جذب پروتئين آن به وسيله بدن تعيين کرد. غذاهاي پروتئيني که بالاترين کيفيت را دارند، آنهايي هستند که تمام 8 آميون اسيد، اساسي را در مقادير مورد نياز انسان تأمين مي کنند.


4 – آب :


زندگي بدون آب امکان پذير نمي باشد. آب براي هر موجود زنده از ساده ترين گياه و ارگانيسم تک ياخته اي گرفته تا پيچيده ترين سيستم زنده شناخته شده يعني بدن انسان ضرورت دارد. بدن موجودات زنده حاوي مقدار زيادي آب است که هيچ گاه مقدار آن نبايد کمتر از 60% وزن کل بدن مانند برخي اوقات، اين مقدار(مقدار آب بدن ) به 95% مي رسد، يعني حدود دو سوم وزن بدن آب است . آب ماده اساسي تشکيل دهنده تمام اعضا بافت ها و مايعات بدن است.
تنها چند قسمت از بدن نظير استخوانها و دندانها از مقدار کمتري آب برخوردارند. منبع عمده آب براي بدن آب آشاميدني و ساير مواد غذايي مايع است.

ويژگي هاي آب :
آب مايعي بي رنگ، بي بو و بي مزه اي است که در شرايط متعارف جوي در 100c به جوش آمده و در 0c منجمد مي شود. بسته به منبع اوليه داراي ميکروب هاي بيماري زا و غير بيماري زا، مواد معدني و عوامل سختي آب (املاح قابل حل در آب) مي باشد.


• سختي آب يا املاح قابل حل در آن را به سه گروه تقسيم مي کنند:
الف – سختي کل : عبارتست از کليه املاح موجود در آب مانند : کربناتها، سولفاتها، کلروهاي سديم، پتاسيم ، کلسيم ، منيزيم.
ب – سختي موقت : عبارتست از بي کربنات کلسيم و منيزيم که اين در اثر گرم شدن آب رسوب مي کنند و باعث کم شدن سرعت جريان آب در لوله ها، کم کردن سرعت جابجايي دما و تشکيل کانون ميکروبي در جرم تشکيل در داخل مجاري آب گرم مي شود.
ج – سختي دائم : عبارتست از املاح سولفات کلرو کلسيم و منيزيم که در اثر حرارت دادن رسوب نمي کنند.

food_technology
2010-Aug-08, 21:59
رديف نام درس رديف نام درس
1 آشنايي با كامپيوتر 2 آمار و احتمالات
3 اصول طراحي كارخانجات مواد غذايي 4 اصول عمل آوري خشكبار
5 اصول مهندسي صنايع غذايي 6 اصول نگهداري مواد غذايي
7 اقتصاد و مديريت صنعتي 8 اقتصاد كشاورزي
9 بارداري و زايمان 4 10 باغباني عمومي
11 بسته بندي مواد غذايي 12 بهداشت و ايمني كارخانه
13 بيوشيمي عمومي 14 تجزيۀ مواد غذايي
15 تصفيه آب و فاضلاب 16 تغذيه
17 تغذيه درماني 18 تكنولوژي نوشابه هاي صنعتي و سنتي
19 تكنولوژي روغن 20 تكنولوژي غلات
21 تكنولوژي قند 22 دامپروري عمومي
23 رسم فني 1 24 رياضيات 1
25 رياضيات 2 26 زراعت عمومي
27 زراعت نباتات صنعتي 28 زيست شناسي
29 سردخانه و انبار 30 سمينار
31 شيمي آلي 32 شيمي تجزيه
33 شيمي عمومي 34 شيمي فيزيك
35 شيمي مواد غذايي 36 صنايع لبنيات
37 صنايع تخميري 38 صنايع گوشت و شيلات
39 عمليات كشاورزي 40 عمليات كارگاهي
41 فيزيك الكتريسيته و مغناطيس 42 فيزيك عمومي
43 گياهشناسي 1(فيزيولوژي و تشريح ) 44 مسئله خصوص
45 ميكروبيولوژي عمومي 46 ميكروبيولوژي مواد غذايي
47 كارآموزي 48 كنترل كيفي مواد غذايي
49 كنسروسازي

