| شما در سایت ثبت نام نکرده اید و یا وارد نشده اید ، لطفا از اینجا ثبت نام کنید تا به تمام امکانات سایت دسترسی داشته باشید . |
|
![]() |
|
|
#1 | ||||||||
|
عضو افتخاري تالار خودرو
![]() تاریخ عضویت: 2007-03-30
شهر سکونت: 0381
رشته تحصیلی: عمران
1,091 تشکر در 399 ارسال
دریافت کتاب: 2
اهداء کتاب: 1
![]()
|
سلام به همه
خب از ايم تاپيك معلومه كه مبحث 405 هست اما موضوع بحث اينه كه هيچ موضوعي نيست اين تاپيك را ايجاد كردم تا دوستان هر گونه اطلاعات در مورد طراحي اين خودرو ، مباحث فني و كلا هرگونه اطلاعات ، آمار و ساير موارد در مورد اين خودرو ميدونه بگذاره و همچنبن تاريخچه اين خودرو و نظرات فني و شخصي خودتون را بگيد تا يكتبادل نظر جامع باشع در مورد خودروييكه به حق گوشه اي از تاريخ خودروسازي ايرن را در اختيار داره منتظر نظراتان هستيم
|
|
|
|
|
#2 |
|
كارشناس بخش فني و مهندسي
|
با سلام به همگي
از حامد عزيز ممنون چون اين حركت خوبي محسوب ميشه . يعني بحث هاي فني . من فقط سعي ميكنم از تاريخچه اين ماشين بگم . پس دوستان وارد بحث هاي كارشناسي طراحي و چيزاي ديكه بشند و .... بايد عرض كنم كه اين 405 يه ماشيني هست كه از سال 72 به طور مشخص بازار قابل قبولي از ايران رو به خودش اختصاص داد . ماشين بسيار محبوبي كه با تمام ضعف هاش اما از ديد خودم در بين ماشين هاي ايران خودرو ميشه گفت سلطان جاده هست و بس . اين ماشين استعداد تيونينگ بالايي داره . از ضعف هاي بزرگ و مشهود اين ماشين ميشه به 8 سوپاپ بودن اون اشاره كرد ... در صورتي كه با اين كورس پيستون بالا يه سرسيلندر 16 سوپاپ ميتونست اين ماشين رو خيلي و خيلي محبوب تر از ايني كه هست بكنه ... اين ماشين از سال هاي 71 72 تا 82 با موتور 2.0 ليتري و سيستم سوخت رساني كاربراتور وارد بازار ميشد كه تا سال 73 و برخي مدل ها 74 اين خودرو ها وارداتي بوده و مستقيما از فرانسه وارد ميشدند و وقتي شركت فخيم و درست كار ايران خودرو ميبينه كه اين ماشين طرفدار داره خط توليد رو هم راه ميندازه و ... و از اواخر سال 82 بود كه نسل موتور هاي 1.8 XU7 با سيستم سوخت انژكتور روانه بازار شد . هر چند سال به سال كيفيت اين خودرو پايين تر اومد ولي از اقدامات جالب اين كمپاني فخيم ! در سال 76 77 بود كه اژدهاي ديگري با نام آردي به بيرون داد . خودرويي با بدنه 405 و موتور پپكان . در سال هاي 80 تا 83 بود كه خودروي عتيقه ديگري با نام 405 GLI رو روانه بازار كرد با بدنه 405 و رنگ هاي غير متاليك و موتوري كه از سر سيلندر ضعيف تري برخوردار بود و ... يه سري امكانات رفاهي مانند شيشه برقي و آينه برقي و ... كم داشت ! در نهايت هم پس از چندين بار چرخش نام آردي از آردي به آردي آي و روا و سياست هاي جالب اين كمپاني پژو 405 SLX رو ساختند !!! كه همون موتور 1.8 XU7 رو يدك ميكشه با يه جلو پنجره متفاوت و يه چراغ متفاوت و مضحك و يه رينگ بسيار زشت از قالپاق . لازم به ذكره كه از موتور گيربكس اين خودرو در 2 مدل متفاوت ايران خودرو نيز استفاده ميشه !! يكي رو اسمش رو گذاشتند خودروي ملي ! و ديگري هم پارس ! اما چيزي كه فرانسه ميزد و فقط هم با اسم 405 و با تنوع متفاوت چيا بود ؟؟؟؟ ![]() بله . همونطور كه ديديد پژو فرانسه طي 8 سال يازده مدل متفاوت و متنوع از اين خودرو رو توليد و روانه بازار كرد ... به راستي اين است تفاوت صنعت دزدي ( ببخشيد ! ملي ) مملكت ما با يك كشور پيشرفته . سهيل حسيني موفق باشيد . |
|
|
|
|
|
#3 |
|
كارشناس بخش فني و مهندسي
|
دوستان ديگر منتظريم !
