پایه عکاسی مونوپاد
مدرسان شریف ۹۳
سایت علمی دانشجویان ایران
دانـلـود مقـالات آی اس آی 
از تـمامـی پـایـگـاه های آنـلایــن، بـه سـادگـی!
پژوهش (توسعه) هنر ایران
در حال نمایش 1 تا 2 از مجموع 2

تاپیک: عوارض کمبود ویتامین ها

  1. Top | #1

    • تــــــــــــــــازه وارد
    • تاریخ عضویت
      08-May-2011
    • رشته تحصیلی
      علوم دام
    • محل سکونت
      مشهد
    • پست‌ها
      22
    • سپاس
      0
    • 28 تشکر در 16 پست
    • قدرت امتیاز دهی
      4
    • امتیاز
      94

    تعجب عوارض کمبود ویتامین ها

    عوارض کمبود ویتامین آ در جوجه ها عبارتند از فلجی ، کاهش رشد ، چرت زدن ، ضعف ، ناهماهنگی و ناصافی پر و بال اگر کمبود شدید باشد نوعی فلجی که با فلجی ناشی ازکمبود ویتامین ای ( انسفالومالشیا (جوجه دیوانه ) متفاوت است . مواجه میشود . زردیموجود در منقارها و پاها از بین میرود و تاج و ببی رنگ میشود . به هنگام کمبود مزمن ویتامین آ ممکن است اشک ایجاد شود و مواد پنیری شکل در پلک ها جمع شود . که به دلیل مرگ قبل مرغ قبل این عرضه کمتر دیده میشود .

    کلیه ها کمرنگ شده و کورک های کوچک سفید در مجاری تنفسی و گوارشی ددیده میشود و رسوب اسید اوریک در قلب و کبد و طحال دیده میشود . فلجی ناشی از کمبود ویتامین آ وای هر دو عدم تعدل است ولی در ویتامین ای خونریزی و تورم مخچه وجود دارد .

    ویتامین دی

    در مرغ های بالغ کمبود ویتامین دی باعث نازکی پوسته تخم مرغ شده مرغ روی پای نمیتواند باشد و منقار پنجه و زانو نرم میشود . در جوجه های علاوه به تعویق افتادن رشد علامت راشیتیسم که مشخص کننده آن ضعف شدید پاهاست در 2 تا 3 هفتگی منقار و پنجه ها نرم و خمیده میشود . در جوجه ها برای حرکت تلاش میکنند و پس از چندی روی زانو مینشیند و استراحت میکنند ، اما در همان هنگام از طرفی به طرف دیگر غلت میخورند که نشانگر عدم وجود حس تعادل است . در حالت مزمن مزمن ویتامن دی کجی شدید اسکلت ظاهر میشود . ستون فقرات ممکن است در ناحیه کمر و دم خمیدگی پیدا کند حجم سینه کم شده و اعضای حیاتی به هم نزدیک و روی هم میافتد استخوان ها نرم و به آسانی شکسته میشود.مهمترین علامت جوجه ها وجود دانه هایی روی دنده ها در محل اتصال با ستون فقرات و خمیدگی آنها به طرف داخل است .

    علائم کمبود ویتامین ای
    سه بیماری ناشی از کمبود ویتامین ای در جوجه ها ی در حال رشد ، انسفالومالشیا، تراوش آب در زیر پوست و تحلیل ماهیچه ای است .
    انسفالومالشیا (عمل آنتی اکسیدان ویتامین ای): نوعی فلجی است که نتیجه خونریزی و تورم لایه های مخچه بوجود میآید .

    تراوش آب زیر پوست (ارتباط با سلنیم ): تاول و تورم شدیدی که در اثر افزایش قابل توجه در نفوذ پذیری مویرگ به وجود آمده است که با اضافه کردن سلنیم میتوان بیماری را درمان نمود .
    تحلیل ماهیچه ای تغذیه ای : هنگامی که کمبود با کمبود اسید امینه گوگرد دار همراه باشد ، جوجه ها بیماری ماهیچه ای شدید ی را در سن حدود 4 هفتگی ، به ویژه در ماهیچه سینه گاهی نیز در پا از خود نشان میدهند . در این کمبود الیاف ماهیچه ها بویژه سینه سفید شده و به صورت راه راه دیده میشود که در جهت درمان میتوان از ویتامین ای به همراه سیستین استفاده نمود .

