| شما در سایت ثبت نام نکرده اید و یا وارد نشده اید ، لطفا از اینجا ثبت نام کنید تا به تمام امکانات سایت دسترسی داشته باشید . |
|
![]() |
|
|
|
|
|||||||
| گروه های کاربری | ثبت نام و عضویت در انجمنها | کتابخانه | آمـار | لیست اعضا | گروه های کاربری | جستجو | موضوعات امروز | علامت بفرم خوانده شده |
| اخبار متفرقه ی علمی در این قسمت خبرهای متفرقه ی علمی که مربوط به هیچ یک از تالارهای بخش علمی نیستند را می توانید ببینید |
![]() |
|
|
امکانات | حالات نمایش |
|
|
#1 |
|
مـعـاون سایت
![]() |
نشریه پاپساینس در آستانه آغاز سال 2010 میلادی، برترین تصاویر برگزیده دنیای علم و فناوری را که در رقابت های عکاسی امسال جایزه برده بودند، منتشر کرد.
![]() موهای شنوا در این تصویر یک اسکن الکترونی رنگی از سلول های حسگر مو در حلزون گوش را مشاهده میکنید. اطراف این سلولها مایعی به نام اندولمف قرار دارد که با ورود صدا به گوش امواجی درون این مایع شکل میگیرد. این امواج باعث به حرکت درآمدن موها میشوند. درنهایت این حرکت موهاست که به سیگنالهای الکتریکی تبدیل شده و به سوی مغز روانه میشود. ![]() آرایش مغز در این عکس ریزسیمهایی را مشاهده میکنید که از دو لوله به رنگهای سبز و نارنجی به دو ردیف 16 میکروالکترودی بر روی مغز وصل شدهاند. این آزمایش قدمی رو به جلوست برای آزمایشات بعدی بر روی افراد معلول که بتوانند با فکر خود کنترل نشانگر کامپیوتر را در دست گیرند. این شیوه جدید بر روی 2 بیمار صرعی که تحت عمل جراحی مغز قرار گرفته بودند در دانشگاه یوتا انجام شده است. ![]() برج تلویزیون پکناین برج 234 متری در پکن، یک شاهکار مهندسی است. این سازه ترکیبی از بخشهای عمودی و افقی است و نمای خارجی آن نمایی غیرعادی و جالب توجه است. این ساختمان که در سال 2002 توسط شرکت OMA ساخته شده است درواقع ساختمان جدید تلویزیون ملی چین است. بازیهای المپیک چین از ین برج دوقلو گزارش شد. ساخت بیقاعده میلههای کار شده در نمای بیرونی آن بازتابی از تاثیر هیجانزای این سازه است.
كوه پرسيد ز رود زير اين سقف كبود راز ماندن در چيست؟ گفت در رفتن من كوه پرسيد : و من؟ گفت در ماندن تو بلبلي گفت : و من؟ خنده اي كرد و گفت : در غزل خواني تو آه از آن آبادي كه در آن كوه رود ، رود مرداب شود ، و در آن بلبل سرگشته سرش را به گريبان ببرد ، و نخواند ديگر ، من و تو ، بلبل و كوه و روديم راز ماندن جز ، در خواندن من ، ماندن تو ، رفتن ياران سفر كرده مان نيست بدان ! ![]() |
|
|
|
| 2 کاربر از MiNeRVa برای ارسال مفید تشکر نموده اند: |
|
|
#2 |
|
مـعـاون سایت
![]() |
![]() روبات بازیگر این روباتهای انساننما که توسط میتسوبیشی ژاپن ساخته شدهاند، برای اولین بار در دنیا در یک تئاتر نقشآفرینی کردند. روبات سمت راست موموکو و روبات سمت چپ تاکائو نام دارد. این دو روبات در تئاتری به کارگردانی و نویسندگی اوریزا هیراتا از دانشگاه اوساکای ژاپن بازی کردند. قرار است این اجرای 20 دقیقه ای سال آینده برای عموم به نمایش گذاشته شود. ![]() از مدار زمین این تصویر دوبی را از مدار زمین نشان میدهد. نمایش هوایی دوبی بزرگترین رویداد صنایع هوایی در خاورمیانه است که لقب سریعالرشدترین نمونه را در بین همتایانش در دنیا به خود اختصاص داده است. ![]() هلیکوپتر دست ساز وو زانگیوآن ، کشاورز 22 ساله شهرستان جیوزیان از استان هنان توانسته است برای خود یک هلیکوپتر بسازد. البته دولت محلی به او اجازه نداد که وی در اول آگوست 2009 / 8 مرداد 1388 هلیکوپترش را به پرواز درآورد. ساخت این وسیله برای وو 2 ماه بهطول انجامید و بیش از 10 هزار یوآن (1460 دلار) خرج بر روی دستش گذاشت.
