شما در سایت ثبت نام نکرده اید و یا وارد نشده اید ، لطفا از اینجا ثبت نام کنید تا به تمام امکانات سایت دسترسی داشته باشید .    
  سایت علمی دانشجویان ایران

برگشت   سایت علمی دانشجویان ایران > فنی و مهندسی > الکترونیک و رباتیک > آموزش الکترونیک

تابلوی اعلانات

آموزش الکترونیک در اين قسمت مباحث تعميرات و اموزش الكترونيك سوالهاي كاربران و مقالات اموزشي قرار ميگيرد

پاسخ

امکانات حالات نمایش
قدیمی Mar-06-2007, 20:36   #1
علی آرین
كارشناس تالار الكترونيك

آواتار علی آرین

شهر سکونت: کارتن خواب آواره
رشته تحصیلی: بی سواد !
1,461 تشکر در 831 ارسال
دریافت کتاب: 0
اهداء کتاب: 0
علی آرین is on a distinguished road
میزان فعالیت سابقه
1/20 19/20
فعالیت امروز ارسالها
ssssss672
پیش فرض یك مهندس الكترونیك چی باید بدونه ؟?

سلام . نمیدونم تا حالا دانشجو یا مهندس برقی رو دیدید كه ندونه آخرش چه جوری مهندس میشه ؟ ندونه چی باید بخونه چی نخونه ؟ ندونه كدوم نرم افزار ها بدردش میخورن ؟ ندونه ... یا نه ! من زیاد دیدم . چه توی دانشگاه خودمون چه دانشگاه های سراسری چه آزاد . منم این تاپیك رو برای همین باز كردم حداقل شما كه دارید وقتتون رو میزارید . وقتتون رو پای یك سری نرم افزار و كتاب درست و درمون بزارید و الكی خودتون رو علاف نكنید . انتظارم هم از همه دوستان اینه كه اگر تجربه خوشایند یا ناخوشایندی نسبت به كتاب ! درس ! یك قطعه الكترونیكی یا هر چیز دیگه ایی كه مربوط به این بحث هست دارند . لطف كنند و اینجا بیان كنند تا همه استفاده كنند . " به امید پیشرفت بیشتر و روز افزون مملكتمون "
.................................................. ..............
من یكی دو جای دیگه هم گفتم . سعی كنید از كتاب های با زبون اصلی كه افست شده و در م انقلاب تهران با قیمت كم و كیفیت خوب به فروش میرسه استفاده كنید . معمولا ترجمه های فارسی خوب نیست .
.....
اگر علاقه به ادامه تحصیل دارید ( كنكور ارشد ) بهتون توصیه میكنم با توجه به اینكه دكتر "جبه دار " عضو فرهنگستان علوم هستند و سرفصل های شورای عالی انقلاب فرهنگی عموما با كتاب های ترجمه شده توسط ایشون تطبیق داره سعی كنید از این كتابها استفاده كنید .
......
در مورد نرم افزار ها و زبون هایی كه باید یاد بگیرید بعدا صحبت میكنم .
لطفا شما هم نظرات خودتون رو بگید .
پیشاپیش ممنونم .

علی آرین آفلاين است   پاسخ با نقل قول
کاربران زیر از علی آرین برای ارسال مفید تشکر نموده اند:
قدیمی Mar-07-2007, 20:02   #2
rezaee.gh
مدیر بازنشسته تالار برق

آواتار rezaee.gh

1,059 تشکر در 529 ارسال
rezaee.gh has disabled reputation
میزان فعالیت سابقه
0/20 19/20
فعالیت امروز ارسالها
sssss1282
ارسال پیام توسط Yahoo به rezaee.gh

با سلام به علی آقا

حرف درست و کاملا منطقی زده اید با شما موافقم

اگر بشود نرم افزار ها را بصورت رایگان آپلود و طریقه آموزش را قرار داد خوب است(آیا شما برنامه ای دارید)

اما مشکل عمده ضعیف بودن زبان است همچنین دیگر مشکل گرانی بعضی از کتابها می باشد که تا 70 هزار تومان

اشخاص دیگری هم هستند که کتاب های خوبی به بازار داده اند
rezaee.gh آفلاين است   پاسخ با نقل قول
قدیمی Mar-07-2007, 20:51   #3
milad
مدیر سایت

