پایه عکاسی مونوپاد
مدرسان شریف ۹۳
سایت علمی دانشجویان ایران
دانـلـود مقـالات آی اس آی 
از تـمامـی پـایـگـاه های آنـلایــن، بـه سـادگـی!
پژوهش (توسعه) هنر ایران
در حال نمایش 1 تا 1 از مجموع 1

تاپیک: غذاهای محلی مازندران

  1. Top | #1

    • عضو افتخاری
    • تاریخ عضویت
      11-Jul-2009
    • رشته تحصیلی
      ایرانشناسی
    • محل سکونت
      سرزمین اهورایی
    • پست‌ها
      376
    • سپاس
      571
    • 1,149 تشکر در 361 پست
    • قدرت امتیاز دهی
      6
    • امتیاز
      65

    اطلاع رسانی غذاهای محلی مازندران

    [SIZE="5"]
    غذاهای مازندرانی:
    به عنوان چند نمونه از غذاهای محلی مازندران می توان از غذاهای زیر نام برد:



    آغوز مسما:
    خورشتی که از گردو، مرغ، ترشی انار درست می شود.
    ته چین:
    برنج همراه با گوشت
    ترش ترشو:
    برنج را همراه با حبوبات ، ترشی آلوچه، مانند آش درست می کنند.
    دوپتی:
    دوغ را به حبوبات پخته شده و سیر داغ اضافه می کنند.
    اسپناساک:
    اسفناج پخته همراه دانه انار، عدس، سیرداغ، رب گوجه، آب انار، یا نارنج.
    آش کدو:
    برنج پخته، کدوی پخته و له شده که اب زرشک و شکر به آن اضافه شده است.
    نازخاتون:
    بادمجان کبابی و له شده که به آن آب غوره، ریحان، جعفری و سیر کوبیده اضافه می شود.
    اسفناج مرجی:
    شامل اسفناج پخته، عدسی، سیر و انار ترش است.
    کهی انار:
    کدوی پخته شده همراه با باقلا و عدس پخته شده با گردوی ساییده و دانه انار که سیرداغ به ان ها اضافه شده و مخلوط ان را همراه با پلو می خورند.
    قلیه:
    عدس، باقلا، اسفناج سرخ شده، گوشت، گردو ساییده شده را با هم مخلوط می کنند و دانه انار را در آخر اضافه می کنند. موقع خوردن سیرداغ روی غذا می ریزند.
    خورشت آلو:
    مرغ پخته همراه دانه انار، آلو سرخ شده و پیاز داغ.
    هلی غرو:
    گوجه سبز (آلوچه) همراه پیاز داغ و جعفری تازه.
    گرماس:
    ماست شیرین که به شیر ولرم اضافه شده و مخلوط آن همراه با پلو می خورند.

    انواع نان و شیرینی:
    آغوزنون:
    آرد گندم، شیر، تخم مرغ و شکر را با هم مخلوط نموده سپس لای خمیر را گردو می گذارند.
    پشت زیک:
    شکر یا قند را در یک قاشق آب حل کرده، روی اجاق می گذارند. بعد یک قاشق روغن و مقداری کنجد به آن اضافه کرده مایه را در سینی می ریزند و به اندازه دلخواه برش می دهند.
    پیس گندله:
    این شیرینی شامل گردوی ساییده، شکر قرمز یا شیره خرمالو و آرد برنج سرخ شده و کنجد است.
    رشته به رشته:
    برنج را خیسانده آرد می کنند. و با آب خمیر می کنند روی تشت به شکل رشته می ریزند. بعد سرخ می کنند روی رشته به رشته پودر قند و هل کوبیده میریزند.
    نون قندی، دله کرده نون، آب دندون، نسری، کوناک و تون سرنون از دیگر شیرینی های مازندرانی است.




    تهیه شکر قرمز به روش سنتی:
    در چند دهه گذشته به منظور تهیه شکر قرمز کشت گیاه نیشکر در مناطق جلگه ای استان مازندران رواج داشته است. برای گرفتن شیره نیشکر و تبدیل آن به شکر قرمز از وسیله ای چوبی به نام کیلکا که به ابتکار اهالی محلی تمامی از چوب ساخته شده استفاده می شود. به این منظور سرپناهی به ابعاد تقریبی 5*15 متر مربع با مصالح سنتی موجود در محل که بیشتر از نی و چوب بود، برپا می شد و در وسط این سرپناه، کیلکا قرار می گرفت. این وسیله چوبی با نیروی محرکه حیواناتی مانند گاو یا اسب، دور محوری حرکت دورانی داشته و در حین چرخش قطعات کوچک ساقه نیشکر در محلی به نام کلیادار فشرده شده و شیره نیشکر بر اثر فشار وارد شده به ساقه نیشکر، به وسیله لوله چوبی به نام سله به داخل ظرف چوبی به نام نوکا می ریخت ، با جوشانیدن شیره نیشکر در دیگ های مخصوص پس از طی مراحلی شکر قرمز جهت مصارف غذایی تولید می شود.








    انواع شربت:
    بهارنارنج، آلبالو، انار.

    انواع ترشی:
    بادمجان ترشی، سیر ترشی، هفت بیجار، ترشی یار مستی

    انواع مربا:
    مربای به، مربای آلبالو، مربای سیب، مربای پرتقال، مربای انجیل، مربای هویج، مربای بالنگ.[/
    SIZE]
    http://dpp.irib.ir/
    خداحافظ ای عطر شعر شبانه

    خداحافظ ای همنشین همیشه

    تو را می سپارم به دل های خسته

    ترنسیس
  2. 4 کاربر از آترا برای پست مفید تشکر نموده اند:


اطلاعات تاپیک

کاربران حاضر در این تاپیک

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک هستند. (0 عضو و 1 مهمان)

این مطلب را به اشتراک بگذارید

قوانین ارسال

  • شما نمی‌توانید تاپیک جدید ارسال کنید.
  • شما قادر به ارسال پاسخ نیستید .
  • شما نمی‌توانید فایل ارسال کنید.
  • شما نمی‌توانید پست ‌های خود را ویرایش کنید.
  •  
دانشجو در شبکه های اجتماعی
افتخارات دانشجو
لینک ها
   
سایت برگزیده مردمی در چهارمین و پنجمین جشنواره وب ایران
سایت برگزیده مردمی در چهارمین و پنجمین جشنواره وب ایران
به دانشجو امتیاز دهید:

آپلود مستقیم عکس در آپلودسنتر عکس دانشجو

توجه داشته باشید که عکس ها فقط در سایت دانشجو قابل نمایش می باشند.

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1