با توجه به برنامه هاي توسعه گروه و نيازهاي كشور در سال 1346 مقرر شد در رشته هاي زير تا مقطع دكتري دانشجو پذيرفته شود.
1- صنايع استخراجي
2- صنايع تخميري
3- توسعه و نگهداري مواد غذايي
4- صنايع لبنيات
همچنين در همين سال به دنبال راه اندازي انستيتو قند برنامه درسي قند سازي در چهار بخش زير مورد تصويب قرار گرفت.
1- تكنولوژي قند
2- آزمايشگاه صنعتي و تحقيقات قند
3- مهندسي آب و بخار و برق در كارخانجات قند
4- استفاده از محصولات جانبي كارخانه قند

food_technology
2010-Aug-10, 00:10
در سال 1347 پايلوت آموزشي وتحقيقاتي كمپوت و كنسرو راه اندازي گرديد.
در سال 1348 اولين دوره فوق ليسانس رشته صنايع غذائي در كشور در گروه برگزار و 3 نفر پذيرش شدند.
در سال 1350 اولين تجديد نظر در سرفصل دروس مورد تصويب شوراي گروه قرار گرفت.
در سال 1351 در شوراي گروه موضوع پذيرش دانشجوي فوق ليسانس در دو رشته قند و صنايع غذائي مورد تصويب قرار گرفت.
اولين تغييرات در سرفصل دروس پس از انقلاب فرهنگي در سال 1359 و سالهاي منتهي به 1362 صورت پذيرفت.
اولين دوره كارشناسي ارشد گروه بعد از پيروزي انقلاب اسلامي در سال 1368 و اولين دوره دكتري در سال 1379 راه اندازي شد.
با توجه به نيازهاي برنامه توسعه كشور در بخش كشاورزي و صنايع تبديلي، در سال 1380 مجدداً سرفصل دروس دوره كارشناسي مورد بازنگري قرار گرفته و در سال 1382 مورد تصويب قرار گرفت تا گروه نقش فعالتري در تربيت نيروهاي متخصص مورد نياز كشور بر عهده گيرد. در همين سال برنامه هاي آموزشي گروه مشتمل بر رشته ها و گرايش هاي جديد بشرح زير مورد تصويب و ابلاغ قرار گرفت كه در حال حاضر در حال انجام است.
1- در مقطع كارشناسي : رشته علوم و مهندسي صنايع غذائي
2- در مقطع كارشناسي ارشد و دكتري: رشته علوم و مهندسي صنايع غذائي
گرايشهاي : مهندسي صنايع غذائي
فناوري تبديل مواد غذايي
بيوتكنولوژي مواد غذايي
علوم مواد غذائي
در حال حاضر گروه در همه گرايشهاي فوق و همه مقاطع ياد شده دانشجو پذيرفته و فعاليت هاي آموزشي و پژوهشي خود را حول محورهاي فوق متمركز نموده است كه فعاليتهاي پژوهشي در قالب گروههاي علمي- تحقيقاتي در آزمايشگاههاي تخصصي زير انجام مي گيرد.
1- آزمايشگاه مهندسي فرآيندهاي بيوتكنولوژي
2- آزمايشگاه مهندسي و بسته بندي
3- آزمايشگاه پديده هاي انتقال
4- آزمايشگاه شيمي مواد غذائي
5- آزمايشگاه ميكروبيولوژي مواد غذائي
6- پايلوت هاي تخصصي كمپوت و كنسرو و لبنيات

http://afste.fardablog.com/

food_technology
2010-Aug-16, 04:56
منابع آزمون کارشناسی ارشد غذايي :
1. زبان تخصصي / ضريب 2
2. رياضي / ضريب 2
3. شيمي مواد غذايي / ضريب 2
4. اصول مهندسي مواد غذايي (اصول مهندسي صنايع غذايي ، اصول طراحي كارخانجات) / ضريب 2
5. تكنولوژي مواد غذايي (قند ، لبنيات ، روغن ، غلات ، كنسرو، اصول نگهداري) / ضريب 4
6. ميكروبيولوژي مواد غذايي / ضريب 2

اما منابعي كه بعضي از پذيرفته شدگان معرفي كردند:
(اين كتاب ها و جزواتي كه در ادامه معرفي شدن ، مجموع همه‌ي منابعيه كه پذيرفته شدگان مختلف در سراسر كشور معرفي كردن . اما اينها دليل نميشه كه جزوات بخش خودمون رو ناديده بگيريم . قطعاً اساتيد ما هم وقت جزوه گفتن با توجه به تجربشون ، منابع ارشد رو هم در نظر ميگيرن .
اما نكته‌ي قابل توجه در مورد اين منابع ، اتفاق نظر اكثر پذيرفته شدگان روي جزوه‌هاي پارسه و بعد از اون سنجش تكميلي هست.)

