| شما در سایت ثبت نام نکرده اید و یا وارد نشده اید ، لطفا از اینجا ثبت نام کنید تا به تمام امکانات سایت دسترسی داشته باشید . |
|
![]() |
|
|
#1 |
|
همکار بازنشسته
![]() |
چنانچه خواص یک ماده مستقل از جهت باشد به آن ایزوتروپ گفته می شود بنابراین انتظار می رود که در یک ماده ایزوتروپ استحکام در تمام جهات یکسان باشد
پلی مورفیک چند شکلی ساختار بلوری عناصر فلزی برخی از فلزات مهم بر اساس ساختار بلوری طبقه بندی شده اند بعضی از این فلزات چند شکلی هستند یعنی در بیشتر از یک ساختار متبلور می شوند یکی از مهمترین این دسته از فلزات آهن است که در هر دو ساختار مکعبی و مکعبی مرکزدار و مکعبی وجوه مرکزدار متبلور می شود که هر ساختار در محدوده دمایی متفاوتی پایدار است ساختار بلوری مکعبی مرجح در دماهای پایین تر از 5 .911 درجه و نیز بالاتر از 1396 تا نقطه ذوب مکعبی مرکز دار است ولی در محدوده دمایی 911تا 1396 آهن مکعبی وجوه مرکزدار پایدار است همچنین تیتانیم و زیرکونیم نیز ساختاری چند شکلی دارند ساختار این عناصر در دماهای بالا به صورت مکعب مرکزدار و در دماهای پایین به صورت هگزاگونال است |
|
|
|
|
|
#2 | |||||||||
|
Guest
دریافت کتاب:
اهداء کتاب:
|
نقل قول:
|
|||||||||
|
|
|
#3 |
|
همکار بازنشسته
![]() |
با سلام
دوست عزیز همون طور که مستحضر هستید شبکه هگزاگونال همون شبکه مکعبی مرکز دار است که چینش صفحات اون به صورت متفاوت است اما این که این نکته چه ربطی به این مسئله دارد جای سوال دارد خواهش می کنم بیشتر توضیح دهید با تشکر مدیر انجمن متالورژی |
|
|
|
|
|
#4 | ||||||||
|
Guest
دریافت کتاب:
اهداء کتاب:
|
با سلام
شما درباره ی ساختار اهن توضیح دادید من هم گفته ی شما راکامل کردم :!: |
||||||||
|
|
|
|
|
|
#5 | ||||||||
|
Guest
دریافت کتاب:
اهداء کتاب:
|
باسلام
ایا مواد بلوری هم میتوانند ایزوتروپ باشند یا اینکه ایزوتروپ فقط مخصوص مواد امورف است :!: |
||||||||
|
|
|
#6 |
|
همکار بازنشسته
![]() |
با سلام خیلی ممنون از سوالی که پرسیدید
من در اینجا پدیده ایزوتروپ را به طور خیلی خلاصه بیان کردم ولی در عنوان بعدی به طور اجمالی به آن می پردازیم تا سوال شما در مورد اینکه ایزوتروپ چه ملاکی برای تشکیل دارد را بیان کنم موفق و پیروز باشید |
|
|
|
|
|
#7 |
|
همکار بازنشسته
![]() |
نا ایزوتروپی
چنانچه خواص یک ماده مستقل از جهت باشد به آن ایزوتروپ گفته می شود بنابراین انتظار می رود که در یک ماده ایزوتروپ ، استحکام در تمام جهات یکسان باشد مثلا صرف نظر از اینکه نمونه مورد نظر چگونه از ماده اصلی جدا شده باشد مقاومت الکتریکی اندازه گیری شده در تمام جهات یکسان خواهد بود . عموما خواص فیزیکی بلور ها به شد تابعی از جهت اندازه گیری آن ها ست به عبارت دیگر اصولا بلور ها خاصیت ایزوتروپی نداشته و نا ایزوتروپ هستند به عنوان مثال بلور مکعب مرکز دار آهن را در نظر بگیرید سه جهت مهم در این بلور جهاتی هستند که با علامت a,b,c نشان داده می شوندکه در شکل نشان داده شده اند. این فواصل بر اساس پارامتر شبکه a( طول یک یال سلول واحد ) به ترتیب برابر با a ، رادیکال2a و رادیکال3/2a خواهند شد . بلور آهن خواص فیزیکی متفاوتی در امتداد هر یک از این سه جهت از خود نشان می دهد به عنوان مثال منحنی B-H برای مغناطیسی شدن بلور آهن را در نظر بگیرید. همانطور که در شکل مشاهده می شود در جهت a، با افزایش شدت میدان مغناطیسی (H( القای مغناطیسی (B) به شدت افزایش می یابد در حالی که در جهت b سرعت افزایش متوسط بوده و در جهت c، حداقل است به عبارت دیگر a آسان ترین جهت مغناطیسی شدن و cبه عنوان مشکل ترین جهت شناخته می شود . در حالت ایده آل یک نمونه چند بلوری ، در شرایطی ایزوتروپ است که جهات بلور ها در آن به صورت تصادفی توزیع شده باشند . در این حالت از لحاظ ماکروسکوپی ، میانگین خاصیت ناایزوتروپی تک تک بلور ها باعث از بین رفتن نالزوتروپی می شود . با این حال بی نظمی کامل در بلور ها بندرت قابل دستیابی است ، چرا که پس از فرایند های ساخت ، دانه های بلوری جهت دار شده و بنابراین جهات آن ها به صورت یکنواخت توزیع نخواهد شد . در نتیجه این عمل ، یافت یا جهت گیری ترجیهی ایجاد می شود . از آنجا که اغلب فلزات چند بلوری دارای جهت گیری ترجیهی هستند، ناایزوتروپ بوده و مقدار این ناایزوتروپی به میزان قرار گیری بلور ها در این جهت مرحج بستگی دارد. ![]() ![]() شما می تونید در آدرس زیر منبع مطلب را مطالعه کنید [فقط کاربران سایت قادر به مشاهده ی لینک ها میباشند . ] |
|
|
|
|
|
#8 |
|
کاربر جــــــــدید
![]() |
سلام اگه ميشه تعداد فضا هاي خالي رو تو شبكه هگزاگونال ذفشرده بگين چند تا است و اگه ميشه با شكل سه بعدي توضيح بدين
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| کاربرانی که در حال مطالعه این موضوع هستند: 1 (0 عضو و 1 مهمان) | |
| امکانات | |
| حالات نمایش | |
|
|
|