كوه پرسيد ز رود زير اين سقف كبود راز ماندن در چيست؟ گفت در رفتن من كوه پرسيد : و من؟ گفت در ماندن تو بلبلي گفت : و من؟ خنده اي كرد و گفت : در غزل خواني تو آه از آن آبادي كه در آن كوه رود ، رود مرداب شود ، و در آن بلبل سرگشته سرش را به گريبان ببرد ، و نخواند ديگر ، من و تو ، بلبل و كوه و روديم راز ماندن جز ، در خواندن من ، ماندن تو ، رفتن ياران سفر كرده مان نيست بدان ! ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
مـعـاون سایت
![]() |
![]() شبکه مویرگی این تصویر زیبا درواقع بخشی از چشم یک گاو نر است. در این عکس شما شاهد مویرگهای درون چشم این گاو هستید. مویرگها، رگهای بسیار ظریفی هستند که سیاهرگها را به سرخرگها متصل میکنند. برای اینکه عکسی به این زیبایی خلق شود و مویرگها قابل دیدن باشند، نوعی رنگ غیرمحلول به درون سرخرگی که مویرگ را تغذیه میکند، تزریق شده است. ![]() آخرین دستاورد لیزری بویینگ بویینگ اخیرا از موفقیت خود در تعقیب و نابودی یک هواپیمای بدون سرنشین بهوسیله یک سلاح لیزری خبر داده است. این وسیله با تاباندن پرتوی پرانرژی لیزر میتوان وسیلههای هوایی درحال حرکت را ردیابی و سرنگون کند. این کار آیندهای روشن برای تعقیب و تخریب هوایی محسوب میشود که سدی دفاعی برعلیه هواپیماها و فضاپیماهای بدون سرنشین مداری محسوب میشوند. ![]() آتشبازی آتشفشان آتشفشان chaiten بالاخره در اول ماه می / اواخر اردیبهشت از خواب 9 هزار سالهاش بیدار شد. این آتشفشان در 110 کیلومتری جنوب سانتیاگو، پایتخت شیلی، واقع است و با فوران خود، هشتهزارنفر از سکنه اطرافش را مجبور به کوچ از خانه و زندگیشان کرد. دانشمندان گمان میبرند که آذرخش آتشفشانی ثبتشده در این تصویر حاصل سایش ذرات موجود در ابر خاکستر این فوران باشد. گرچه این عقیده هنوز هم صددرصد به اثبات نرسیده است و هیچکس دقیقا نمیداند که کدام ذرات عامل ایجاد الکتریسیته ساکن و بروز این آذرخش هستند. انرژی آزادشده در این فرآیند نیز هنوز تعیین نشده است.