جزوات :
اصول مهندسي مواد غذايي :

صنايع لبنيات:
صنايع لبنيات سيدعلي مرتضوي
صنايع لبنيات دكتر احساني/ دانشگاه تهران
صنايع لبنيات خسروشاهي
لبنيات دكتر دخاني/ اصفهان

تكنولوژِي قند:
تكنولوژي قند دكتر بهزاد/ دانشگاه مشهد
تكنولوژي قند شيراز
تكنولوژي توليد شكر از چغندر قند دكتر محسن لبافي
مربوط به شكلهاي درس قند دكتر اياسه دانشگاه تبريز

تكنولوژي روغن:
تكنولوژي روغن دانشگاه اصفهان
تكنولوژي روغن هاي خوراكي دكتر محمد حسين حداد خداپرست
تكنولوژي روغن جلد مهندس سيد جلالي

تكنولوژي غلات:
تكنولوژي غلات دكتر دانشگاه تهران
تكنولوژي غلات دكتر مهدي كديو دانشگاه اصفهان

كنسروسازي:
كنسروسازي دكتر فخري شهيدي دانشگاه مشهد
كنسروسازي دكتر دانشگاه شيراز
كنسرو سازي دكتر سهراب معيني دانشگاه تهران
كنسروسازي دكتر اياسه دانشگاه تبريز

اصول نگهداري مواد غذايي:
اصول نگهداري مواد غذايي دكتر كبيري دانشگاه اصفهان
اصول نگهداري مواد غذايي دكتر معين دانشگاه تهران
اصول نگهداري مواد غذايي دكتر قدوسي دانشگاه مشهد
اصول نگهداري مواد غذايي دكتر اياسه دانشگاه تبريز

*ميكروبيولوژي موادغذايي:
ميكروبيولوژي مواد غذايي دكتر قدوسي مشهد
ميكروبيولوژي مواد غذايي دكتر فخري شهيدي دانشگاه مشهد
ميكروبيولوژي مواد غذايي دكتر دانشگاه تهران
ميكروبيولوژي مواد غذايي دانشگاه تبريز
ميكروبيولوژي مواد غذايي دكتر حبيبي

*شيمي مواد غذايي :

شيمي مواد غذايي فرهوش دانشگاه فردوسي مشهد
شيمي مواد غذايي دكتر احمدي دانشگاه تبريز
خلاصه شيمي مواد غذايي دكتر پور آزرنگ دانشگاه اصفهان-مشهد-تهران-تبريز
شيمي مواد دكتر حامدي

*اصول طراحي كارخانجات و مهندسي صنايع غذايي :

اصول طراحي كارخانجات:
اصول طراحي كارخانجات دكتر كلباسي دانشگاه تهران
اصول طراحي دكتر محمد شاهدي دانشگاه اصفهان

اصول مهندسي صنايع غذايي:
اصول مهندسي صنايع غذايي دكتر كلباسي دانشگاه تهران
اصول مهندسي صنايع غذايي دكترشاهدي دانشگاه اصفهان
اصول مهندسي صنايع غذايي دكتر سيد كمال الدين رضوي دانشگاه فردوسي مشهد

*زبان عمومي و تخضصي :
زبان تست ديباگران
كتاب English for the students of food science دكتر ابوالقاسم جزايري
زبان تخصصي صنايع غذايي انتشارات سمت

** كليه جزوات انتشارات پارسه و سنجش تكميلي


*سوالات تست كنكوري:
تست كنكور كارشناسي ارشد سالهاي قبل
گامي به سوي كارشناسي ارشدسه جلدي( انتشارات بارساوا(
درسنامه جامع كارشناسي ارشد صنايع غذايي احسان جناب انتشارات مير
مجموعه 2000 تست كارشناسي ارشد ميرنظامي ضيابري

كتاب ها :

*تكنولوژي مواد غذايي :

صنايع لبنيات:
تكنولوژي شير و فراوردهاي لبني دكتر سيد علي مرتضوي
توليد شير و فراورده هاي آن دكتر تيموري يانسري
شير و فراوردهاي آن خانم گيتي كريم
روش هاي آزمايش شير عباس فرخنده

تكنولوژِي قند:
صنايع شكر وقند دكتر شيخ الاسلام
قند سازي از نيشكر رياحي دوجلدي
تكنولوژي قند مهندس رضا اسماعيل زاده كناري

تكنولوژي روغن:
تكنو لوژي روغن هاي خوراكي محمد حسين حداد خداپرست
تصفيه روغن و توليد مار گارين مير نظامي ضيابري
چربي ها و روغن هاي خوراكي مير نظامي ضيابري
چربي ها و روغنهاي نباتي خوراكي و تصفيه روغن خانم فرشته مالك

تكنولوژي غلات:
مقد مه اي به تكنولوژي فراورده هاي غلات مهندس رسول پايان
تكنولوژي نان ناصر رجب زاده
تكنولوژي غلات نيكو آراسته
تكنولوژي غلات دكتر رجب زاده دوجلدي
مباني فناوري غلات دكتر رجب زاده دوجلدي
غلات ناصر خدابنده
تكنولوژي آماده سازي و نگهداري غلات ناصر رجب زاده

كنسروسازي:
كنسروسازي رسول پايان
صنايع كنسروسازي جواد حصاري

اصول نگهداري مواد غذايي:
اصول تكنولوژي نگهداري مواد غذايي دكتر حسن فاطمي
مباني فيزيكو شيميايي نگهداري مواد غذايي دكتر محمد صفري دانشگاه تهران
اصول نگهداري مواد غذايي مهندس رستم فرجي هارمي
فراوري مواد غذايي فيلو ترجمه مسعود فلاحي
مباني فيزيكوشيميايي نگهداري مواد غذايي محمد صفري
صنايع غذايي دوجلدي مرتضي ملكي و شهرام دخاني