    ویتامین کا
    علامت کمبود ویتامین کا افزایش زمان انعقاد خون و گاهی به دلیل شدت کمبود خونریزی مداوم ناشی از زخم و خراش میمیرد . کمبود خفیف باعث بروز لکه های کوچک خون در ناحیه سینه بال ها پاها دیواره روده ها و حفره شکمی میشود .

    تیامین ( ویتامین ب1 )
    علامت کمبود بی اشتهایی با کاهش وزن ، پرها فرسوده ، ضعف پاها و عدم تعادل همراه است در مرغ های بالغ تاج آبی نشان میدهد . با پیشرفت کمبود ، فلج ماهیچه ها ظاهر میشود که با ماهیچه های جمع کننده ناخن ها شروع میشود و به طرف بالا حرکت میکند و باز کننده های پا ها و بال ها و گردن را نیز در بر میگیرد . جوجه ها روی پاها خمیده مینشیند و گردن به طرف پشت خم میشود.برگشت سر به دلیل فلج ماهیچه های پیشین گردن است . کمیبعد از این حالت ، جوجه توانایی خود را برای ایستادن یا نشستن از دست میدهد و به زمین میافتد ، که ممکن است سرش هنوز به حالت برگشته باشد . کاهش پیش رونده ای در سرعت تنفس حاصل می شود غده فوق کلیوی بزرگ و ظاهرا تورم بافت ها بویژه پوست را ایجاد میکند . قلبو معده و دیواره روده به طور جزئی دچار تحلیل میشود .

    کمبود ریبو فلاوین ( ویتامین ب 2 )
    تغییرات در عصب سیاتیک ، خمیدگی ناخن و فلجی را در جوجهای در حال رشد ایجاد میکند ..جوجه آوری بسیار کم میشود .اشتها تغییر نمیکند اما رشدشان کم و ضعیف میشوند و در یکی دو هفته اول دچار اسهال میشوند .جوجه ها حرکت نمیکنند ، مگر اینکه به زور وادار شوند و غالبا روی مفصل ها و با کمک بال ها حرکت میکنند . ناخن ها چه در حالت حرکت و چه در حال استراحت ، به طرف داخل خمیده هستند . ماهیچه های پا خشک و خشن است. در مراحل پیشرفته جوجه ها روی زمین پهن میشوند و پاها به جهت مخالف باز میشوند .اعصاب سیاتیک و بازو بزرگ میشود .

    نیاسین ( اسید نیکوتینیک )
    مهمترین علامت قوسی شدن و تورم مفصل پاهاست .این علام شبیه به کمبود منگنز و کولین است ولی در نیاسین مفصل به ندرت از محل خود بیرون میآید . علائم دیگر آن تورم دهان اسهال و کاهش رشد پرهاست .
    علائم کمبودویتامین ب 6 ( پیریدوکسین)
    کاهش اشتها و رشد ، راه رفتننامنظم به طوری که جوجه بی هدف راه میرود .از علائم میباشد معمولا یک پا خمیدگی شدید پیدا میکند و ناخن وسط به داخل خم میشود .جوجه ها دچار فرسایش سنگدان میشوند .

    علائم کمبود بیوتین
    در اثر کمبود بیوتین ، ضایعات پوستی در پاها و پوست اطراف منقار و چشم ها ، مشاهده میشود .

    علائم کمبود کولین
    ابتدا خونریزی و تورم جزئی در مفصل پا و سپس مفصل درشت نی و کف پا به دلیل پیچیدگی کف پا ، به وضوح پهن میشود و مفصل پا از امتداد درشت نی خارج میشود و پا تحمل وزن بدن را ندارد .