آواتار milad

شهر سکونت: ...
رشته تحصیلی: برق
4,928 تشکر در 1,479 ارسال
milad has disabled reputation
میزان فعالیت سابقه
7/20 20/20
فعالیت امروز ارسالها
sssss2316
ارسال پیام توسط Yahoo به milad ارسال پیام توسط Skype™ به milad

من با نظر علی اقا موافقم الان خیلی ها هستن توی رشته ی برق که فقط سرف به پاس درس میان و میرن و اصا نمیدونن چی میگه برق؟ که آمار کمی هم این مسئله نداره شاید بالای 90 درصد که من مشکل این مسئله رو هم میدونم چیه
مثلا همین چند روز پیش سر کلاس تجهیزات پست و نیروگاه اساد یک سوال ساده در مورد انواع ترانس های افزاینده کرد فکر میکنید چند نفر همه نوع ترانس ها رو گفتند؟ بگم هیچی نباید تعجب کنید اما دلیل چیه؟
ببینید برق یک رشته ایه که شما با عالم موج ها و فرکانس ها و تغییرات روی این عوامل سروکار دارید و برای انجام یک پروژه باید این موارد رو درست کنید تا به نتیجه برسید اما سوال من از شما اینه که آیا شما تا حالا مثلا شکل موج سینوسی یک ولتاژ متناوب 220 ولتی رو دیدید؟ (غیر از مشاهده با اسکوپ) این یک مورد که من براش راه حلی هم پیدا کردم
ببینید دوستان برای اینکه کسی که داره تو این رشته رس میخونه به پیشرفت برسه حتما باید از نظر عملی و طراحی هم خودش رو قوی کنه و غیر از این مورد وقت طلف کردنه چرا که 2 روز بعد که مدرک رو گرفت و خواست به هر نحوی وارد دنیای فن و صنعت وارد شه با مشکل بزرگی به نام بی تجربگی بر خواهد خورد و این مورد هم فقط و فقط با کار کردن کسب میشه و اگر که انشجوی برق همزمان با گذروندن دوران تحصیل به انجام ازمایشات و طراحی ها و ... مدارات الکتریکی و ... بپردازه نه تنها علاقه ش روز به روز نسبت به این رشه بیشتر میشه بلکه بعد از گذروندن دوران تحصیل خیلی زود جذب دنیای صنعت خواهد شد و همون طوری که میدونید یک مهندس برق یکی از ارکان اصلی هر کارخانه ای است و همچنین فردی مطمئن باشید بالاترین حقوق اون کارخونه یا ... را خواهد داشت .
ان یک موضوع و موضوع دیگه هم اینکه سیستم اموزشی ما فوق العاده مسخره ، قدیمی و فسیل شده س و واقعا مهندسین برقی که الان فارغ التحصیل میشن نسبت به مهندسیت برق حداقل 15 سال پیش هیچ چیزی برای گفتن ندارن یکی اینکه حجم کتاب ها خیلی کم شده و از خیلی بحث های حیاتی تو این رشته خیلی راحت میگذرن
یکی دیگه اصلا روی بحث کارفنی کار نمیشه و همه ی کارگاهها و ازمایشهای این رشته سر سری ارائه میشه و اخر ترم هم یک نمره ای دانشجو میگیره حالا چیزی فهمیده طرف یا نه دیگه مشکل خودشه و این وسط من مقصر اصلی رو سیستم اموزشی میدونم که باید هر چه زودتر برای رسیدن به کشوری صنعتی تغییر کنه به عنوان مثال بای بگم که به نظر من اصلا نیازی به ارائه ی 2 واحد درس مدار های فرمان (کنتاکتور) نیست به جای اون میشه روی درس ها و مباحث جدیدی مثل کنترل صنعتی و ... گذاشت که جدیدا 2 واحد تئوری ارائه میدن برای این درس که خیلی کمه و یا خیلی موارد دیگه حالا تا کجا درست یا غلط گفتم نمیونم و نظر من این چیزایی بوده که گفتم و تا حدود زیادی هم با علی اقای عزیز موافقم
منتظر نظراتتون هستم
قدیمی Mar-08-2007, 02:42   #4
H A M E D
عضو سابق شورای نظارت