*ميكروبيولوژي موادغذايي با ضريب ۲:
ميكروبيولوژي مواد غذايي جي ترجمه دكتر مرتضوي
ميكروبيولوژي مواد غذايي خانم گيتي كريم
ميكروبيولوژي مواد غذايي فريزر ترجمه دكتر مرتضوي
اطلس ميكرو بيولوزي موادغذايي علي مرتضوي

*شيمي مواد غذايي ضريب ۲:
شيمي مواد غذايي دكتر فاطمي
شيمي مواد غذايي دمان ترجمه دكتر قنبرزاده

*اصول طراحي كارخانجات و مهندسي صنايع غذايي ضريب ۲
اصول مهندسي صنايع غذايي دكتر حميد توكلي پور
درآمدي بر مهندسي صنايع غذايي ترجمه:دكتر مرتضوي دانشگاه فردوسي
مباني مهندس صنايع غذايي سيد كمال الدين سيد رضوي انتشارات عميدي
اصول طراحي كارخانه هاي مواد غذايي دكتر معتمدزادگان و اسماعيل زاده كناري
اصول طرح ريزي واحدهاي صنعتي ترجمه آصف وزيري


همون طور كه ميبينيد منابعي كه در بالا ذكر شد خيلي زيادن و به هيچ وجه همه اونها مد نظر نيست . هر كس بسته به سليقه‌ي خودش ممكنه از هر درسي يكي از اين رفرنس‌ها و يا منابع ديگه اي رو انتخاب كنه . مثلاً رتبه 6 آزمون 87 كه در حال حاضر دانشجوي دانشگاه تهرانه كتاب‌ها و جزوات زير رو به عنوان منابع خودش معرفي كرده :

جزوات :
كليه جزوات انتشارات پارسه
جزوه كلاسي رياضيات پارسه
جروه غلات دكتر كديور اصفهان
جزوه اصول طراحي دكتر شاهدي اصفهان
جزوه لبنيات دكتر خسروشاهي اروميه
جزوه شيمي مواد غذايي دكتر حامدي
جزوه قند مهندس بهزاد

كتابها :
كتاب درسنامه صنايع غذايي تاليف احسان جناب
شيمي مواد غذايي دكتر فاطمي
شيمي مواد غذايي دكتر قنبر زاده
اصول طراحي كارخانجات دكتر اسماعيل زاده كناري
كتاب تست رياضيات پايه تاليف دكتر معتقدي جلد 1 و2
ميكروبيولوژي غذايي مدرن جلد 1 فصل ميكروارگانيسم ها وفسادها
ميكروبيولوژي غذايي فريزر فصل ميكروارگانيس ها وفساد ها


اما درصد هاي رتبه اول آزمون سال 88 (البته توجه كنيد كه معدل هم 20 درصد در رتبه نهايي موثره ) :
زبان 3%
رياضيات 50%
شيمي مواد غذايي 62%
ميكروبيولوژي مواد غذايي 82%
تكنولوژي مواد غذايي 61%
اصول مهندسي مواد غذايي 60%

اينا هم درصدهاي رتبه 60 سال 88 هست با معدل 17.34 :
زبان عمومي وتخصصي 31/11
رياضيات سفيد
شيمي موادغذائي 69/33
ميكروبيولوژي موادغذائي 70/67
تكنولوژي موادغذائي 34/07
اصول طراحي كارخانجات ومهندسي صنايع غذايي73/33

اين هم درصدهاي رتبه 67 آزمون 88 هست با معدل 15.23:
زبان: 5.56
رياضي: 27.78
شيمي مواد: 69.33
ميكروب: 76
تكنولوژي:39.26
اصول طراحي: 57.33

اين هم درصدهاي رتبه 6 آزمون سال 87 :
زبان 20%
رياضيات 55%
شيمي مواد غذايي 75%
ميكروبيولوژي مواد غذايي 78%
تكنولوژي مواد غذايي 70%
اصول مهندسي مواد غذايي 70%



در مورد دانشگاه آزاد هم ظاهراً سبك سوالاتش با سراسري كاملاً متفاوته . پيشنهاد دانشجوهاي پذيرفته شده اينه كه داوطلب ها براي دانشگاه آزاد بيشتر روي جزوه هاي اساتيد علوم تحقيقات تكيه كنن .
شهرهايي هم كه كارشناسي ارشد صنايع غذايي دانشگاه آزاد رو ارائه ميدن اينا هستن : سبزوار ، شهركرد ، قوچان ، علوم تحقيقات تهران ، ورامين

food_technology
2010-Aug-20, 15:44
http://www.foodna.ir/foodnasd_content/media/advertisement/634012305873125000.gif

