پایه عکاسی مونوپاد
مدرسان شریف ۹۳
سایت علمی دانشجویان ایران
دانـلـود مقـالات آی اس آی 
از تـمامـی پـایـگـاه های آنـلایــن، بـه سـادگـی!
پژوهش (توسعه) هنر ایران
در حال نمایش 1 تا 5 از مجموع 5

تاپیک: افزایش گاز معده و نفخ

  1. Top | #1

    • دوســـــت جـــــــدید
    • تاریخ عضویت
      26-Apr-2009
    • رشته تحصیلی
      علوم و صنايع غذايي
    • محل سکونت
      تهران
    • پست‌ها
      38
    • سپاس
      1
    • 203 تشکر در 65 پست
    • قدرت امتیاز دهی
      6
    • امتیاز
      10

    پیام افزایش گاز معده و نفخ

    نفخ شکم:

    نفخ شکم عبارت است از باد کردگی شکم به سبب وجود گاز زیاد در مجراهای گوارشی (3). که یکی از مهمترین ناراحتی‌های‌ دستگاه گوارش می‌باشد (1). تجمع گازها در روده پدیده بی‌نهایت ناخوشایند و اغلب دردناک است. حالت نفخ اغلب خود را به شکل اتساع شکم، درد شکمی، صدای غرغر شکم، آروغ زدن، بوی بدن دهان، سیری زودرس، تهوع و افزایش دفع گاز از مخرج نشان می‌دهد. در مورد افزایش دفع گاز از مخرج باید به خاطر داشت که در صورتیکه دفع گاز به بیشتر 25 مرتبه در روز برسد غیر طبیعی است (6). نفخ شکم می‌تواند به تمامی آسیب‌های مجاری معده و روده مانند التهاب حاد معده، اختلالات کبد و لوزالمعده و همچنین به آسیب‌های روده باریک به ویژه کولون منجر گردد (3).

    در دستگاه گوارش گازهای مختلفی وجود دارد گازهای موجود در معده عبارتند از: اکسیژن (O2)، نیتروژن (N2 ) و دی‌اکسید کربن (CO2). همچنین در روده بزرگ گازهای ئیدروژن (H2)، متان (CH4) و دی اکسید کربن تولید می‌گردد. گازهای اکسیژن و نیتروژن موجود در معده از طریق بلع هوا وارد می‌گردن که در اثر آروغ زدن ممکن است خارج شود (7 و 6). گاز دی‌اکسید کربن نیز از اسید معده بوجود می‌آید (6).

    گاز تولید شده توسط باکتریها در کولون یک رویداد طبیعی است (5). به عنوان مثال الیگو ساکارید‌های Raffinose و Stachyose جدا شده از لوبیا خیلی راحت‌تر تحت فرمانتاسیون (تخمیر) باکتریهای کولون قرار می‌گیرد و به دی اکسید کربن و ئیدروژن و متان تبدیل می‌شود (5 و2).

    فلور باکتریال روده از پلی ساکارید‌های غیر قابل هضم مواد غذایی نظیر مواد غذایی گندم کامل و برخی از میوه‌ها و سبزیجات می‌تواند به عنوان ماده اولیه برای تولید ئیدروژن استفاده نماید (1). دی‌اکسید کربن هم می‌تواند طی متابولیسم باکتریها بوجود آید یا حاصل از عمل بی‌کربنات با اسید کلریدریک و اسیدهای چرب باشند (1). متانول نیز در افراد نرمال توسط باکتریها بوجود می‌آید که به نظر می‌رسد یک خصیصه خانوادگی در اثر عوامل محیطی است (1).

    افرادی که روده آنها مقدار زیادی متانول تولید می کنند و یا غذاهایی با فیبر زیاد مصرف می‌نمایند، مدفوعشان در آب شناور می‌ماند. مدفوع شناور در بیماران دارای سندرم سوء جذب هم دیده می‌شود که به علت تولید دی‌اکسید کربن و ئیدروژن از غذاهای جذب نشده است (1). بنابراین کسانی که به علت گاز روده اتساع شکم و ناراحتنی دارند ممکن است اختلالاتی در زمینه حرکات روده یا سندرم‌های سوء جذب داشته باشند که حتماً در موارد شدید بایستی برطرف شود (1).