|
|
|
|
|
#4 |
|
مـعـاون سایت
![]() |
![]() سیال آهنی در این شکل، یک سیال از جنس آهن را مشاهده میکنید که از خردههای آهنربای معلق در روغن به همراه نوعی سورفاکتانت بهمنظور جلوگیری از به هم چسبیدن آنهاساخته شده است. ![]() عبور از مقابل خورشید در این تصویر نیمرخی از شاتل فضایی آتلانتیس متعلق به ناسا را مشاهده میکنید که در تاریخ 12 می 2009 در حال عبور از مقابل خورشید است. این تصویر قبل از اینکه آتلانتیس به تلسکوپ فضایی هابل برسد، گرفته شده است. عکاس این تصویر با استفاده از تلسکوپ انکساری 5 اینچی تاکاهاشی و یک دوربین دیجیتالی تهیه کرده است. ![]() بلندپروازیهای یک بالن این عکس که توسط یک تلسکوپ گرفته شده، جدیدترین بالن پرفشاری را نشان میدهد که ناسا برای پرواز در ارتفاع بالا طراحی کرده است. این بالن یکصد و نودهزار مترمکعبی پرفشار، بزگترین بالن در نوع خود است که تا بهحال به پرواز درآمده است. ناسا قصد دارد یک بالن ششصدهزار متر مکعبی بسازد که بتواند ابزاری به وزن یک تن را به ارتفاعی بیش از 33 کیلومتری ببرد؛ ارتفاعی که 3 تا 4 برابر بیشتر از ارتفاع پروازی هواپیماهای مسافربری است.
|
|
|
| کاربران زیر از MiNeRVa برای ارسال مفید تشکر نموده اند: |
|
|
#5 |
|
مـعـاون سایت
![]() |
![]() تربیت اسب را به ماشین بسپارید آنچه که در این تصویر مشاهده میکنید یک کالسکه اسبی پیچیده نیست؛ بلکه نوعی فناوری برای تربیت اسبهای مسابقه است. این وسیله با اسب همقدم میشود و مربی میتواند با استفاده از وسایلی مثل الکتروکاردیوگرام، ماسکهای اکسیژن و انواع حسگرهای حرکتی اجرای اسب را بررسی و پایش کند. بهاینترتیب سرعت اسب نیز تنظیم میشود. موسس شرکت سازنده این وسیله،Mehmet Kurt، پس از اینکه اسب مورد علاقهاش بر اثر تمرین بیش از حد و خطای انسانی مرد؛ به فکر ساخت این وسیله افتاد. با کمک این وسیله میتوان اسب را تا نهایت توانش تمرین داد و از حداکثر پتانسیل آن بهره گرفت بدون اینکه باعث افزایش اسید لاکتیک در بدن او بشود. این کار نیز با دادن هشدارهایی به مربی در مورد وضعیت مشکلات تنفسی، عضلانی و قلبی عروقی اسب امکان پذیر شده است. ![]() نبض زندگی این قلب با تلاش دانشمندان دانشگاه مینسوتا توانست بازسازی شود و جانی دوباره بگیرد.این دانشمندان ابتدا سلولهای کهنه قلب را با نوعی شوینده که در شامپوها نیز وجود دارد زدودند و سپس سلولهای قلب یک موش تازه متولد شده را در زمینه کلاژنی باقیمانده رشد دادند و با اتصال اندام به الکترود ضربان را به آن برگرداندند. این تکنیک درحالحاضر بر روی قلب خوک نیز در حال آزمایش است. گفتنی است که قلب خوک بیشتر از قلب موش به انسان شباهت دارد. این کار امیدی تازه برای 5 میلیون آمریکایی با ناتوانی قلبی و 2600 بیماری که منتظر اهداکننده هستند، بخشیده است. ![]() قلب مکانیکی بیل مککانکی در این تصویر قلب را به صورت یک ماشین پیشرفته به تصویر کشیده که با لوله هایی متعلق به آلات موسیقی برنجی متصل شده است. این قطعات بهصورت دیجیتالی به هم متصل شدهاند، اما خود قلب یک نقاشی مدادی بوده است که توسط کامپیوتر به تصویر اضافه شده است. ![]() چرنوبیل، شش سال بعد در این 2 تصویر میتوانید مقایسهای در منطقه حادثهزده چرنوبیل در سالهای 1986 / 1365 (تصویر سمت چپ) و 1992 / 1371 (تصویر سمت راست) داشته باشید. این تصاویر ماهوارهای از زمینی در نزدیکی مرز اوکراین بلاروس تهیه شده است. قطعه زمین صیقلی به رنگ قرمز روشن و سفید در سمت چپ بر اثر رشد بیش از حد سبزیجات طبیعی به رنگ سبز و قهوهای مشخص است. گفتنی است که مردم پس از انفجاری که در سال 1986 در نیروگاه اتمی چرنوبیل (که در گوشه شمال غربی دریاچه pripyat در مرکز عکس مشخص است) رخ داد آنجا را ترک کردند.