    ترنسیس
  2. 3 کاربر از ميترامزيناني برای پست مفید تشکر نموده اند:


  3. Top | #2

    • تــــــــــــــــازه وارد
    • تاریخ عضویت
      08-May-2011
    • رشته تحصیلی
      علوم دام
    • محل سکونت
      مشهد
    • پست‌ها
      22
    • سپاس
      0
    • 28 تشکر در 16 پست
    • قدرت امتیاز دهی
      4
    • امتیاز
      94

    تعجب علایم کمبود ویتامین eدر طیور

    ویتامین E موثرترین آنتی اكسیدان بیولوژیكی بوده و كمبود آن منجر به تخریب اكسیداتیو بافتهای حاوی لیپیدمی شود. آثار زیان بار كمبود ویتامینE طی یك دوره ۳-۴ هفته ای و پس از تخلیه كامل ذخایر این ویتامین از بافتها، بروز می نماید. علائم كمبود از كاهش باروری تا ایجاد علائم و نشانه های اختصاصی بر اساس سن و جنس ، متفاوت است. آثار اختصاصی كمبود ویتامین E كه تحت شرایط تجاری حائز اهمیت اقتصادی هستند بشرح زیر می باشند:
    * خیز زیرجلدی
    اكسیداسیون لایه های لیپیدی غشاهای سلولی مفروش كننده دیواره مویرگها منجربه دگرگونی ساختار این سلولها شد و موجب افزایش نفوذپذیری و نفوذ مایع واكسودا به بافتهای زیر جلدی می گردد كه در اغلب موارد این حالت بصورت تورمی نرم در پشت چینه دان مشاهده می گردد. جوجه های حاصل از مرغهایی كه دچار كمبود ویتامین E هستند ،در سن دوهفتگی علائم خیز زیر جلدی ( Exudative Diathesis ) را نشان می دهند. در موارد پیشرفته كمبود ، خونریزی زیر جلدی نیز ممكن است مشاهده شود.
    * آنسفالومالاسی
    افزایش محتوی لیپیدی هر اندامی موجب نیاز بیشتر به ویتامین E جهت ممانعت از اكسیداسیون می شود. مقادیر فراوان لیپید در بافت مغزی موجب حساسیت فراوان این اندام نسبت به كمبود ویتامین E می گردد. آنسفالومالاسی
    ( Encephalomalcia ) یا ایجاد جراحات استحاله ای در مغز در جوجه های جوان تا سن ۶ هفتگی و در اثر خیز و خونریزی در مخچه ، مشاهده می شود. زمان بروز نشانه های درمانگاهی تحت تأثیر سطوح ویتامین E است ، كه توسط مرغ مادر به زرده منتقل شده و جهت استفاده جوجه در زمان تفریخ در دسترس می باشد. میزان احتیاجات ویتامین E همچنین تحت تأثیر مقدار اسیدلینولئیك خوراك می باشد. * دیستروفی عضلانی
    استحاله دیستروفیك سلولهای عضلانی در اثر كمبود ویتامین E اغلب در عضلات سینه و ران مشاهده می گردد. ماكیان در همه سنین نسبت به دیستروفی عضلانی ( Muscular Dystrophy ) حساس بوده و هنگامی كه عضلات پا مبتلا می شود بطور مشخصی علائم عدم تعادل را نشان داده و تمایلی به راه رفتن ندارند. در موارد شدید كمبودویتامین E جراحات استحاله ای ممكن است در سنگدان و عضلات قلبی نیز مشاهده گردد. میزان شدت جراحات همچنین تحت تأثیر كمبود اسیدهای آمینه گوگردی نیز می باشد.* باروری و قابلیت جوجه درآوری
    تخریب اكسیداتیو بافت بیضه و اسپرمها موجب عقیم شدن خروسها می گردد. در موارد پیشرفته كمبود ویتامین E ، عقیم شدن خروسها ممكن است بصورت دائمی ادامه یابد. قابلیت جوجه درآوری در اثر مرگ جنین ها ابتدا در چهارمین روز انكوباسیون و مجدداً در ۲-۳ روز قبل از تفریخ ، كاهش می یابد. مرگ جنینی در اثر فقدان تكامل دستگاه