كارشناس اميررضا و خود اراگورن كه ميدونم الان داره مطلب مينويسه !!
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
مدیر بخش فنی و مهندسی
![]() |
دوره طلایی بازار خودرو ایران تو بازه سالهای 91-92 میلادی که واردات آزاد شده بود و بعد از یه مدت که همه جا چشم فقط پیکان میدید بازار تکون خوردو و چشم ها یکم نواخته شد و بماند که چیا شد ولی از تو چراغ جادو یه ماشین که در دوران خودش ماشین سال اروپا رو یدک مشکشید از تو چراغ در اومد و تو خونه ها دردونه شد
تو اون دوران نه طراحی او مشکل داشت نه کمبودی داشت نه موتورش ضعفی داشت و نه ظاهرش زشت بود نه آتیش میگرفت و نه برادر خونده داشت اما چیزی که الان داریم از همون ماشین سال اروپا یه ماشین کسل کننده و بسیار پیر تو ظاهر و برادران بسیار معلول جسمی و رفتاری با تشابه بیشتر از پیش یه ماشین آتیشی که هرازگاهی تو گوشه کنار جاده یه حالی به برخی از طرفدارانش میده و اما چی شد که ماشین پر طرفدار ما به چنین روزی افتاد؟ خوب تنها دلیلش سیاست های اشتباه کارخانه شماره 1 ایران یعنی ایران خودرو بود طراحی و ظاهر هر ماشینی بعد از یه مدتی پیر و خسته کننده میشه اما بعضی چیزا مزید علت میشن یکی از اونا زیاد شدن اون ماشینه تولید محصول عجیبی به نام آردی با ظاهر 405 باعث شد چشم ها به دیدن 405 بیشتر عادت کنند و البته کلاس این ماشین برای خودرویی که در انحصار اقشار متوسط بود نه پایین جامعه و تولید هم زمان سه محصول در کلاس مشابه پارس - سمند و البته این روز ها دیگه کار از کار گذشته سورن و 206 sd و تایید نظرات این چنینی انجام فیس لیفت روی اون بود که البته از اول هم شکست خورده بود فیس لیفت ضعیف که بیشتر شبیه کار تیونینگ کاران درجه 2 ایرانی بود تلاش ایران خودرو برای متمایز کردن ظاهر اون بود ولی از اونجایی که عادت کردیم ایران خودرو لغمه رو دور سرش بچرخونه باز هم موفقیتی حاصل نشد در حالی که شاید باز گردوندن امکانات اولیه و مادر 405 بهش میتونست باعث سربلندی دوباره این خودرو بسیار محبوب بین ایرانیان بشه اما نشد و برخی از اونا رفت تو برادر تنی خودش پارس به هر حال دیگه اشهد 405 تو ایران به لحاظ ظاهر و طراحی خونده است کیفیت کم منتاژ و البته حضور برادر خوانده بنام روا که تشابه بسیار زیادی به اون پیدا کرده و همینطور فاجعه آتش سوزی 405 ها و برخورد غیر حرفه ای غیر متعهدانه شرکت ایران خودرو همون اعتبار چندین و چند ساله رو از بین برد و باعث شد که جوانانی که به عشق تیونینگ (به علت شکل ساده و خطوط تیز این ماشین خوراک تیونینگ و ارتقا ظاهر بود ) سراغ پسر عمو یعنی سمند برند و هر چه بیشتر قبر تاریخ برای 405 عمیق تر بشه حالا اینکه آیا میشه این ماشین با دینامیک خوب با معیار های امروز بازار خودرو ایران رو دوباره احیا کرد؟ سوالیه که شید جوابش به نظر من نه باشه چون بعد یه مدت نه تنها چشم از دیدن خسته میشه که گوش هم از شنیدن خسته میشه و شاید وقتشه 405 برای همیشه و احترام به موزه بره قبل از اینکه دچار سرونشت پیکان بشه و با لقد گوشه موزه جا بگیره باشد که باشیم امیر رضا |
|
|
|
| 4 کاربر از amirr13 برای ارسال مفید تشکر نموده اند: |
|
|
#5 | ||||||||
|
عضو افتخاري تالار خودرو
1,091 تشکر در 399 ارسال
![]()
|
سلام به همه