|
|
|
|
|
#6 |
|
مـعـاون سایت
![]() |
![]() گردباد شگفتانگیز این تصویر یکی از 50 تصویر برگزیده آبوهوایی است. جیم رید، در این عکس یک گردباد را نمایش داده است. اگر مایلید بقیه تصاویر در این زمینه را ببینید میتوانید به popphoto.com سر بزنید. ![]() این هم یک نوع مبارزه با سرطان فرضیه جدید سازمان آب و نیروی لسآنجلس درباره مبارزه با سرطان همین چیزی است که در تصویر میبینید. از آنجاییکه برومات وقتی شکل میگیرد که نور خورشید، کلرین و برومید با هم ممزوج شوند؛ این سازمان تصمیم گرفته است لایهای از 3 میلیون توپ پلیاتیلنی سیاهرنگ را بر روی دریاچه ایجاد کند تا با جلوگیری از ورود نور خورشید به آب مانع از تشکیل این نوشابه مرگبار شود. پیش از این از روشهای دیگری برای به دام انداختن برومات و یا بهکار بردن پوششهای فلزی استفاده میکردند که روشهایی هزینهبر و سخت بودند. ![]() نسلادوس فضاپیمای کاسینی با انجام یک پرواز در ارتفاع کم بر فراز یکی از قمرهای زحل با نام Enceladus توانست تصاویری با رزولوشن بسیار بالا و حیرتآور از سطح این قمر تهیه کند. این تصاویر که توسط آزمایشگاه مرکزی تصویربرداری کاسینی منتشر شده است هنوز خام و فرایندنشده هستند اما به محض اینکه دادههای دمایی نیز به آنها اضافه شود میتوانند در تهیه یک نقشه قوی از این قمر زحل به دانشمندان کمک کنند. ![]() بیستهزار فرسنگ زیر دریا در این عکس تصویری از سطح مقطع عرضی یک نوع ماهی را با بزرگنمایی 4 برابر مشاهده میکنید که بسیار شبیه نوعی دیگر از مخلوقات دریایی یعنی ناتیلوس یا همان حلزونهای مارپیچی ساکن اقیانوس هند است. همین حالت زیبای مارپیچی آن بود که چشم جیمز هایدن را گرفت و او را به این فکر انداخت که با استفاده از هماتوکسیلین فلورسنت و رنگهای Eosin جزییات دیگری را نیز در این تصویر نمایان کند. بهگفته هایدن وی همیشه سعی داشته است تصویری خلق کند که بتواند بهخوبی مرز بین بخش های مختلف یک نمونه را مشخص کند.
|
|
|
|
|
#7 |
|
مـعـاون سایت
![]() |
![]() سیر تکاملی سر یک موش این 3 سر بهنظر عجیب و غریب درواقع تصاویری 3 بعدی هستند که با استفاده از مدلسازی 3 بعدی دادههای میکروسکوپ الکترونی با رزولوشن بالا از تکامل سر جنینی موش تهیه شدهاند. ![]() تولدت مبارک سیاره این عکس لحظه شکلگیری یک سیاره را در صورت فلکی ثور / گاو نشان میدهد. این پیشسیاره که در اطراف ستاره H L Tau b میگردد، احتمالا، جوانترین سیارهای است که تا به حال کشف شده است. آنچه باعث شد ستارهشناسان این ستاره را کشف کنند، نور زیادی بود که در تصاویر رادیویی تلسکوپهای رادیویی رصدخانه ملی نیومکزیکو دیده میشد. بهنظر میرسد این سیاره جوان فقط چند صد هزار سال سن داشته باشد. ![]() روباتی به نام برتیبرتی که توسط Elumotion ساخته شده است، در حال برقراری ارتباط با سگ ساخته سونی است. ملاقات این دو روبات در 17 فوریه 2009 در موزه لندن برگزار شد. برتی که تنها 2 سال از عمرش میگذرد تا بهحال توانسته است کمکهای بسیاری در ساخت هوش مصنوعی به دانشمندان بکند.