Noble
2010-Aug-21, 03:03
راستی بازار کارش در چه مناطقی از ایران خوبه؟

food_technology
2010-Aug-23, 05:19
بخش ويژه / دانشگاه هاي داراي رشته صنايع غذايي


*****


دانشگاه هاي دولتي - دوره ی روزانه

*****
1) دانشگاه آيت الله بروجردی – بروجرد
.
رشته : مهندسی کشاورزی - علوم و صنایع غذایی ( گرایش تبدیل مواد غذایی )
آدرس : بروجرد – خيابان مدرس – ميدان مدرس – جنب مسجد
شماره تلفن : 3505867
www.abru.ac.ir


2) دانشگاه زابل
.
رشته : مهندسی کشاورزی - علوم و صنایع غذایی ( گرایش تبدیل مواد غذایی )
www.zabol.ac.ir

3) دانشگاه شيراز
.
رشته : مهندسی کشاورزی - علوم و صنایع غذایی ( گرایش تبدیل مواد غذایی )
آدرس : شهرستان داراب - در 270 کیلومتری شیراز
www.shirazu.ac.ir
4) دانشگاه صنعتی اصفهان
.
رشته : مهندسی کشاورزی - علوم و صنایع غذایی ( گرایش تبدیل مواد غذایی )
www.iut.ac.ir


5)دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبيعی ساری
.
رشته : مهندسی کشاورزی - علوم و صنایع غذایی ( گرایش تبدیل مواد غذایی )
آدرس : ساری – کيلومتر 9 جاده دريا
شماره تلفن : 3822574
www.sanru.ac.ir


6) دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبيعی گرگان
.
رشته : مهندسی کشاورزی - علوم و صنایع غذایی ( گرایش تبدیل مواد غذایی )
www.gau.ac.ir


7) دانشگاه فردوسی مشهد
.
رشته : مهندسی کشاورزی - علوم و صنایع غذایی ( گرایش تبدیل مواد غذایی )
www.um.ac.ir


8) مخصوص داوطلبان بومی استان کردستان
.
رشته : مهندسی کشاورزی - علوم و صنایع غذایی ( گرایش تبدیل مواد غذایی )
محل تحصيل: ( دانشگاه اروميه )
www.urmia.ac.ir

9) مخصوص داوطلبان بومی استان کرمانشاه
.
رشته : مهندسی کشاورزی - علوم و صنایع غذایی ( گرایش تبدیل مواد غذایی )
محل تحصيل:( دانشگاه علوم پزشکی شهيد بهشتی – تهران )
www.sbmu.ac.ir

10) مخصوص داوطلبان بومی استان چهار محال و بختياری
.
(دانشگاه علوم پزشکی شهيد بهشتی – تهران )
رشته : مهندسی کشاورزی - علوم و صنایع غذایی
www.sbmu.ac.ir

11) دانشگاه ايلام
.
رشته : مهندسی کشاورزی - علوم و صنایع غذایی
www.eilam.ac.ir

12) دانشگاه تهران
.
محل تحصيل : ( پرديس کشاورزی - منابع طبيعی واقع در کرج )
رشته : مهندسی کشاورزی - علوم و صنایع غذایی
www.ut.ac.ir

13) دانشگاه زنجان
.
رشته : مهندسی کشاورزی - علوم و صنایع غذایی
www.znu.ac.ir

14) دانشگاه شهيد باهنر کرمان
.
رشته : مهندسی کشاورزی - علوم و صنایع غذایی
www.uk.ac.ir

15) دانشگاه تبريز
.
رشته : کاردانی تکنولوژی مواد غذایی
آدرس و شماره تلفن : تبريز- بلوار 29 بهمن
شماره تلفن : 04113341300
کد پستی : 16471 - 51666
www.tabrizu.ac.ir

16) دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین - اهواز
.
رشته : مهندسی کشاورزی - علوم و صنایع غذایی ( کنترل کیفیت )
آدرس : در 35 کیلومتری جاده اهواز - شوشتر
www.raminuni.ac.ir
17) مجتمع آموزش عالی جهرم
.
رشته : مهندسی کشاورزی - علوم و صنایع غذایی
آدرس مرکز : جهرم - بلوار سپاه
شماره تماس : 3344445 - 0791
دورنگار : 3344446 - 0791
کد پستی : 66171 - 74137
صندوق پستی : 111 - 74135
www.jahrom.ac.ir

18) مجتمع آموزش عالی فسا
.
رشته : مهندسی کشاورزی - علوم صنایع غذایی
آدرس مجتمع : فسا - بلوار معلم
www.fasaihe.ac.ir

19) مخصوص داوطلبان بومی استان هرمزگان
.
رشته : مهندسی کشاورزی - علوم صنایع غذایی ( گرایش کنترل کیفیت )
www.????.ac.ir
*****

