ثبت آزمون بین‌المللی
سایت علمی دانشجویان ایران
مقالات ISI

در حال نمایش 1 تا 1 از مجموع 1

تاپیک: مدت ماندگاری گوشت ها در فریزر

  1. Top | #1

    • مدير بازنشسته تالار صنايع غذايي و تغذیه
    • تاریخ عضویت
      27-Jul-2008
    • رشته تحصیلی
      BSC Biotechnologist in Foodindustry
    • محل سکونت
      سرزمین پاک پارسی
    • پست‌ها
      736
    • سپاس
      2,141
    • 2,736 تشکر در 884 پست
    • قدرت امتیاز دهی
      7
    • امتیاز
      10

    باحال مدت ماندگاری گوشت ها در فریزر

    در ادامه ی مبحث چگونگی فریز کردن گوشت ها، در این مطلب مدت زمان ماندگاری انواع گوشت و نحوه ی باز کردن یخ گوشت های فریز شده را برایتان شرح می دهیم.
    گوشت مرغ و گوشت قرمز

    تاریخ بنویسید

    دقت در خرید، آماده سازی و بسته‌بندی مواد غذایی گوشتی و غذاهای دریایی به این معنی نیست که می ‌توانیم آنها را به صورت نامحدود در فریزر نگه داریم. هر ماده غذایی را مدت مشخصی باید در فریزر نگهداری كرد تا کیفیت و ارزش غذایی آن از بین نرود. به این مدت مشخص، که برای هر ماده غذایی گوشتی متفاوت است، "مدت ماندگاری" می ‌گویند. به جدول زیر توجه كنید.

    ماده غذایی /مدت ماندگاری به ماه


    خام و نیم پز:
    گوشت گاو/گوشت کبابی و استیکی 6 تا 12
    مرغ یا بوقلمون قطعه شده 9 تا 12
    مرغ یا بوقلمون کامل و قطعه نشده یک سال
    اردک/ انواع پرندگان خوراکی 6
    گوشت چرخ کرده یا نیم پز/دل و جگر مرغ 3 تا 4
    گوشت بره برای کباب کردن یا قطعه شده 6 تا 9
    سینه مرغ قطعه شده برای کباب و جوجه کباب یا قیمه شده حداکثر یک ماه
    انواع سوسیس 1 تا 2
    قسمت های مختلف مثل دل و جگر و قلوه گاو و گوسفند 3 تا 4
    انواع گوشت پخته شده:
    سوسیس دودی 1 تا 2
    همبرگر حاضری/هات داگ 1 تا 2
    گوشت پخته چرخ کرده و چرخ نکرده 2 تا 3
    گوشت مرغ پخته 4 تا 6
    ناگت مرغ 1 تا 3
    غذاهای دریایی خام:
    انواع ماهی بدون چربی 4 تا 6
    انواع ماهی چرب 2 تا 3
    میگو یک سال
    غذاهای دریایی پخته:
    ماهی کامل پخته 18
    ماهی قطعه شده پخته 3

    برای هر ماده غذایی فریزری بهترین زمان مصرف، حداکثر تا قبل از رسیدن به نصف زمان مورد نظر برای نگهداری آن در فریزر است؛ مثلا مدت ماندگاری انواع ماهی‌های بدون چربی 4 تا 6 ماه است، که بهترین زمان مصرف آن 3 ماه پس از تاریخ فریز کردن آن است.

    پس بهتر است هنگام بسته بندی مواد غذایی، روی آن برچسب تاریخ بچسبانید تا هنگام مصرف بدانید چقدر از زمان فریز‌ كردن آن گذشته است.

    یخ‌ها را با دقت آب کنیم

    برای اینكه به مواد غذایی فریزری آسیب نرسد و ارزش غذایی آنها از بین نرود، باید بعد از خارج‌کردن از فریزر به صورت صحیح یخ این مواد غذایی را آب کرد و بعد آنها را مصرف کرد.

    سه روش برای این کار وجود دارد، یخ‌زدایی در یخچال، یخ‌زدایی در آب سرد و یخ‌زدایی با مایکروویو.

    - در شیوه یخ‌زدایی در یخچال، 24 ساعت قبل، باید بسته ی گوشت را از فریزر به یخچال منتقل کرد. بسته را نباید باز کرد یا روی آن نمک پاشید تا زودتر یخ آن باز بشود. این کارها به شدت به ماده غذایی آسیب می ‌رساند.

    - در یخ‌زدایی با آب سرد باید بسته غذایی بدون آنكه از کیسه خارج شود، داخل آب سرد قرار بگیرد. آب باید هر نیم ساعت یک بار عوض شود تا بسته غذایی ما تا موقع بازشدن یخ آن در آب سرد باشد. در غیر این صورت عوامل بیماری‌زای احتمالی موجود در ماده غذایی شروع به فعالیت كرده و ماده غذایی را آلوده می‌ کنند.

    - برای یخ‌زدایی با مایکروویو هم باید براساس دستور آن عمل کنید. فقط لازم است دما را به دقت تنظیم کنید تا ماده غذایی به جای یخ زدایی، نیم پز نشود. درضمن باید موادی را كه توسط مایكروویو یخ‌زدایی شده سریع مصرف كنید.

    - از نمک‌زدن، باز‌ کردن بسته‌های غذایی برای سریع تر‌کردن یخ‌زدایی آنها، گرفتن آنها زیر آب جوش، باز‌ کردن بسته و قرار دادن آنها در محیط اتاق یا داخل آب گرم و به‌ طور کلی هر حرکتی که باعث تغییر ناگهانی دمای بسته می ‌شود، جداً خودداری کنید.
    حضرت علی(ع) :
    آرام باش،توکل کن،تفکر کن و سپس آستین ها را بالا بزن و آنگاه میبینی که دستان خداوند زود تر از تو دست به کار شده اند.
    --------------------
    تا چه رخ بازی نماید بیدقی خواهیم راند
    عرصه ی شطرنج رندان را مجال شاه نیست
    ----------------------
    foodind.blogfa.com
    اولین وبلاگ صنایع غذایی در ایران


  2. 2 کاربر از ParHam برای پست مفید تشکر نموده اند:


اطلاعات تاپیک

کاربران حاضر در این تاپیک

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک هستند. (0 عضو و 1 مهمان)

برچسب ‌ها

این مطلب را به اشتراک بگذارید

قوانین ارسال

  • شما نمی‌توانید تاپیک جدید ارسال کنید.
  • شما قادر به ارسال پاسخ نیستید .
  • شما نمی‌توانید فایل ارسال کنید.
  • شما نمی‌توانید پست ‌های خود را ویرایش کنید.
  •  
دانشجو در شبکه های اجتماعی
افتخارات دانشجو
لینک ها
   
سایت برگزیده مردمی در چهارمین و پنجمین جشنواره وب ایران
سایت برگزیده مردمی در چهارمین و پنجمین جشنواره وب ایران
به دانشجو امتیاز دهید:

آپلود مستقیم عکس در آپلودسنتر عکس دانشجو

توجه داشته باشید که عکس ها فقط در سایت دانشجو قابل نمایش می باشند.

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1