آواتار H A M E D

3,673 تشکر در 1,949 ارسال
H A M E D is on a distinguished road
میزان فعالیت سابقه
0/20 20/20
فعالیت امروز ارسالها
sssss4753

سلام
من هم نظر همه ی دوستان رو قبول دارم.
دوستانی که در حال تحصیل در رشته ی مهندسی برق گرایش الکترونیک هستند بهتره به یکی از زبانهای برنامه نویسی مثل avr و pic و asembeli که برای میکرو برنامه نویسی می کنند آشنا باشن. در مورد این برنامه ها هم کتابهای خوبی حتی به زبان فارسی من دیدم مثل میکرو 8051 استاد خاکپور که در دوران دانشجوییه من استاد بنده نیز شده و کتاب خیلی خوبیه. plc رو هم به دوستان گرایش قدرت و کنترل پیشنهاد می کنم.
همچنین بهتره به یکی از برنامه های طراحی مدار و pcb آشناییه کامل داشته باشن.

[QUOTE=ali-agha]اگر علاقه به ادامه تحصیل دارید ( كنكور ارشد ) بهتون توصیه میكنم با توجه به اینكه دكتر "جبه دار " عضو فرهنگستان علوم هستند و سرفصل های شورای عالی انقلاب فرهنگی عموما با كتاب های ترجمه شده توسط ایشون تطبیق داره سعی كنید از این كتابها استفاده كنید .
[QUOTE]

كاملا موافقم

تا که بودیم نبودیم کسی
کشت ما را غم بی همنفسی
تا که رفتیم همه یار شدند
خفته ایم و همه بیدارشدند
قدر آینه بدانیم چون هست
نه در آن وقت که اقبال شکست

سلام دوران خوش سربازی
H A M E D آفلاين است   پاسخ با نقل قول
کاربران زیر از H A M E D برای ارسال مفید تشکر نموده اند:
قدیمی Mar-08-2007, 23:09   #5
علی آرین
كارشناس تالار الكترونيك

آواتار علی آرین

1,461 تشکر در 831 ارسال
میزان فعالیت سابقه
1/20 19/20
فعالیت امروز ارسالها
ssssss672

داشتم ناامید میشدم . گفتم كسی به این موضوع علاقه نداره !!!
من نظرات شما رو خوندم . حرف همه شما رو قبول دارم . در مورد كتاب باید بگم كتاب های زبان اصلی معمولا توی ایران افست می شوند كه قیمتشون حتی از ترجمه هم كمتر میشه ! من توی یكی از تاپیك ها یك كتاب الكترونیك ژاكوب میلمن رو معرفی كردم . من خودم توی انقلاب اون خریدم 3000 تومن ! یا كتاب طراحی دیجیتال از موریس مانو رو 4000 تومان ! البته کتاب های اصلی قیمت خیلی بالایی دارند . البته زبان بحث مهمیه ! استاد درس مدار منطقی ما به همه ما یک توصیه کرد : که امروز به خودمون سخت بگیریم . حتی اگر شده تک تک کلمه ها رو از فرهنگ لغت نگاه کنیم ولی کتاب زبان اصلی رو بخونیم ! با اینکه خیلی سخته ولی باید از یک جا شروع کرد . همه ما که از اول زبان بلد نبودیم ... بودیم ؟ شاید 40 - 30 صفحه اول عذاب آور باشه ولی بقیه اش تکرار میشه .
××××
در مورد بحث عملی من به بچه های الکترونیک یک توصیه دارم : کارهای عملی رو جدی بگیرید . مهندسی که تا حالا یک هویه هم دستش نگرفته ! مهندسی که همه دانسته هاش به کتاب هاشه و هنوز یک طراحی از خودش نداده ! کسی که پروژه فارغ التحصیلی اش در حد سال دوم دانشگاهه ، ) شاید بخندید ولی واقعیته ! ( بهش دیگه نمیشه گفت مهندس ! حیف اون پولی که مملکت برای اون خرج میکنه تا درس بخونه .
×××××
در مورد نرم افزار هم من یک پکیج از نرم افزار های برق رو که هر کدوم به تنهایی صد ها دلار پولشونه رو با هم خریدم 7000 تومان از بازار کامپیوتر رضا ! ولی توصیه من که بیشتر روی تجربه دوستای سال بالایی خودم هست اینه : یک نرم افزار PCB حتما یاد بگیرید. من پروتل رو پیشنهاد میدم . ارکد و VHDL به دردتون میخوره ! اما شاه کلید رشته برق فقط و فقط نرم افزار مت لب هست ! بهترین وسیله برای یادگیری هم Help نرم افزار هست ! صد ها صفحه مطلب مفید از پایه تا پیشرفته تویHelp این نرم افزار میتونید پیدا کنید که فقط مخصوص برق باشه . یا فقط مخصوص طراحی فیلتر باشه یا ...
فکر کنم برای امشب کافی باشه خیلی دوست دارم تجربیات شما رو هم بدونم و روی هر کدوم از این مسایلی که الان فقط یک گریز بهشون زدم و شاید بشه گفت هنوز چیزی در موردشون نگفتم بیشتر با هم تبادل نظر کنیم .
موفق باشید .... کوچیک همه بچه های با معرفت ایرونی .... علی !