دوره ی شبانه

*****


1) دانشگاه ايلام

.
رشته : مهندسی کشاورزی - علوم صنایع غذایی
www.eilam.ac.ir

2) دانشگاه تبريز
.
رشته : مهندسی کشاورزی - علوم صنایع غذایی
آدرس و شماره تلفن : تبريز- بلوار 29 بهمن -04113341300
www.tabrizu.ac.ir

3) دانشگاه شهيد با هنر کرمان
.
رشته : مهندسی کشاورزی - علوم صنایع غذایی
www.uk.ac.ir

4) دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبيعی ساری
.
رشته : مهندسی کشاورزی - علوم صنایع غذایی ( گرايش تبديل مواد )
آدرس و شماره تلفن : ساری – کيلومتر 9 جاده دريا – 3822574
www.sanru.ac.ir

5) دانشگاه اروميه
.
رشته : مهندسی کشاورزی - علوم صنایع غذایی ( گرايش تبديل مواد )
آدرس محل تحیل : در دانشگده کشاورزی و منابع طبیعی میاندوآب در شهرستان میاندوآب
www.urmia.ac.ir

6) دانشگاه تبريز
.
رشته : کاردانی - تکنولوژی صنایع غذایی
آدرس و شماره تلفن : تبريز- بلوار 29 بهمن -04113341300
www.tabrizu.ac.ir

7) دانشگاه زابل

.
رشته : مهندسی کشاورزی - علوم صنایع غذایی ( گرایش تبدیل مواد )
www.zabol.ac.ir
8) دانشگاه زنجان

.
رشته : علوم و صنایع غذایی
www.znu.ac.ir

9) دانشگاه صنعتی اصفهان
.
رشته : مهندسی کشاورزی - علوم و صنایع غذایی ( گرایش تبدیل مواد غذایی )
www.iut.ac.ir

10) دانشگاه فردوسی مشهد

.
رشته : مهندسی کشاورزی - علوم صنایع غذایی ( گرایش تبدیل مواد )
www.um.ac.ir

11) دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین - اهواز

.
رشته : مهندسی کشاورزی - علوم صنایع غذایی
www.raminuni.ac.ir

12) مجتمع آموزش عالی جهرم

.
رشته : مهندسی کشاورزی - علوم و صنایع غذایی
www.jahrom.ac.ir

13) مجتمع آموزش عالی فسا

.
مهندسی کشاورزی - علوم و صنایع غذایی
www.fasaihe.ac.ir



*****

موسسه هاي آموزش عالي
1) موسسه ی غير انتفاعی بهاران – گلستان
.
رشته : کاردانی تکنولوژی مواد غذايی
آدرس و شماره تلفن : گرگان – بلوار ناهار خوران – عدالت 84 – پ 2 – 01715522588
www.baharan.ac.ir

2) موسسه ی غير انتفاعی خزر محمود آباد
.
رشته : مهندسی کشاورزی – علوم و صنايع غذايی
رشته : کاردانی تکنولوژی مواد غذایی
آدرس : مازندران - شهر ساحلی محمودآباد - خیابان آزادی - روبروی پارک لاله
شماره تماس :7740490 - 7740510 - 0122
www.khazar.ac.ir

3) موسسه ی غیر انتفاعی صبا - ارومیه

.
رشته : کاردانی - تکنولوژی مواد غذایی
آدرس : ارومیه - پل قویون - ابتدای بلوار جام جم - پلاک 20
شماره تماس : 3467434 - 3477176 - 0441
www.saba.ac.ir


4)موسسه ی غیر انتفاعی تجن - قائمشهر
.
رشته : مهندسی کشاورزی - علوم وصنایع غذایی
آدرس : قائمشهر خیابان جویبار - کوچه شهید روشن بخش - ساختمان سابق بنیاد شهید
www.????.ac.ir
5)موسسه غیر اتفاعی خرد - بوشهر
.
رشته : مهندسی کشاورزی - علوم و صنایع غذایی
www.????.ac.ir
6) موسسه غیر انتفاعی کار - واحد رفسنجان
.
رشته : کاردانی - تکنولوژی مواد غذایی
آدرس : استان کرمان - رفسنجان - کیلومتر 4 جاده کمربندی یزد - کرمان
شماره تماس : 4 و 3230863 - 0391
دفتر مرکزی : تهران - میدان آرژانتین - خیابان احمد مقید (نجارست) خیابان دوازدهم پلاک 18
شماره تماس : 3 - 88500970 - 021
www.kar.ac.ir

*****
دانشگاه آزاد اسلامی




*****


1) دانشگاه آزاد واحد علوم تحقيقات تهران
تهران ، انتهاي بزرگراه اشرفي اصفهاني ، انتهاي بلوار سيمون بوليوار ، دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم و تحقيقات
تلفن : 44865154 الی 56
دفتر روابط عمومی :44865195 (مستقيم) و 44865154 الی 56 داخلی 267
www.usrbpr.com