خب اول بگم براي من خيلي جالب هست كه 405 چيز بسيار نا آشنا و عجيب غريب توي اين فروم هست چون من نوشته بودم كسايي كه هم از بخش فني اين خودرو هم اطلاع ندارند نظر خودشونو بگن ولي فكر كنم ملت تو اين موندن كه 405 خوردنيه پوشيدنيه چيه ( هي من ميگم .... اين ابوالفضل و سهيل جان ميگن اشتباه ميكني ) به هر حال اين هم بماند بريم سر اصل مطلب كه الحمدالله لااقل امير جان و سهيل جايه تاريخچه و مشخصات فني گفتند پژو 405 در بخش خودورهاي خانواده ايي بزرگ پژو تقسيم بندي ميشه خب شايد دوستان بگند اين ز رده خودروهاي متسط يا همون ميد سايزه كه حق هم با ايشان هست اما بزرگترين رده خودروهاي خانواده اي در پژو همين سري 4 هست كه الان هم شاهد حضور 407 خواهيم بود طراحي اين خودرو تو سط شركت پينين فارينا در سال 1987 به درخواست پژو طراحي شد كه حال و هواي طراحي هاي دهه 80 فارينا در آن كاملا مشهود هست و آن هم طراحي هايي با خطوط تيز و گوشه دار هست كه المانهي ذوزنقه اي در آن به كار رفته است 405 در واقع يك خود كپي برداري از يكي ديگر از طرحهاي موفق اين شركت مي باشد. كه به صورت سدان و استيشن توليد شد طرحي كه باعث شد تنها پس از يكسال از توليد انبوه آن در 1988 لقب بهترين خودروي سال اروپا را از آن خود كند پلت فرم يا توجه به همكاري هاي گسترده سيتروئن و پژو تحت عنوان PSA اين دو خودرو ساز داراي پلت فرم هاي مشتركي هستند كه به عنوان نمونه 405 با سيتروئن BX داراي پلت فرم يكساني هست كه همين مدل Bx نسل قبل سيتروئن زانتيا هست موتور هاي مورد استفاده بر روي اين خودرو نيز به همين منوال مي باشد كه تا آنجا كه به اشتباه در ايران به موتور 16 سوپاپي كه روي پارس اي ال ايكس قرار دارد موتور زانتيايي مي گويند كه اشتباه هست چون موتورهاي مشترك بين ستروئن و پژو بسيار است براي نمونه 407 و C5 دو خودرويي كه قرار است وارد شوند هر دو يك نوع موتور دارند نحوه انتقال قدرت در آن به دو صورت ديفرانسيل جلو و چهار چرخ متحرك مي باشد دو نمونه موتور خاص 405 موتور Mi16 و T16 هست كه اولي 160 سب بخار قدرت و 1.9 ليتر حجم و دومي بين 200 تا 220 اسب بخار قدرت و 2 ليتر حجم دارند كه موتور دومي كه همان XU10J4TE هست داراي توربوشارژر هست 405 مدل مسابقه اي آن دو بار برنده مسابقه رالي پاريس-داكار در سالهاي 88 و 89 شده كه موتور آن همين تي 16 مي باشد بالاخره 405 در سال 97 پس از توليد آن به تعدا 2.5 ميليون دستگاه در سايتهاي توليدي پژو در فرانسه - انگلستان - زيمبابوه - آراژانتين - مصر - لهستان و ايران توليدش متوقف شد و 406 جايگزين آن شد و فعلا فقط در ايران و مصر هنور مونتاژ آن ادامه دارد. از نكات جالب مي توان به ضريب درگ 405 اشاره كرد كه برابر 0.3 هست (براي مقايسه ضريب درگ فراري F40 كه در سال 87 توليد مي شد برابر 0.34 بوده )
|
|
|
| 4 کاربر از Aragorn برای ارسال مفید تشکر نموده اند: |
|
|
#6 | ||||||||
|
عضو افتخاري تالار خودرو
1,091 تشکر در 399 ارسال
![]()
|
405 از مظلوميت خود را مي سوزاند
من از تلاشهاي بيهوده و كاربران از فرط خمودگي و اينجا ايران است صداي ...
|
|
|
|
|
#7 |
|
كارشناس بخش فني و مهندسي
|
خوب يه چيز جالب رو ميخوام اينجا بزارم . چون بحث 405 بود و نخواستم كه يه تاپيك جدا بزنم ..