قدیمی Mar-08-2007, 23:29   #6
علی آرین
كارشناس تالار الكترونيك

آواتار علی آرین

1,461 تشکر در 831 ارسال
میزان فعالیت سابقه
1/20 19/20
فعالیت امروز ارسالها
ssssss672

در مورد زبان برنامه نویسی که دیگه همه باید حداقل C بلد باشند دیگه ! +++ من هنوز خودم کامل بلد نیستم ... ولی برای عید که برای من از امروز تعطیلات شروع شده برنامه مفصل دارم +++ اسمبلی فوق العاده است . اسمبلی یعنی قدرت ! تنها واژه اییه که میتونه توانش رو نشون بده . ولی خیلی گسترده و سخته . به نظر من همون C رو یاد بگیریم .... بقیه پیشکش ! در ضمن با استفاده از c میشه که یک خروجی اسمبلی گرفت .
میکرو کنترلر من فکر میکنم AVR بهتر باشه . 8051 یک خورده قدیمی شده . PIC هم صنعتیه تقریبا ! ولی AVR یک میکروی دانشجویهه که توانایی های خیلی خوبی داره و میده . قیمتش حدود 3000 تومن ! تهیه برد برنامه نویسی اش - پروگرامر - هم شاید 1000 - 2000 تومان خرج داشته باشه . ... این دیگه پای خودتونه .
موفق باشید .

قدیمی Mar-09-2007, 01:49   #7
H A M E D
عضو سابق شورای نظارت

آواتار H A M E D

میزان فعالیت سابقه
0/20 20/20
فعالیت امروز ارسالها
sssss4753

سلام
توی مهندسی الکترونیک یکی از چیزهایی که خیلی مهمه طراحی مداره.
برای تسلط روی طراحی بایستی ابتدا یک مهندس به تمامی المانهای مورد نیاز تسلط کافی داشته و قدرت استفاده از اونهاروو بایکدیگر بلد باشه.

در مورد برنامه ی مطلب که دوستمون فرمودن بگم که برنامه ی خوبیه. شاید اگه بخوایم این برنامه رو با یه کلمه ی خیلی ساده بیان کنیم می تونیم بگیم که یه برنامه ی پردازش تصویر محیطه. اما یه اشکال بزرگ داره که خود من وقتی واسه پروژه ی روبات دانشگاه خواستم ازش استفاده کنم باهاش روبرو شدم و اون سرعت پائین برنامه ی مطلب توی پردازش تصاویر بود. به طوری که قادر نبود تصاویر دریافتی از محیط زمین فوتبال رو که توسط دوربین نصب شده روی سقف دریافت می کرد با سرعت بالا پردازش کنه. واسه همین بعضی وقتها ترجیح داده می شه پی آی سی توی اینجور جاها استفاده بشه. البته توضیح من خیلی سر بسته و ساده بود تا همه ی دوستان موضوع رو راحت درک کنن

تا که بودیم نبودیم کسی
کشت ما را غم بی همنفسی
تا که رفتیم همه یار شدند
خفته ایم و همه بیدارشدند
قدر آینه بدانیم چون هست

سلام دوران خوش سربازی
قدیمی Mar-09-2007, 01:53   #8
H A M E D
عضو سابق شورای نظارت