|
|
|
|
|
#8 |
|
مـعـاون سایت
![]() |
![]() سیالات مجوز عبور ندارند میلیونها میخ در مقیاس نانو توانستهاند سطحی بسازند که قدرت دافعه بسیار زیادی در برابر سیالات مختلف دارد. در این شکل سه قطره را مشاهده میکنید که بهترتیب از چپ به راست قطرههای آب، اتیلن گلیکول و اتانول هستند که بر روی سطح ابداعی دانشمندان دانشگاه ویسکونزین – مادیسون قرار گرفتهاند. میخهای تشکیلدهنده این سطح تنها 400 نانومتر عرض دارند و از نظر فیزیکی میتوانند انواع زیادی از سیالات مثل آب، روغنهای حلال و شویندهها را دفع کنند. از انواع پیشرفتهتر این سطوح میتوان در ساخت تیغههای هلیکوپتر استفاده کرد که از شر سنگینی آب و یخ موجود در ارتفاعات بالا در امان بماند ![]() زمانی برای راه رفتن نهنگها این فسیل تازه کشف شده حلقه گمشده بین پستانداران خشکی و دریاست. این Indohyus48 میلیون ساله با پاهای کوتاهی که مخصوص راه رفتن در آبهای کمعمق بودهاند، حلقه گمشده بین نهنگهای امروزی با اجداد ساکن خشکی خود است. هانس تئوسین از کالج پزشکی و داروسازی دانشگاه های شمال شرق اوهایو، کسی بود که اسکلت این جانور را در صخرههای کشمیر کشف کرد. ![]() آهنرباهایی با یک قطب تکقطبی مغناطیسی، به ذراتی در فیزیک گفته میشود که فقط یک قطب آنها آهنرباست. در این تصویر گویهای قرمزرنگ همان آهنرباهای تکقطبی هستند.
|
|
|
|
|
#9 |
|
دوســـــت جـــــــدید
![]() |
فوق العاده بود...
|
|
|
#10 |
|
مـعـاون سایت
![]() |
![]() بلندترین چرخ و فلک دنیا سنگاپور مامن بلندترین چرخ و فلک دنیا با 176 متر ارتفاع است. ![]() لبخند انیشتن روبات انیشتن که در دانشگاه کالیفرنیا ساخته شده است، توانست از طریق یک فرآیند پیچیده حالات مختلف روحی را در چهرهاش نشان دهد. این کار از طریق 3 ماهیچه که هرکدام توسط یک موتور به حرکت در میآیند؛ امکانپذیر شده است. پیش از این برای اینکه این روبات بتواند بخندد باید ماهیچهها را در وضعیت خاصی میکشیدند، اما محققان آزمایشگاه ادراک ماشین در همین دانشگاه توانستند راهی پیدا کنند که این روبات بهصورت خودکار فرآیند خندیدن را انجام دهد. ![]() آبشار خونی اکسیدهای آهن باعث شدهاند یخچال تیلور در قطب جنوب رنگ قرمز بهخود گرفته و پدیدهای بهنام آبشار خونی را بهوجود آورد. این آهن از تودههای یخی قدیمی سرچشمه میگیرد. دانشمندان توانسته اند با جمعآوری موادی که از این آبشار بیرون میریزد به اکوسیستم منحصربهفرد میکروبی زیر این توده های یخی پی ببرند.
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| کاربرانی که در حال مطالعه این موضوع هستند: 1 (0 عضو و 1 مهمان) | |
| امکانات | |
| حالات نمایش | |
|
|
|