    به طور کلی یک روده نرمال روزانه 7 تا 10 لیتر گاز تولید می‌کند و بیشتر گازهای تولید شده در داخل خون جذب می‌شود و فقط 600 میلی‌لیتر از گازها بیرون رانده می‌شود (5). لازم به ذکر است که عمده‌ترین گازهای تولید شده نیتروژن است که حدود 90 درصد گازهای دفعی را تشکیل می‌دهد (6).

    علل افزایش گازهای روده‌ای :

    نفخ شکم علل متعددی دارد که در ذیل به بررسی برخی از اهم علتها می‌پردازیم:

    اگر چه پدیده تخمیر باکتریایی و تولید گاز در روده یک پدیده نرمال است با این وجود اگر مقادیر بالایی از ئیدروژن و اکسیژن در رکتال در اثر افزایش تخمیر باکتریایی و سوء جذب از تخمیر یک ماده (مانند لاکتوز) بوجود می‌آید. نفخ شکم پیش می‌آید (5). اگر مسأله تولید گاز و تجمع آن در روده در اثر کمبود آنزیم برای گوارش ماده غذایی (مانند لاکتوز) باشد، در این صورت باید ماده غذایی از رژیم کاسته و یا به طور کلی حذف گردد (5).

    نفخ شکم می‌تواند علت آئروفاژی (aerophagia) داشته باشد. (7و6و5و2 و1). در هنگام خوردن و آشامیدن مقداری هوا بلعیده می‌شود. بیشتر این گازها زمانیکه در معده تجمع می‌یابند. آروغ زده می شوند و فقط مقدار کمی از آنها در کولون ساخته می‌شوند (5). گازهای تولید شده در نتیجه آئروفاژی بیشتر از نیتروژن و اکسیژن تشکیل شده‌اند که در رکتال متمرکز می‌شود (5و2).

    پدیده آئروفاژی می‌تواند به وسیله آرام خوردن، جویدن با دهان بسته و خودداری کردن از نوشیدن توسط نی، صحبت کردن در حین غذا خوردن و جویدن آدامس، صمغ و یا تنباکو جلوگیری شود (7و5و2).

    برخی از مواد غذایی بویژه میوه‌ها وسبزیجات در بدن تولید گاز می‌نماید (5 و3). بدین ترتیب که باکتریها با عمل تخمیر خیلی سریع تولید گاز می‌نمایند (3). به طور کلی مواد غذایی را از نظر میزان تولید گاز به 3 دسته تقسیم می‌نمایند :

    الف ) غذاهایی که ایجاد مقادیر زیادی گاز می‌کنند. شامل : شیر و فرآورده‌های لبنی. حبوبات به ویژه انواع لوبیا و عدس و سبزیجاتی مثل انواع کلم – پیاز – پیازچه – ترب و تربچه – شغلم – فلفل سبز و قرمز – هویج – کرفس – میوه‌هایی نظیر سیب، موز، انگور، کشمش، زردآلو و آلو، طالبی ، گرمک، خربزه قندک[1]، هندوانه و آوکادو.

    ب) غذاهایی که ایجاد مقادیر متوسط گاز می‌کنند شامل خمیری که در پخت شیرینی به کار می‌رود. سیب‌زمینی، بادمجان و آب کربنات.

    ج) غذاهایی که ایجاد مقادیر معمولی گاز می‌کنند. شامل گوشت و ماهی، سبزیجاتی مثل خیار و کاهو و میوه‌های خشک (7 و 5). همانطور که ذکر گردید حبوبات از مواد غذایی هستند که تولید مقادیر زیادی گاز می‌نمایند. زیرا حبوبات حاوی قندی به نام Raffinose هستند که قابل هضم نبوده ولذا در روده می‌ماند و در روده بزرگ تبدیل به اسیدهای چرب و گاز ئیدروژن می‌شود و در نتیجه برای بیمار ایجاد نفخ می‌کند (7).

    یکی از راههای مناسب و مؤثر برای از بین بردن نفخ ناشی از حبوبات آن است که آنها را به مدت 24 ساعت قبل در آب خیسانده وبعد از 24 ساعت آب آن را دور ریخته و بعد از طبخ با غذاهای مختلف مصرف کرد. مطمئناً از این راه خاصیت نفخ‌زایی حبوبات بسیار کمتر است.