    گردش خون رخ می دهد.
    * تولید تخم مرغ
    كاهش تولید تخم مرغ بطور اولیه در اثر تخریب اكسیداتیو فولیكولهای تخمدان ایجاد شده و سپس طی ۲-۳ هفته همزمان با تخلیه كامل بافتها از ویتامین E به میزان وسیعی نمایان می شود. در مرغهای مادر در اثر كمبود ، ذخیره ویتامین E در زرده به مخاطره افكنده شده و در نتیجه تكامل جنین و همچنین سرزندگی جوجه های حاصل طی اولین هفته زندگی تحت تأثیر قرار می گیرد.
    * سرزندگی جوجه ها
    طی اولین روزهای پس از تفریخ و تا زمان تكامل كافی دستگاه گوارش ، جوجه ها قادر به استفاده از ویتامین E خوراك نیستند و احتیاجات فیزیولوژیكی ویتامین E طی ۴-۵ روز اول زندگی می بایستی از طریق زرده تأمین شود. جوجه های حاصل از مرغهای مادر دچار كمبود ویتامین E ، مقادیر ناكافی از این ویتامین دریافت نموده در نتیجه نسبت به عوامل استرس زای فیزیولوژیكی و ایمونولوژیكی بسیار حساس خواهند شد. جوجه های مبتلا رشد بسیار ضعیفی داشته ، دچار ضعف عضلانی هستند ، سرزندگی ضعیفی داشته و دچار تلفات بالایی طی اولین هفته زندگی می شوند.علاوه بر این جوجه ها در صورتی كه با خوراك حاوی مقادیر ناكافی مكمل ویتامین E تغذیه شوند ، علائم كمبود ویتامین E را نشان خواهند داد.
    * پاسخ ایمنی
    نقش ویتامین E در پاسخ ایمنی سلولی و همورال بخوبی شناخته شده است. كمبود ویتامین E منجر به پاسخ ایمنی كمتر از حد معمول می گردد. تحت شرایط تجاری انتقال پادتن مادری و نیز پاسخ به واكسیناسیون نیز ممكن است كمتر از حد مناسب باشد. در موارد شیوع بیماری با علائم بالینی ، پاسخ ایمنی كمتر از حد معمول بوده و پاسخ به مواد دارویی نیز در كمترین میزان می باشد و ممكن است مدت زمان بیماری طولانی شود.
    * همولیز گلبولهای قرمز
    سطوح ناكافی ویتامین E در بدن گلبولهای قرمز را نسبت به تخریب اكسیداتیو غشا سلولی مستعد می نماید. اكسیداسیون لایه های لیپیدی غشاء سلولی سبب افزایش نفوذپذیری سلول و نهایتاً ایجاد همولیز ( Haemolysis ) گلوبولهای قرمز می شود.

  4. کاربر زیر از ميترامزيناني برای پست مفید تشکر نموده است:


اطلاعات تاپیک

کاربران حاضر در این تاپیک

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک هستند. (0 عضو و 1 مهمان)

این مطلب را به اشتراک بگذارید

قوانین ارسال

  • شما نمی‌توانید تاپیک جدید ارسال کنید.
  • شما قادر به ارسال پاسخ نیستید .
  • شما نمی‌توانید فایل ارسال کنید.
  • شما نمی‌توانید پست ‌های خود را ویرایش کنید.
  •  
دانشجو در شبکه های اجتماعی
افتخارات دانشجو
لینک ها
   
سایت برگزیده مردمی در چهارمین و پنجمین جشنواره وب ایران
سایت برگزیده مردمی در چهارمین و پنجمین جشنواره وب ایران
به دانشجو امتیاز دهید:

آپلود مستقیم عکس در آپلودسنتر عکس دانشجو

توجه داشته باشید که عکس ها فقط در سایت دانشجو قابل نمایش می باشند.

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1