آواتار H A M E D

میزان فعالیت سابقه
0/20 20/20
فعالیت امروز ارسالها
sssss4753

در مورد پست آخر دوستون هم بگم که خوشحالم حرفهای منو تائید کردید. اما فکر کنم منظورتون از پی آی سی همون پی ال سی باشه.
پی ال سی برنامه ایه که بیشتر به درد بوروبچ قدرت و کنترل می خوره. من یه 3 واحدی پی ال سی پاس کردم . برنامه ی جالبیه و تسلط توی مدار منطقی خیلی می تونه کمک کنه به یادگیریه بهتره این برنامه.
ممنون

تا که بودیم نبودیم کسی
کشت ما را غم بی همنفسی
تا که رفتیم همه یار شدند
خفته ایم و همه بیدارشدند
قدر آینه بدانیم چون هست

سلام دوران خوش سربازی
قدیمی Mar-09-2007, 16:40   #9
علی آرین
كارشناس تالار الكترونيك

آواتار علی آرین

1,461 تشکر در 831 ارسال
میزان فعالیت سابقه
1/20 19/20
فعالیت امروز ارسالها
ssssss672

حامد جان اولا ازت تشکر میکنم که وقت میزاری میای میخونی و در ضمن منظورم از Pic همون میکروکنترلر Pic بودش . میکروی خوبیه . پی ال سی هم نمیدونم چیه .
در مورد پردازش تصویر بهترین کار اینه که خودتون یک برنامه توی یک محیط ویژوالی بنویسید . فکر کنم حتی ویژوال بیسیک هم به خوبی جواب بده . مت لب توی مبحث سیگنال و سیستم . تحلیل انواع مدار و کلا همه چیز به درد میخوره .
راستی کسی میدونه چرا کنترل تلوزیون ( رادیو و ... ) در هنگام فرستادن اینفرارد روی رادیو نویز میندازه ؟ با توجه به اینکه فیلتر های نسبتا قوی توی رایو استفاده شده نباید نویز ایجاد بشه .... ولی همیشه نویز میافته ! اگر کسی اطلاعاتی در این باره داره لطف کنه بگه همه استفاده کنیم .

موفق باشید . و از همه شما دوستان خوب و مخصوصا آقا حامد ممنونم

قدیمی Mar-09-2007, 17:26   #10
H A M E D
عضو سابق شورای نظارت

آواتار H A M E D

میزان فعالیت سابقه
0/20 20/20
فعالیت امروز ارسالها
sssss4753

نقل قول:
ارسالی توسط ali-agha مشاهده موضوع
حامد جان اولا ازت تشکر میکنم که وقت میزاری میای میخونی و در ضمن منظورم از Pic همون میکروکنترلر Pic بودش . میکروی خوبیه . پی ال سی هم نمیدونم چیه .
در مورد پردازش تصویر بهترین کار اینه که خودتون یک برنامه توی یک محیط ویژوالی بنویسید . فکر کنم حتی ویژوال بیسیک هم به خوبی جواب بده . مت لب توی مبحث سیگنال و سیستم . تحلیل انواع مدار و کلا همه چیز به درد میخوره .
راستی کسی میدونه چرا کنترل تلوزیون ( رادیو و ... ) در هنگام فرستادن اینفرارد روی رادیو نویز میندازه ؟ با توجه به اینکه فیلتر های نسبتا قوی توی رایو استفاده شده نباید نویز ایجاد بشه .... ولی همیشه نویز میافته ! اگر کسی اطلاعاتی در این باره داره لطف کنه بگه همه استفاده کنیم .

موفق باشید . و از همه شما دوستان خوب و مخصوصا آقا حامد ممنونم
سلام
كاملا درسته
من خودم وی بی.نت رو به صورت حرفه ای كار می كنم. خیلی تو اینجور زمینه ها به آدم كمك می كنه. در مورد پی ال سی هم امشب می شینم یه خورده می نویسم همین جا می زارم.
ممنون

تا که بودیم نبودیم کسی
کشت ما را غم بی همنفسی
تا که رفتیم همه یار شدند
خفته ایم و همه بیدارشدند
قدر آینه بدانیم چون هست

سلام دوران خوش سربازی
پاسخ

Bookmarks

کاربرانی که در حال مطالعه این موضوع هستند: 1 (0 عضو و 1 مهمان)

امکانات
حالات نمایش

قوانین ارسال