    علاوه بر عوامل فوق‌الذکر که در بروز نفخ مؤثرند در سالهای اخیر عفونتهای قارچی که باعث اسهال و نفخ می‌شود بسیار شایع شده است (4). شایع‌ترین نوع این قارچ‌ها کاندیدا آلبیکانز است. این قارچ در روده باعث تولید گاز و الکل می‌شود و در نتیجه شخص دچار نفخ می‌شود. همچنین این قارچ همانند انسولین می‌تواند باعث کاهش قند خون شود، عطش و علاقه مفرط به مصرف مواد کربوئیدرات‌دار مانند شیرینی در شخص افزایش‌ می‌یابد. در صورت ابتلای طولانی مدت به این قارچ، ممکن است شخص دچار افزایش وزن شود. در صورت بروز چنین مشکلی با تغییر برنامه غذایی می‌توان بستر تغذیه‌ای قارچ را از بین برد. بدین ترتیب قارچ با کمبود مواد غذایی روبرو می‌شود. اگر همزمان با این عمل از درمان دارویی ضد قارچی استفاده شود، قارچ می‌تواند برای پیدا کردن غذا از جدار روده وارد سایر اندامها و حتی دستگاه گوارش خون گردد و مشکلاتی را پدید آورد.

    در تغییر برنامه غذایی باید به کیفیت، کمیت و نوع غذاها توجه کرد. همه غذاها باید در کمال تازگی و پاکیزگی تهیه شوند، به ویژه سبزیها را باید به خوبی شست تا از بروز عفونتهای مجدد جلوگیری شود.باید از مصرف کنسروها و غذاهای آماده و همچنین انواع سس‌ها مانند کچاپ اجتناب کرد. این محصولات اغلب حاوی مقادیر زیادی شکر هستند. باید از مصرف هر چیز شیرینی صرفنظر کرد. به جز عسل باید از خوردن هر نوع ماده غذایی که حاوی شکر، قند طبیعی و آرد سفیدند مانند انواع میوه‌های خشک شده، کیک، شیرینی، شکلات و آب نبات، مارمالاد، برگه‌ها (برگه آلو و برگه هلو) پلو و ماکارونی پرهیز شود. همچنین مصرف الکل، لیموناد، ماست‌های میوه‌ای، مخلوط شیر و میوه، آب میوه و میوه‌های خیلی شیرین مانند موز و سیب شیرین نیز ممنوع است. خوردن انواع میوه‌های ترش مثل :گریپ‌فورت، سیب ترش و گلابی مجاز است. پس از پایان دوره درمان می‌توان دیگر بار از انواع میوه‌ها استفاده کرد.

    در برنامه غذایی ضد قارچ می‌توان انواع حبوبات و لبنیات غیر شیرین را گنجاند. مصرف روزانه ماست، دوغ، پیاز و تره فرنگی، ترب، سیر، ترب کوهی سودمند است. این مواد باعث حفاظت از روده‌های می‌شود. برای مقابله با قارچ بهتر است پس از دوره درمان نیز از مصرف شکر خالص، آرد سفید و دیگر محصولاتی که حاوی این موادند، خودداری شود.

    منبع: rda.persianblog.ir
    به جای این که به تاریکی لعنت بفرستید، یک شمع روشن کنید

    ترنسیس
  2. 5 کاربر از M.POUREZZAT برای پست مفید تشکر نموده اند:


  3. Top | #2

    • کاربر فعال
    • تاریخ عضویت
      25-Nov-2009
    • رشته تحصیلی
      پزشکی
    • محل سکونت
      آتلانتیس
    • پست‌ها
      380
    • سپاس
      97
    • 1,418 تشکر در 460 پست
    • قدرت امتیاز دهی
      6
    • امتیاز
      27

    پیش فرض باد شکم

    هر نفر روزانه 14 بار عمل farting انجام می دهد که نیم لیتر گاز وارد هوا می کند. این فرآیند بعد از مرگ هم متوقف نمی شود! موریانه در صدر رنگینگ farters قرار گرفته و بعد از اون شتره.در حالی که انسان رده 8 به خودش اختصاص داده. نکته جالب اینه که راسو جایی در میان 10 farter برتر نداره.بقیه توضیحات رو می تونید تو این عکس ببینید:




    منبع:http://yepyep.gibbs12.com/infographi...out_farts.html
    آخرین ویرایش توسط Isis در تاریخ 2010-Feb-24 انجام شده است

  4. 8 کاربر از Isis برای پست مفید تشکر نموده اند:


  5. Top | #3

    • مدیر سابق تالار پزشکی سلامت
    • تاریخ عضویت
      07-May-2010
    • رشته تحصیلی
      بیولوژی
    • مقطع تحصیلی
      امید به ارشد دارم
    • دانشگاه
      از نوع ازادش بود
    • تخصص
      گاهی ترجمه...فلسفهههه...شنا
    • محل سکونت
      تهران
    • پست‌ها
      2,907
    • سپاس
      4,875
    • 7,833 تشکر در 3,050 پست
    • قدرت امتیاز دهی
      34
    • امتیاز
      2295

    اشاره چگونه جلوی قار و قور شکم را بگیریم؟

    «بیشترین چیزی که باعث افزایش گاز معده و نفخ می شود نوع غذا و نحوه غذا خوردن فرد است»:«افراد مبتلا نباید از غذاهایی که قابل هضم نیستند استفاده کنند.»

    «گاهی برخی از افراد احساس می‌کنند شکمشان بیش از حد قار و قور می‌کند در حالی که گرسنه نیستند، این افراد دچار نفخ و احساس وجود گاز زیاد در روده‌ها و شکم خود می کنند و بسیاری از بیمارانی که این مشکل را دارند شاید معده آنها مثل افراد عادی تولید گاز کند اما به دلیل اینکه معده این افراد حساسیت زیادی دارد تصور می‌کنند که بیشتر از افراد معمولی دچار نفخ می‌شوند.»

    «بیشترین چیزی که باعث افزایش گاز معده و نفخ می شود نوع غذا و نحوه غذا خوردن فرد است چرا که برخی از افراد عادات غذایی بدی دارند و غذای خود را آهسته نمی‌خورند بلکه غذا را با عجله و به همراه مایعات زیاد و مخصوصا مایعات گازدار مثل نوشابه‌های گازدار می خورند و یا عادت دارند غذا و یا نوشیدنی های خود را هنگامی که خیلی داغ است میل کنند یا عادت به آدامس جویدن‌های زیاد دارند که تمام این موارد می‌تواند بر این مشکل فرد نقش داشته باشد.»

    « افراد مبتلا نباید از غذاهایی که قابل هضم نیستند استفاده کنند به عنوان مثال مصرف انواع حبوبات و برخی سبزیجات مثل کلم باعث می شوند که باکتری های دستگاه گوارش شکسته شده و ایجاد اسیدهای چرب و در نهایت تولید گاز نماید.»

    « برای درمان افراد مبتلا ابتدا بایستی شرح حال کاملی از بیمار گرفته شود و معاینه دقیقی صورت گیرد تا بیمار مبتلا به بیماری‌های ارگانیک و یا انسداد روده‌ای نباشد که در صورت ابتلا به این بیماری مواد در داخل روده ها تجمع پیدا کرده و خوب دفع نمی‌شود.»

    «پس از برطرف کردن این مشکلات باید روش غذا خوردن بیمار اصلاح شود و نباید پرخوری داشته باشد، از حجم غذاهای خود کم کند، با دهان بسته غذا بخورد، از مصرف زیاد مایعات خصوصا مایعات گازدار خودداری کند، مصرف زیاد سبوس ها، حبوبات، غذاهای فیبردار، برخی سبزیجات مثل کلم، پیاز، ترب، کلم بروکلی در افراد ایجاد حساسیت کرده و افراد دچار نفخ می‌شوند لذا باید از مصرف آنها خودداری کنند و می‌توان گفت تنها چیزی که کمتر باعث نفخ می شود برنج است.»


    http://www.salamatnews.com/printNews.aspx?id=27736
    آخرین ویرایش توسط VAfa در تاریخ 2011-May-14 انجام شده است
    بهترین ها همیشه می مانند...شاید جلوی دیدگان نباشند
    اما

    در دل ماندگارند

  6. 2 کاربر از VAfa برای پست مفید تشکر نموده اند:


  7. Top | #4

    • کاربر فعال
    • تاریخ عضویت
      21-Jul-2011
    • رشته تحصیلی
      معماری
    • محل سکونت
      خراسان رضوی
    • پست‌ها
      462
    • سپاس
      125
    • 859 تشکر در 347 پست
    • قدرت امتیاز دهی
      7
    • امتیاز
      252

    پیش فرض چطور گازهای روده‌ای را کم کنیم؟

    گاز روده محصول طبیعی فرعی عمل گوارش است. تولید گاز روده بدین معناست که دستگاه گوارش شما به خوبی کار می‌کند. گاز روده محصول طبیعی فرعی عمل گوارش است. تولید گاز روده بدین معناست که دستگاه گوارش شما به خوبی کار می‌کند. همه کس به خوبی با عوارض وجود گاز اضافی در روده نظیر نفخ، آروغ و گاه مشکلات اجتماعی حاصل از آن آشنایی دارد.اگر چه وجود گاز در روده امری کاملاً طبیعی است، اما می‌تواند مشکل‌ساز هم بشود. تغییر رژیم غذایی یا مصرف برخی داروها می‌تواند در پیشگیری یا کاهش گاز روده موثر باشد. گاز روده چیست؟ بیش از 99 درصد گازهای روده مخلوطی از همان گازهای بی‌بویی است که در محیط اطراف ما پراکنده‌ا‌ند. این گازها شامل نیتروژن، اکسیژن، دی‌اکسیدکربن، هیدروژن و گاه متان هستند.

    اما درصد این گازها از فردی به فردی دیگر متغیر است که این امر بستگی به شیمی بدن و رژیم غذایی دارد. نیتروژن، اکسیژن، و بیشتر دی اکسیدکربن موجود در گازهای روده از هوایی می‌آید که آن را در حال جویدن آدامس، خوردن و آشامیدن و سیگار کشیدن می‌بلعیم. واکنش‌های شیمیایی که در معده ما اتفاق می‌افتند، نیز بخشی از دی اکسید کربن موجود در گازهای روده را تامین می‌کند.باکتری‌هایی که به صورت طبیعی در روده بزرگ هستند، هیدروژن و متان موجود در این گازها را تولید می‌کنند. این باکتری ها از غذای گوارش نشده تغذیه کرده و طی فرآیندی به نام تخمیر، گاز آزاد می‌کنند.

    چه غذاهایی گاز روده را سبب می شوند؟
    نوشیدن نوشابه های گاز دار می‌توانند تولید گاز در روده را سبب گردند. همچنین مواد غذایی کربوهیدراتی به دلیل این که حاوی قندهای غیرقابل گوارش، نشاسته و فیبر هستند، نیز مولد گاز هستند.

    لاکتوز: شیر و فرآورده‌های لبنی از قبیل پنیر و بستنی، همچنین برخی نان‌های فرآوری شده، غلات و سس‌های سالاد حاوی لاکتوز هستند. بیشتر افراد می‌توانند لاکتوز را به خوبی هضم کنند اما برخی در این زمینه با مشکلاتی مواجه هستند ، چرا که همه یا بخشی از آنزیم لاکتاز را که لاکتوز را به بخش های قابل هضم تجزیه می‌کند، تولید نمی‌کنند. بدون لاکتوز شیر و سایر غذاهای غنی از لاکتوز در روده تخمیر شده و گاز اضافی تولید می‌کند.

    فروکتوز: هضم کردن پیاز، آرتیشو (کنگر فرنگی)، گلابی، گندم و برخی نوشیدنی‌های غیرالکلی و غذاهای فراوری‌شده حاوی این قند می تواند دشوار باشد.

    سوربیتول: سیب، گلابی، هلو، آلو خشک و برخی غذاهای فاقد شکر، آبنبات و آدامس حاوی سوربیتول هستند. هضم این محصول نیز می تواند دشوار باشد.

    رافینوز: این قند در لوبیا، کلم پیچ، کلم بروکسل، بروکلی، مارچوبه و غلات سبوس‌دار یافت می‌شود. برنج تنها نشاسته ای است که تقریباً به طور کامل از راه روده کوچک جذب می شود. از آنجایی که نشاسته برنج هرگز به روده بزرگ نمی‌رسد، باکتری های مولد گاز نمی‌توانند آن را تجزیه کنند. اما سایر مواد نشاسته‌‌ای شامل سیب زمینی، ذرت، رشته فرنگی و گندم گاز تولید می‌کنند. فیبرهای غذایی موجود در لوبیا و سبوس گندم نیز می توانند مولد گاز باشند.