2) دانشگاه آزاد واحد ورامين پيشوا
ورامين - پيشوا - شهرک نقش جهان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامين - پيشوا
کد پستی 33817-7489
تلفن 02922225011 الي 14
فاكس : 02922224767
www.iauvaramin.ac.ir

3) دانشگاه آزاد كرج واحد شهريار - شهر قدس
كيلومتر 20 جاده قديم - تهران - كرج
صندوق پستي : 374 - 37515
تلفن تماس: 3842929-0262
www.shahryariau.ac.ir

4) دانشگاه آزاد واحد ياسوج
كهگيلويه و بوير احمد - ياسوج - روستاي بلهزار
كد پستي :
تلفن :
فكس :
www.iauyasooj.ac.ir

5) دانشگاه آزاد واحد سبزوار
سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی - گروه علوم و صنايع غذايی
كد پستی: 9618814711
تلفن: 2646810- 0571
نمابر: 2647513- 05
www.iaus.ac.ir

6) دانشگاه آزاد واحد شهرضا
شهرضا - انتهاي خيابان پاسداران دانشگاه آزاد واحد شهرضا
صندوق پستي : 311 - 86145
تلفكس روابط عمومي : 3213000 - 0321
فكس : 3232702 - 0321
تلفن : 7 - 3232706 - 0321
www.iaush.ac.ir

food_technology
2010-Aug-23, 05:21
راستی بازار کارش در چه مناطقی از ایران خوبه؟

معمولا در شهرهایی که این رشته در دانشگاه تدریس نمی شود...
در بعضی شهرها که هم دانشگاه آزاد و هم دولتی در این رشته دانشجو می پذیرند
، به حالت اشباع رسیده..

mahsima1367
2010-Aug-29, 12:52
ممنون از اطلاعاتی که دادین -;{@ولی فکر می کنم اصلاحات لازم داره! دانشگاه ارومیه مهندسی صنایع غذایی روزانه هم داره و بنده 3 ساله که دانشجوشم! و ضمنا محل تحصیل بچه های شبانه هم میادوآب نیست ،خود ارومیه اس و کلاساشون با روزانه ها مشترکه!o-::06:

hamed ghasemi
2010-Oct-17, 08:59
[کارگاه آموزشی فناوری نوین در صنعت غذا
شرکت مهندسین مشاور واستریوش برگزار می کند:

کارگاه آموزشی تحت عنوان فناوری نوین در صنعت غذا

با حضور اساتید برتر صنایع غذایی:
دکتر سید علی مرتضوی

دکتر رضا فرهوش

دکتر محمد حسین خداپرست

با ارائه مدرک معتبر و تائید شده


مکان: سا ری هتل سالار دره ( به همراه پذیرایی صبحانه ، نهار ، عصرانه) زمان : ۱۵آبان 89

برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام با شماره تماس: 5263139 – 0112 و ۰۹۱۸۸۳۳۶۳۸۵(واحد آموزش) یا آدرس الکترونیکی info@vasteryoosh.com تماس حاصل فرمائید.

لازم بذکر می باشد ظرفیت محدود می باشد و اولویت با دانشجویان و فارغ التحصیلان و مهندسان مستعد و برتر که در اسرع ثبت نام کرده اند می باشد.

واحد آموزش شرکت مهندسین مشاور واستریوش

food_technology
2011-May-14, 16:57
منابع کارشناسی ارشد رشته مهندسی علوم و صنایع غذایی