قضاوت نميكنم . توهين هم نميكنم اصلا هيچي نميگم ... اما تو رو خدا شما نظر بديد . 405 تازه تحويلي كه به عبارتي صفر كيلومتر محسوب ميشه رو وقتي من نبودم و پدرم تحويل گرفت فكر ميكنيد كه چه مشكلاتي داشت ؟؟؟؟ خوب صبر كنيد الان براتون ميگم ... 1-چرخ هاي محور جلو هر يك فاقد يك پيچ چرخ بودند . اصلا كلا جاي پيچ هرز شده بود . در نهايت با بوش زدن تونستيم پيچ ببنديم .... 2-كولر ماشين خراب بود . شماره يك و دو سه كار نميكرد . اما شماره چهار كار ميكرد . البته فقط باد خالي بود و نه خنكي خودرو 3-ماشين داراي نشتي بوده . كف خودرو خوب عايق كاري نشده بوده و هنگام رانندگي در باران كل صندلي عقب خيس ميشد و ... 4-صندلي راننده كلا خراب و هرز . وقتي ميشيني روش صداهاي مختلف و جابه جايي هاي محسوس 5-لبه كاپوت سمت راننده بسيار باالاتر در حدود 3 سانت از گلگير بوده . به عبارتي از نيم رخ همه فكر مي كنند كاپوت بازه !!! 6-روغن موتور حدود 1 ليتر كم داشت ! 7-پيچ كارتر شل بوده ( به عبارتي هرز هست و هر 20 روز بايد سفت بشه ) و روغن ريزي داشته 8-گيربكس ماشين مشكل داره ( دنده هاي برنجي 2 وحشتناك خرابه ) از يك به دو و 3 به دو بايد حتما يا با 30 كيلومتر سرعت تعويض كني يا اينكه بيش از اين باشه آب هويچ بگيري 9-چراغ هاي پشت آمپر ( نمايشكر درب خودرو و ترمز دست ) و چراغ كليد ضد بخار شيشه عقب سوخته است . 10-احساس ميكنم باند خودرو هم پاره هست . 11-موتور خودرو اصلا تنظيم نيست و دور موتور مدام در حال بالا پايين رفتن است ( استپ موتور ) خداي من ... اين ها مربوط به ماشين 405 2صفر كيلومتر هست و نه ماشين 5 سال كار كرده ... خوب من فقط يه چيز ميگم . آقاي دكتر منطقي مديرعامل محترم ايران خودرو واقعا نوش جون شما و بچه هاي صنايع و معادن و مجلسيا و ... ! تا انسان هاي ....... مثل بنده در اين كشور هستند و هر آشغالي كه زديد و به هر قيمتي فروختيد رو دويدند و خريدند نوش جونتون . گواراي وجودتون . بخوريد و بتازونيد . |
|
|
|
|
|
#8 | ||||||||
|
عضو افتخاري تالار خودرو
1,091 تشکر در 399 ارسال
![]()
|
داش سهيل گفتم كه اينجا ايران است برادر اين چيزا عاديه
در مورد چراغ آمپرا يكم با دقتتر نگاه كن من شنيدم چندتايشونو ديگه براشون چراغ نميگذارند و نمايشيه در مورد مظلوميت 405 هم منظور تاپيك بود نه 405 واقعي
|
|
|
| 4 کاربر از Aragorn برای ارسال مفید تشکر نموده اند: |
|
|
#9 | ||||||||
|
تــــــــــــــــازه وارد
![]() تاریخ عضویت: 2009-12-12
رشته تحصیلی: دامپروری
7 تشکر در 3 ارسال
دریافت کتاب: 0
اهداء کتاب: 0
![]()
|
یه سوال دارم از اساتید:
درمورد شبکه هوا وتنظیمات آن اطلاعاتی دارید؟ |
||||||||
|
|
|
|
|
#10 |
|
عضو افتخاري تالار مكانيك خودرو
![]() |
سهیل جان لطف فرمودند و اطلاعات کاملی در مورد 405 بیان کردند اما یک نکته که برای من جالب بود پیشرفته نامیدن صنعت خودروسازی فرانسه بود که این مورد فقط در مورد ما ایرانی ها و کشورهای بدبخت بیچاره صدق میکنه و اصولا فرانسویها در مقایسه با کشورهای همسایه و هم سطح دارای یک شبکه خودروسازی عقب مانده هستند.
سهیل جان میبخشی. و همچنین از تمام اکثریت ایرانیی که خالصانه 405 رو در حد بت یا امام سیزدهم قبول دارند عذر خواهی میشه!!
|
| کاربران زیر از himmler برای ارسال مفید تشکر نموده اند: |
![]() |
| Bookmarks |
| برچسب ها |
| پژو 405 |
| کاربرانی که در حال مطالعه این موضوع هستند: 1 (0 عضو و 1 مهمان) | |
| امکانات | |
| حالات نمایش | |
|
|
|