    آیا برخی افراد گاز بیشتری در روده خود دارند؟
    بلی. یک فرد بالغ روزانه به طور متوسط در حدود یک تا چهار پیمانه نیم لیتری گاز تولید کرده و 14 الی 23 بار گاز دفع می‌کند. گیاهخواران، کسانی که عادت به جویدن آدامس دارند، افرادی که تند تند غذا می‌خورند، و سیگاری ها، بیش از میزان متوسط گاز تولید می‌کنند. افرادی که مقدار زیادی غذاهای مولد گاز مصرف می‌کنند نیز در این گروه قرار دارند. توصیه هایی برای کاهش گاز روده رایج ترین راه‌ها برای کاهش گاز روده تغییر رژیم غذایی، پرهیز از بلع هوا و مصرف داروهایی است که بدون نسخه به فروش می‌رسند.

    رژیم غذایی خود را تغییر دهید: اگر دچار کمبود لاکتاز یعنی همان آنزیمی هستید که برای گوارش شیر لازم است، ممکن است پزشک شما توصیه کند که فرآورده های لبنی را از غذای خود حذف کرده و کلسیم مورد نیاز خود را از مکمل های غذایی یا آن دسته از فرآورده های لبنی تامین کنید که لاکتاز بدان‌ها افزوده شده و امکان هضم لاکتوز را فراهم می کنند. به جز این ممکن است نیازی به توقف مصرف تمامی گروه های غذایی نداشته باشید. در عوض می توانید مصرف تعداد محدودی از غذاهای مولد گاز را برای یکی دو هفته کاهش داده یا قطع کنید. در صورت بهبود علائم مشکل شما حل شده است.

    گاز کمتری ببلعید: برای بلعیدن مقدار کمتری گاز از مکیدن آبنبات یا جویدن آدامس خودداری کنید. البته ممکن است این خوراکی ها در دفع گاز به صورت آروغ زدن به شما کمک کند.
    آنزیم گوارشی لاکتاز ( با نام‌های تجارتی لاکتایید و لاکتراز) ممکن است در کاهش گاز تولید شده به وسیله فرآورده های لبنی موثر بوده و گاز ایجاد شده توسط لوبیا و سایر کربوهیدرات های حاوی قند رافینوز را کاهش دهد.

    زمانی که می بایست به پزشک مراجعه کنیم گاز روده به خودی خود به ندرت علامت و نشانه یک بیماری جدی است. اما در صورتی که گاز روده شما دائمی یا شدید بوده یا با استفراغ، اسهال، کاهش ناخواسته وزن، وجود خون در مدفوع و یا سوزش سردل همراه باشد، به پزشک مراجعه کنید. گاز اضافی می تواند نشانه بیماری دیگری چون بیماری سلیاک، گاستریت، بازگشت اسید معده به مری (ریفلاکس) یا سندرم روده تحریک پذیر باشد. گاز روده می تواند سبب ناراحتی و اضطراب گردد اما معمولاً تنها نشانه این است که دستگاه گوارش شما به خوبی کار می کند
    che farghi mikonad vasvase
    sib ya havva baraye kasi
    .....ke adam nist......

  8. 2 کاربر از pink_T برای پست مفید تشکر نموده اند:


  9. Top | #5

    • مدير سابق ساير موضوعات پزشکی
    • تاریخ عضویت
      01-Dec-2011
    • رشته تحصیلی
      ميكروبيولوژي
    • پست‌ها
      2,535
    • سپاس
      10,403
    • 7,439 تشکر در 2,976 پست
    • قدرت امتیاز دهی
      38
    • امتیاز
      2980

    پیش فرض پاسخ: افزایش گاز معده و نفخ

    به گزارش بي باک به نقل از گروه خواندنی های مشرق، يكي از علائم سوء جذب غذا نفخ شكم است كه فرد با احساس پري در شكم و برجستگي و باد گلو به پزشك مراجعه مي كند كه علت آن بيشتر به دليل اختلالات حركتي روده است.