تکنولوژی غلات

۱-مقد مه ای به تکنولوژی فراورده های غلات -مهندس رسول پایان

2- تکنولوژی نان - دکتر ناصر رجب زاده

3-تکنولوژی غلات-نیکو آراسته

۴-جزوه درسی تکنوژی غلات دکترکدیبر دانشگاه اصفهان

تکنولوزی روغن

1-تکنولوژی روغن های خوراکی-محمد حسین حداد خداپرست

2-جزوه درسی دکتر حداد خداپرست(بخش دوم)1376-دانشگاه فردوسی مشهد

3-تصفیه روغن و تولید مار گارین-میر نظامی ضیابری

4-چربی ها و روغن های خوراکی-میر نظامی ضیابری

5- چربی ها و روغنهای نباتی خوراکی و تصفیه روغن -خانم فرشته مالک

تکنولوزی شیر

1-تکنولوژی شیر و فراوردهای لبنی-دکتر سید علی مرتضوی

2-شیر و فراوردهای آن -خانم گیتی کریم

3-روشهای آزمایش شیر-آقای عباس فرخنده

4-جزوه درسی لبنیات دکتر احسانی - دانشگاه تهران

کنسروسازی

1-کنسروسازی-رسول پایان

2-صنایع کنسروسازی-جواد حصاری(دانشگاه تبریز)1382

تکنولوژی قند

1-جزوه درسی مهندس بهزاد تکنولوژی قند1380-دانشگاه فردوسی مشهد

2-صنایع شکر وقند-دکتر شیخ الاسلام

3-تکنولوژی قند-دکتر رضا اسماعیل زاده کناری دانشگاه گرگان

اصول نگهداری

1-مبانی فیزیکو شیمیایی نگهداری مواد غذایی-دکتر محمد صفری دانشگاه تهران

2-اصول نگهداری مواد غذایی-مهندس رستم فرجی هارمی

3-جزوه دکتر قدوسی اصول نگهداری مواد غذایی 1379

اصول مهندسی صنایع غذایی

1-درآمدی بر مهندسی صنایع غذایی-ترجمه:دکتر مرتضوی دانشگاه فردوسی

2-مبانی مهندس صنایع غذایی-سید کمال الدین سید رضوی انتشارات عمیدی

3-جزوه درسی دکتر شاهدی اصول مهندسی صنایع غذایی -دانشگاه صنعتی اصفهان 1375

4-جزوه درسی دکتر کلباسی اصول مهندسی صنایع غذایی-دانشگاه تهران

اصول طراحی کارخانه

1-جزوه درسی دکتر سید رضوی اصول طراخی کارخانه های مواد غذایی-دانشگاه ارومیه 1375

2-جزوه درسی مهندس جلالی اصول طراخی کارخانه های مواد غذایی -دانشگاه فردوسی مشهد 1377

۳-کتاب اصول طراحی کارخانجات مواد غذایی دکتر اسماعیل زاده کناری

شیمی مواد غذایی

1-شیمی مواد غذایی-دکتر فاطمی

2-شیمی مواد غذایی-دکتر قنبرزاده

میکروبیولوژی مواد غذایی

1-میکروبیولوژی مواد غذایی- ترجمه دکتر مرتضوی

2-میکروبیولوژی مواد غذایی-خانم گیتی کریم

ریاضیات

1-ریاضیات دانشگاهی-مهندس نیکو کار

زبان انگلیسی

1-زبان تخصصی صنایع غذایی-انتشارات سمت

تستهای کارشناسی ارشد

1-تستهای سه جلدی گامی بسوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی- انتشارات بارثاوا مهندس سید مهدی جعفری مهندس مسعود فلاح

2-تستهای تکنولوژی صنایع غذایی دکتر مرتضوی

۳-درسنامه جامع کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی احسان جناب

۴-جزوات پارسه

food_technology
2011-Jul-17, 09:40
گرایش ها وابعاد مختلف دوره در کارشناسی ارشد



* فناوري تبديل مواد غذايي

يکي از معضلات روز کشورهاي در حال توسعه از جمله ايران حجم بالاي ضايعات بخش کشاورزي و نيز عدم استفاده بهينه از فرآورده هاي جانبي اين بخش است. دانش و فناوري تبديل مواد اوليه کشاورزي، دامي و دريايي به محصولاتي با ارزش افزوده بالا و نيز قابليت نگهداري و بسته بندي آنها براي نگهداري در شرايط مختلف موضوع فعاليت اين گرايش است. همچنين تربيت نيروي انساني متخصص و محقق با توانايي‌هاي مديريتي و راهبردي و تحقيقاتي در زمينه هاي فوق از ديگر مأموريت‌هاي اين گرايش است.

* علوم مواد غذايي

علوم پايه مورد نياز در همه گرايش‌هاي مربوط به فرآوري و تبديل و مهندسي صنايع غذايي در گرايش علوم مواد غذائي مد نظر قرار مي گيرد. توانايي‌هاي علمي متخصصين مربوطه در اين گرايش، ساير گرايش‌ها و تخصص‌ها را قادر به اتخاذ تکنيک‌هاي صحيح مي نمايد. شيمي مواد غذايي، ميکروبيولوژي مواد غذايي، بيوشيمي و ساير خواص کيفي مواد غذايي محورهاي اصلي آموزش و تحقيق در اين گرايش هستند.

* مهندسي صنايع غذايي

بومي سازي تجهيزات و تکنولوژي‌هاي روز مورد استفاده در صنايع غذايي و آشنايي دانشجويان به اصول طراحي و پايه‌هاي دانش فني، تجهيزات و ماشين آلات مورد استفاده در صنايع غذايي هدف اين گرايش است.

* بيوتکنولوژي مواد غذايي

روش‌هاي نوين علمي مورد استفاده در صنايع غذايي ، ارزش دهي به محصولات جانبي، استفاده بهينه از ضايعات و معرفي روش‌هاي بيوتکنولوژي در صنايع غذايي و محصولات و فناوري هاي مرتبط جزو اهداف اين گرايش است.