    ترشح نشدن مناسب آنزيم هاي دستگاه گوارش مي تواند منجر به اين عارضه شود. بيمار براي جلوگيري از اين عارضه بايد از غذاهاي نفاخ مانند حبوبات پرهيز كند و اگر به تركيباتي مانند شير حساسيت دارد بايد به پزشك مراجعه كند چرا كه امكان دارد به اختلال در جذب لاكتوز دچار شده باشد كه اين بيماران مبتلا به اسهال و نفخ شكم مي شوند.

    گاهي اوقات نفخ علائم بيماري مزمن ديگري مانند كوليت، سرطان روده و اختلالات عصبي نيز مي تواند باشد. رژيم غذايي و مصرف داروهايي كه موجب كاهش نفخ شكم مي شود مي تواند به درمان اين عارضه كمك كند همچنين ورزش مي تواند با افزايش حركات روده موجب دفع سريع تر باد و نفخ شكم شود.

    توصیه های برای جلوگیری از نفخ

    * بلافاصله بعد از صرف غذا دراز نكشيد و بين غذا خوردن و دراز كشيدن دست كم نيم ساعت فاصله بيندازيد. بهتر است بعد از صرف غذا كمي پياده روي كنيد.

    * در خوردن موادغذايي محرك و نفاخ مانند حبوبات، شير، ادويه جات، چربي، زياده روي نكنيد و غذاهاي خيلي داغ يا خيلي سرد نخوريد.

    * بين غذا صحبت نكنيد. مايعات را هورت نكشيد و از نوشيدن نوشابه هاي گازدار خودداري كنيد.

    * در خوردن تنقلات بويژه تخمه، آبنبات، شيريني و كيك ها محتاط باشيد و از جويدن بيش از حد آدامس خودداري كنيد. جويدن آدامس منجر به ورود هوا به داخل معده مي شود.

    * اگر نفخ در اثر اضطراب و ناراحتي هاي عصبي باشد چون اضطراب در امر گوارش وقفه ايجاد مي كند، بايد نسبت به رفع آن و ايجاد آرامش عصبي اقدام شود. به علاوه بايد غذا را با آرامش و تاني جويد و فرو برد تا خوب با آب بزاق مخلوط شده و دستگاه عصبي هم براي هماهنگي كارهاي گوارشي فرصت كافي داشته باشد.

    * راحت و صاف بايستيد و از پوشيدن لباس هايي كه به شكم فشار مي آورند پرهيز كنيد.

    * از مصرف بيش از حد قهوه خودداري كنيد و چاي نعناع، رازيانه و بابونه بنوشيد. اين نوع چاي هاي گياهي در رفع نفخ مؤثرند.

    * ميوه و سبزي هاي سفت را با آب يا بخار بپزيد يا به صورت خرد شده و رنده شده بخوريد.

    * در صورت احساس نفخ در قبل يا دوران قاعدگي، از مواد غذايي حاوي كلسيم، منيزيم و ويتامين ب كمپلكس استفاده كنيد.

    * در مصرف لبنيات محتاط باشيد در صورت ايجاد نفخ با مصرف اين موادغذايي انواع بدون لاكتوز آن را مصرف كنيد.
    دلی به وسعت دریای کدر نمیخواهم

    دلی به شفافیت یک لیوان آب کافیست


  10. 2 کاربر از BUTTERFLY برای پست مفید تشکر نموده اند:


اطلاعات تاپیک

کاربران حاضر در این تاپیک

در حال حاضر 2 کاربر در حال مشاهده این تاپیک هستند. (0 عضو و 2 مهمان)

این مطلب را به اشتراک بگذارید

قوانین ارسال

  • شما نمی‌توانید تاپیک جدید ارسال کنید.
  • شما قادر به ارسال پاسخ نیستید .
  • شما نمی‌توانید فایل ارسال کنید.
  • شما نمی‌توانید پست ‌های خود را ویرایش کنید.
  •  
دانشجو در شبکه های اجتماعی
افتخارات دانشجو
لینک ها
   
سایت برگزیده مردمی در چهارمین و پنجمین جشنواره وب ایران
سایت برگزیده مردمی در چهارمین و پنجمین جشنواره وب ایران
به دانشجو امتیاز دهید:

آپلود مستقیم عکس در آپلودسنتر عکس دانشجو

توجه داشته باشید که عکس ها فقط در سایت دانشجو قابل نمایش می باشند.

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1